Δευτέρα, 18 Νοέμβριος 2013 13:26

Σε ανοδική τροχιά ο Εθνικός Μελιγαλά μείωσε στους 2 βαθμούς τη διαφορά από την κορυφή

Γράφτηκε από τον

Πιο ουσιαστικός και αποτελεσματικός ήταν προχθές ο Εθνικός Μελιγαλά και νίκησε στην έδρα του με 3-0 τη Σπερχογεία.


Η ομάδα του Μελιγαλά πέρα από την επικράτησή της επί της Σπερχογείας κατάφερε να μειώσει και τη διαφορά που την χωρίζει από την πρωτοπόρο Κυπαρισσία, η οποία την ίδια ώρα στην έδρα την έμεινε στο ισόπαλο 2-2 με τον Αστέρα Αρφαρών. Ετσι πλησίασε στους δύο βαθμούς και μπαίνει δυνατά στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης που οδηγεί όχι μόνο στην κατάκτηση του τίτλου, αλλά και τη διεκδίκηση της ανόδου μέσα από τη διαδικασία των μπαράζ.
Σε ότι αφορά την προχθεσινή αναμέτρηση ήταν καλή, με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοικτό ποδόσφαιρο και να προσπαθούν από το ξεκίνημα έως το τελικό σφύριγμα την κατάκτηση των τριών πόντων. Αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος ήταν οι γηπεδούχοι που αξιοποίησαν τρεις από τις ευκαιρίες που δημιούργησαν στη διάρκεια του 90λεπτου. Από την άλλη πλευρά η Σπερχογεία όπως φάνηκε πλήρωσε τα λάθη της άμυνας, ενώ στο β' ημίχρονο που παρουσιάστηκε καλύτερη δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει κάποια από τις ευκαιρίες που είχε και έφυγε άπρακτη από το γήπεδο.
Το σκορ άνοιξε στο 15' ο Εμμανουήλ με εύστοχο κτύπημα πέναλτι, που κέρδισε η ομάδα του σε ανατροπή του Λάγιου από τον Κουμούτσο. Στο 30' ο Τσώνης με πλασέ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 2-0. Στο 62' από κόρνερ του Μουρούσια, ο Ντούζια με προβολή σημείωσε το τελικό 3-0.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Ψηλοπαναγιώτης με βοηθούς διαιτητές τον Γεωργαντά και την Τσαούση.
ΕΘΝΙΚΟΣ: Ι. Μητσέας, Μαραβέλας, Κανελλόπουλος, Γερμάνης, Τσώνης, Ντούζια, Εμμανουήλ, Λάγιος (65' Χρ. Γεωργόπουλος), Μουρούσιας, Στρατής, Κωνσταντόπουλος (60' Καραπετιάν).
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Καλλιντέρης, Μούστος, Κουμούτσος (65' Βασιλογιαννακόπουλος), Πιχιγιόνι, Μπαλόπουλος, Καράμπελας, Δ. Γιακουμής, Μπούνας (46' Ι. Γιακουμής), Παγώνης, Γ. Δωδεκάτος, Βασιλόπουλος (80' Κλ. Παπανικολόπουλος).