Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 19:11

Θετική εικόνα της Καλαμάτας στην Αμαλιάδα, 0-0 με τον Αστέρα

Γράφτηκε από τον

Θετική ήταν η εικόνα της Καλαμάτας στο δυνατό φιλικό με τον Αστέρα Αμαλιάδα που ολοκληρώθηκε πριν λίγο και βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Απέναντι σε ένα ισχυρό αντίπαλο που θεωρείται από πολλούς ως το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο στον 5ο όμιλο της Γ’ εθνικής, η Μεσσηνιακή ομάδα άφησε καλές εντυπώσεις, σε ένα φιλικό όπου φάνηκε πως οι δύο ομάδες είναι κοντά σε δυναμικότητα. Οι γηπεδούχοι είχαν ένα καλό πρώτο 20λεπτο, η Καλαμάτα ισορρόπησε στην συνέχεια και είχε ένα δοκάρι με τον Καμινιώτη, ενώ απόλυτα μοιρασμένο ήταν το ματς στο β’ ημίχρονο με την ισοπαλία να αποδίδει τελικά δικαιοσύνη.

Απειλούσε ο Μαρουκάκης, δοκάρι ο Καμινιώτης

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες είχαν ανά διαστήματα την υπεροχή με τον Αστέρα να φτάνει όμως πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή.

Κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών των γηπεδούχων ήταν ο Μαρουκάκης ο οποίος απείλησε τρεις φορές στο ξεκίνημα του αγώνα χωρίς να βρει στόχο. Στο 6’ και το 11’ από πάσες του Τόρες και του Μπαρμπαρούση αντίστοιχα ο Μαρουκάκης αστόχησε, ενώ το πλασέ του ίδιου παίκτη στο 15’ έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 21’ ο Γκόμες απόκρουσε το χτύπημα φάουλ του Κέρι ενώ η Καλαμάτα θα μπορούσε να πάρει προβάδισμα στο 35’ όταν είχε δοκάρι σε μια ωραία έμπνευση του Καμινιώτη. Ο μέσος της “Μαύρης Θύελλας” ενώ βρισκόταν 5-6 μέτρα κάτω από την σέντρα του γηπέδου είδε τον αντίπαλο γκολκίπερ εκτός θέσης και προσπάθησε να τον κρεμάσει αλλά το ψηλοκρεμαστό σουτ που επιχείρησε έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Επεσε ο ρυθμός στο β’ ημίχρονο

Μετά το αρκετά καλό πρώτο ημίχρονο, στο β’ ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες δεν ήταν πολλές. Για τον Αστέρα ο Τόρες έφτασε σε θέση βολής στο52’ (από πάσα του Παγώνη) αλλά ο Γκόμεζ αντέδρασε σωστά ενώ σε μια αντεπίθεση των γηπεδούχων στο 85’ ο Σταθάτος βρήκε τον Κυριάκο στην περιοχή αλλά αυτός πλάσαρε άουτ.

Η Καλαμάτα είχε μια πολύ καλή στιγμή στο 86’ όταν ο Χελάς βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα αλλά το πλασέ του έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Καβουσάκης, Παγώνης, Παπαδόπουλος, Κασάπης, Μπουτσικάκης, Μπανούσης, Ρόβας (65’ Καρνέτσι), Κέρι (74’ Κυριάκος), Τόρες (70’ Σταθάτος), Μπαρμπαρούσης, Μαρουκάκης (62’ Μπουρντουζάν).

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γκόμεζ, Κουρέλας (80’ Βασιλόπουλος), Ορ. Νικολόπουλος, Παπουτσογιαννόπουλος, Καντούτσης, Τσεμπερίδης (85’ Ν. Νικολόπουλος), Καμινιώτης (67’ Μερκούρης), Ρονκάτο (55’ Καλογερόπουλος), Τσουλάκος (85’ Δημητρίου), Γουερέ (78' Χελάς), Λιόλιος.  

Με Πύλο την Κυριακή για το Κύπελλο Μεσσηνίας

Η Καλαμάτα πλέον έχει μπροστά της το ματς της Κυριακής με τον Τσικλητήρα Πύλου (4 μ.μ. γήπεδο Μεσσηνιακού) για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας, ενώ την 1η Οκτωβρίου θα υποδεχθεί στο ίδιο γήπεδο την Αχαϊκή στην πρεμιέρα της Γ’ εθνικής.