Δευτέρα, 18 Σεπτέμβριος 2017 20:13

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ – ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ 3-5: Εντυπωσιακή πρόκριση με πρωταγωνιστή τον Μητρόπουλο

Γράφτηκε από τον

Συναρπαστικό σε εξέλιξη ήταν το παιχνίδι που διεξήχθη χθες το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, εκεί όπου το Καλό Νερό νίκησε με 5-3 τον Ολυμπιακό Ανάληψης και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Γιώργος Μητρόπουλος, ο οποίος σημείωσε τρία γκολ και έδωσε με την συμπλήρωση του α’ μέρος το προβάδισμα στην ομάδα του με 4-1, ενώ από δικές του ασίστ έγιναν το 1-2 και το τελικό 5-3. Γενικά με την παρουσία του βοήθησε τους φιλοξενούμενους να πετύχουν τη νίκη και την πρόκριση στα προημιτελικά για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Ο Ολυμπιακός με λίγη τύχη, αλλά κυρίως με περισσότερη προσοχή των παικτών του στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε να βρίσκεται κοντά στη διεκδίκηση της νίκη, μπορούσε να προηγηθεί με 2-1 ή ακόμη και να ισοφαρίσει σε 2-2, όμως δεν βρήκε δίχτυα με αποτέλεσμα, το Καλό Νερό ενδιάμεσα να πετύχει το 1-2 και το 1-3 αντίστοιχα και έφτασε στο ημίχρονο να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 1-4. Ο προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Αναστασόπουλος προσπάθησε με διορθωτικές κινήσεις στην αρχή του β’ μέρους να δυναμώσει επιθετικά την ομάδα του ώστε να διεκδικήσει το καλύτερο αποτέλεσμα. Οι αλλαγές βοήθησαν και οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 3-4, όμως από εκεί και πέρα τον τελευταίο λόγο είχε τελικά η φιλοξενούμενη ομάδα, με τον Μητρόπουλο, ύστερα από ωραία κίνηση και σέντρα στην περιοχή τροφοδότησε τον Διονυσόπουλο, ο οποίος και διαμόρφωσε το τελικό 3-5.

Τα γκολ και το δοκάρι

Στο 13′ ο Μητρόπουλος εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο ανθρώπινο τείχος, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει έτσι το 0-1. Στο 24′ ο Μουτσούλας “έκλεψε” την μπάλα ύστερα από λάθος αμυντικού έφτασε στην περιοχή από τα πλάγια και σέντραρε για τον Δωδέκατο, ο οποίος με σουτ από το σημείο του πέναλτι σχεδόν ισοφάρισε σε 1-1. Στο 36′ από πάσα του Μητρόπουλου ο Κορακοβούνης με σουτ και έκανε το 1-2. Στο 40′ ο Μητρόπουλος με ωραίο ψηλοκρεμαστό πλασέαπό πλάγια θέση πέτυχε το 1-3. Στο 45′ ο Μιχαλακόπουλος έκανε την σέντρα στο β’ δοκάρι εκεί που κινήθηκε ο Μητρόπουλος, ο οποίος με διαγώνιο σουτ “έγραψε” το 1-4. Στο 54′ ο Μιχαλόπουλος τροφοδότησε τον Αβιζιώτη, αυτός μπήκε στην περιοχή και με σουτ μείωσε προσωρινά σε 2-4. Στο 67′ ο Αγγ. Ανδρεάδης σούταρε στο κάθετο δοκάρι, η μπάλα είχε βρει και σε κάποιον αμυντικό και κατέληξε κόρνερ. Στο 69’ ο Ιωάννου με σουτ μέσα από την περιοχή μείωσε και πάλι κάνοντας το 3-4. Στο 71’ από προσπάθεια του Μητρόπουλου, που πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και παρά την πίεση αμυντικού βγήκε πλάγια και την κατάλληλη στιγμή έκανε τη σέντρα για τον Διονυσόπουλο, ο οποίος κοντρόλαρε ωραία την μπάλα και με σουτ την έστειλε στα δίχτυα σημειώνοντας το τελικό 3-5.

Φωνές για πέναλτι

Στο 37′ ο Αβιζιώτης έκανε συρτή σέντρα στην περιοχή για τον Κ. Παναγιωτακόπουλο, αυτός έκανε το πλασέ όχι όπως θα ήθελε και οι αμυντικοί πρόλαβαν να διώξουν με τους γηπεδούχους να υποστηρίζουν ότι υπήρξε χέρι και ζήτησαν πέναλτι με τον διαιτητή Δ. Νίκα να δείχνει παίζετε.

Καλές ευκαιρίες για γκολ έχασαν οι Μητρόπουλος (18’σουτ), Ιωάννου (32’ κεφαλιά), Διονυσόπουλος (62’ κεφαλιά), Αβιζιώτης (84’ σουτ, 89’ φάουλ) και Ντέρκα (88’ κεφαλιά).

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Νίκας, με βοηθούς διαιτητές τους Βρυώνη και Ταβουλαρέα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ: Καραμπάτος, Θεοδωρακόπουλος (46′ Δ. Ανδρεάδης), Αγγ. Ανδρεάδης, Μουτσούλας, Ιωάννου (87′ Παπακωνσταντίνου), Μ. Παναγιωτόπουλος, Κ. Παναγιωτόπουλος, Μιχαλόπουλος, Σαραντόπουλος (46′ Ζερβάκος), Δωδεκάτος (72′ Πράττης), Αβιζιώτης.

ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ: Σταυρόπουλος, Κουτσούλης, Μιχαλακόπουλος (57′ λ.τρ. Δεμπεγιώτης), Γαλάνης, Παναγούλιας, Κορμπής (83′ Μαρίνης), Ανδρεόπουλος, Π. Βλάμης (72′ Ντέρκα), Διονυσόπουλος (82′ Αθ. Βλάμης), Κορακοβούνης, Μητρόπουλος.