Κυριακή, 17 Νοέμβριος 2013 22:04

Ο Ακρίτας Κορώνης ανέβηκε στην κορυφή με σκόρερ τον Κώστα Μουτζούρη

Γράφτηκε από τον

Την μοναξιά της κορυφής του 2ου ομίλου της β΄ κατηγορίας απολαμβάνει από σήμερα η Κορώνη που επιβλήθηκε με 2-0 εκτός έδρας του Πατίστα. Μεγάλος πρωταγωνιστής και σκόρερ των δύο τερμάτων ο  Κώστας Μουτζούρης που έφτασε τα 9 τέρματα σε 7 αγωνιστικές και βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ του ομίλου. Μάλιστα ο Ακρίτας έχει και την καλύτερη επίθεση με 21 γκολ.

Στον αντίποδα, ο γηπεδούχος Πατίστα ηττήθηκε για τρίτη αγωνιστική (δεύτερη σερί στην έδρα του) και βρίσκεται στα χαμηλά της βαθμολογίας. Οι απουσίες βασικών παικτών δικαιολογούν εν μέρει την κακή εικόνα που παρουσίασαν στο ματς όπου σε καμία στιγμή δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν απειλητικές καταστάσεις. Μοναδική καλή στιγμή στο 10΄ όταν την κεφαλιά του Γ. Καρδάση, μετά από φάουλ του Κ. Καρδάση, έβγαλε με εντυπωσιακό τρόπο στην δεξιά γωνία ο Μαθιόπουλος. Οχι βέβαια ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν καλύτερη εικόνα. Γενικά ήταν ένα ματς με πολλές διακοπές λόγω φάουλ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βρουν ρυθμό οι ομάδες, σκληρό παιχνίδι σε κάποιες στιγμές, λάθη στο χώρο του κέντρου και ελάχιστες φάσεις. Σε δύο από αυτές «χτύπησε» ο Μουτζούρης και έδωσε την μεγάλη εκτός έδρας νίκη. Στο 32΄ ο Μαράντος έβγαλε μια φαινομενικά εύκολη σέντρα από τα δεξιά. Ο τερματοφύλακας δεν βγήκε να διώξει και ο Μουτζούρης που καραδοκούσε στο ύψος της μικρής περιοχής, νίκησε στον αέρα τον Κακαλέτρη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-1). Έξι λεπτά (38΄) αργότερα ο Μουτζούρης ήταν πάλι στο κατάλληλο σημείο. Παράλληλη μπαλιά ο Λεμπέσης από αριστερά, μονοκόμματο σουτ ο Μουτζούρης που βρισκόταν μέσα στην περιοχή, αποκρούει δύσκολα ο τερματοφύλακας, η μπάλα πάνω στην γραμμή δεν απομακρύνεται ούτε από τον Σταυρόπουλο ούτε από τον Γ. Καρδάση και ο Μουτζούρης που βρισκόταν κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα (0-2). Νωρίτερα (16΄) ο επιθετικός του Ακρίτα είχε προειδοποιήσει όταν σε αντεπίθεση μπήκε από αριστερά, έκανε το σουτ αλλά ο Σταυρόπουλος τον νίκησε. Διαιτητής ήταν ο Καρβούνης με βοηθούς τον Γιαννέα και την Τσούκαλη.   
ΠΑΤΙΣΤΑ: Σταυρόπουλος, Μπιτσάνης (46΄Μπούζας), Γ. Καρδάσης, Κακαλέτρης, Ζησιμάτος, Κ. Καρδάσης, Καναλουπίτης, Κουμούρης, Γαλανόπουλος (78΄Κονταργύρης), Τοντερίτσα, Γαλάνης (46΄Κοτταρίδης).
ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ: Μαθιόπουλος, Κυριόπουλος, Σαντιάγο, Κουτσολιάς, Μπλάνας (76΄Ζαχαρόπουλος), Κουτσουμπός (86΄Τσιριγώτης), Μαθιόπουλος, Καπινιάρης, Μουτζούρης, Μαράντος, Λεμπέσης.