Κυριακή, 17 Νοέμβριος 2013 21:19

Το ρεπορτάζ του αγώνα Πάμισος - Διαβολίτσι (3-1)

Γράφτηκε από τον

Πιο ορατή είναι πλέον η κορυφή της Α' τοπικής για τον Πάμισο. Οι Νησιώτες νίκησαν με 3-1 το Διαβολίτσι και μείωσαν στους 4 βαθμούς τη διαφορά από την πρωτοπόρο Κυπαρισσία που είχε την πρώτη απώλεια βαθμών με τον Αστέρα Αρφαρών. Μεγάλος πρωταγωνιστής της σημερινής αναμέτρησης στη Μεσσήνη ο Στέλιος Ζάρκος.

 

Ο πρώτος σκόρερ του Παμίσου και της κατηγορίας μπήκε στο ματς στο 46' λόγω τραυματισμού και στο 47' έτρεψε να πανηγυρίσει δείχνοντας παράλληλα και το… τραυματισμένο του πόδι, ενώ στο 65' σκόραρε ξανά, αυτή τη φορά από τα 11 βήματα. Ετσι με δύο γκολ μετέτρεψε το 1-1 του πρώτου μέρους στο τελικό 3-1. Οι νικητές είχαν ανοίξει το σκορ στο 24' με τον Μωράκη, αλλά στο 26' ο Δασκαλάκης απάντησε με πέναλτι, μεταφέροντας άγχος και εκνευρισμό στους γηπεδούχους.
Στο δεύτερο μέρος όμως ο Πάμισος ανέβασε την απόδοσή του και κέρδισε δίκαια,  με το μαχητικό Διαβολίτσι να μην έχει σ' αυτό το διάστημα την ίδια συγκέντρωση. Οι φιλοξενούμενοι που παρατάχθηκαν με σημαντικές απουσίες (Γεωργαντάς, Αθανασόπουλος, Ζάκκας) είχαν ως βασικό μέλημα να διαφυλάξουν τα μετόπισθεν. Οι Νησιώτες μπήκαν δυνατά στο ξεκίνημα, αλλά με εξαίρεση το σουτ του Χρ. Τρίψα στο 5' (έδιωξε ο Κουκούτσης) δεν είχαν κάποια άλλη καλή στιγμή. Στο 24' όμως από φάουλ του Αντωνίου, ο Μωράκης με κεφαλιά έγραψε το 1-0. Σκορ που παρέμεινε ελάχιστα.

Η φάση του πέναλτι

Στο 26' ο Δασκαλάκης μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Θ. Δημητρίου από τον Δημητρακόπουλο. Μια απόφαση που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, καθώς ο αμυντικός του Παμίσου βρίσκει μπάλα, αλλά προφανώς ο Νικολόπουλος θεώρησε ότι πήγε με δύναμη πάνω στον παίκτη (επικίνδυνο παιχνίδι).
Το 1-1 ήταν γεγονός και οι παίκτες του ΑΟΔ είχαν τη ψυχολογία με το μέρος τους, την ίδια ώρα που οι Νησιώτες ήταν εκνευρισμένοι και προσπαθούσαν με ανορθόδοξο τρόπο να πάρουν ξανά το προβάδισμα.
Στο 40' ο Πατσιώτης επιχείρησε να αιφνιδιάσει με φάουλ, αλλά ο Κουκούτσης απέκρουσε, ενώ ήταν σε σωστή θέση και στο σουτ του Αλεβίζου στο 43'.

Εδιωξε το άγχος

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για τον Πάμισο. Στο 47' ο Αλεβίζος εκτέλεσε κόρνερ, από κόντρες μέσα στην μικρή περιοχή η μπάλα βρήκε στο κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ζάρκος με πλασέ έκανε το 2-1, αφού η μπάλα βρήκε πρώτα το δοκάρι και πέρασε τη γραμμή (σύμφωνα με τη βοηθό Αθανασοπούλου).
Μετά το 2-1 ο Πάμισος κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα και έψαξε ένα τρίτο γκολ που θα διώξει οριστικά το άγχος, όπερ και εγένετο στο 65'. Ο νεαρός Ρούτσης μπήκε μέσα στην περιοχή από αριστερά και ο νεοεισελθών Μαυροειδάκος τον τράβηξε από τη φανέλα. Ο Νικολόπουλος έδειξε ορθά την άσπρη βούλα και ο Ζάρκος διαμόρφωσε το 3-1 που ήταν και το τελικό σκορ, καθώς στο 75' ο Χριστόπουλος νικήθηκε από τον Κουκούτση και στο 82' ο Αλεβίζος σούταρε άουτ από το κάθετο δοκάρι.
Στον αντίποδα το Διαβολίτσι δεν μπορούσε να απειλήσει και γνώρισε φυσιολογικά την 5η φετινή του ήττα, με την οποία παραμένει στις χαμηλές θέσεις.
ΠΑΜΙΣΟΣ:  Ανδρέου, Ρούτσης, Ηλιόπουλος, Δημητρακόπουλος, Φιλόπουλος, Μωράκης, Χρ. Τρίψας, Πατσιώτης (66' Χαρμπίλας), Αλεβίζος, Αντωνίου (50' λ.τρ. Χριστόπουλος), Σαλαπάτας (46' Ζάρκος).
ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ: Κουκούτσης, Κουπούζος, Π. Δημητρίου, Ζερίτης, Βεργόπουλος, Κανέλλος, Θ. Δημητρίου (62' Μαυροειδάκος), Παπαδόγιαννης (66' Β' Δημητρίου), Βουρνάς (62' λ.τρ. Χαρίτος), Δασκαλάκης, Θεοδωρόπουλος.