Δευτέρα, 25 Σεπτέμβριος 2017 13:59

ΕΡΑΝΗ – ΠΑΜΙΣΟΣ 2-3: Με το σπαθί του στα ημιτελικά, γυρίζοντας το σκορ από το 2-0!

Γράφτηκε από τον
ΕΡΑΝΗ – ΠΑΜΙΣΟΣ 2-3: Με το σπαθί του στα ημιτελικά, γυρίζοντας το σκορ από το 2-0!

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση λένε πολλοί και αυτό ισχύει με τον Πάμισο που μετά τους Γαργαλιάνους πριν μία εβδομάδα, χθες έκανε νέα ανατροπή στα Φιλιατρά και βρέθηκε στους “4” του κυπέλλου Μεσσηνίας.

Οι νησιώτες έχαναν στο ημίχρονο με 2-0 από την δυνατή Εράνη, όμως με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο έφεραν τα... πάνω κάτω και πήραν τη νίκη με σκορ 2-3! Θυμίζουμε πως με τον Αγρα πριν μία εβδομάδα είχαν ανατρέψει το 1-0 σε 1-2, παίζοντας με 10 παίκτες σε όλο το β’ ημίχρονο... Οπότε τίποτα δεν είναι τυχαίο για την ομάδα του Αλέξη Μαντζούνη που “άλωσε” δύο από τις πιο... σκληρές έδρες της Μεσσηνίας, βρισκόμενη με την πλάτη στον τοίχο και έδειξε πανέτοιμη να διεκδικήσει το πρωτάθλημα της Α’ τοπικής που ξεκινά το προσεχές Σαββατοκύριακο. Και όλα έχοντας τέσσερις σημαντικές απουσίες, αυτές των Ηλιόπουλου, Κάνιστρα, Μπίσα και Καραπετιάν.

Ετσι η ομάδα της Μεσσήνης πέρασε με το... σπαθί της στα ημιτελικά του κυπέλλου και έχει την ευκαιρία να βρεθεί στον τελικό στα διπλά παιχνίδια με τον Απόλλωνα Καλαμάτας.

Από την άλλη η Εράνη έκανε ένα αρκετά καλό παιχνίδι και το τελικό σκορ την αδικεί βάσει της συνολικής της εικόνας. Αλλωστε ήταν μπροστά στο σκορ μέχρι το 84’, όμως ένα κακό τρίλεπτο έφερε το σκορ από το 2-1 στο 2-3 και έμειναν οι εντυπώσεις για τους νεαρούς παίκτες του Κώστα Λυμπερόπουλου.

Πάντως οι “πράσινοι” των Φιλιατρών έδειξαν πως βρίσκονται σε καλό δρόμο, με έναν κράμα έμπειρων και νεαρών ποδοσφαιριστών που παίζει ωραίο ποδόσφαιρο.

Ανώτερη η Εράνη, προηγήθηκε 2-0 με Βλαχόπουλο, Μπεγέτη

Το πρώτο μέρος ανήκε στους γηπεδούχους που με την συμπαράσταση 300 και πλέον φίλων τους είχαν τα ηνία με τους Βλαχόπουλο, Μπεγέτη και Νικολακόπουλο σε μεγάλη μέρα.

Στο 9’ ο Νικολακόπουλος πλαγιοκόπησε από αριστερά και σέντραρε για τον Βλαχόπουλο που πλάσαρε από κοντά με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και να απομακρύνεται από τους αμυντικούς.

Τρία λεπτά αργότερα όμως ο Βλαχόπουλος δεν λάθεψε και με συρτό σουτ 4-5 μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Αντωνόπουλου για το 1-0.

Σαν να μην έφτανε αυτό στο 19’ μετά από φάση διαρκείας ο Δαραμάρας στην προσπάθεια του να διώξει βρήκε την μπάλα με το χέρι και ο κ. Ψηλοπαναγιώτης έδωσε πέναλτι. Ο Μπεγέτης ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα κάνοντας το 2-0.

Οι νησιώτες έμοιαζαν να μην έχουν μπει στο ματς, αντιμετωπίζοντας προβλήματα τόσο στα ατομικά μαρκαρίσματα, όσο και στη δημιουργία.

Στο 25’ είχαν την πρώτη τους ευκαιρία πάντως με τον Μπογκντάνι να βρίσκει στην περιοχή τον Λαθύρη που πλάσαρε, όμως ο Μπακούρος έκανε την κόντρα.

Μέχρι το ημίχρονο δεν έγινε τίποτα το αξιόλογο με την ομάδα του Κ. Λυμπερόπουλου να ελέγχει τον ρυθμό, δίνοντας χώρο στον Πάμισο και βγαίνοντας απειλητικά στην κόντρα.

Μείωσε με πέναλτι ο Δαραμάρας στο 65’

Στο β’ μέρος ο Πάμισος με την είσοδο των Μπερερή (από το 37’) και Φιλόπουλου οι νησιώτες έγιναν πιο επιθετικοί και τα έπαιξαν όλα για όλα για μια νέα ανατροπή.

Η Εράνη περίμενε πίσω με τον Πάμισο να έχει απλά μια φλύαρη υπεροχή... Στο 58’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν καλή ευκαιρία όταν ο Δαραμάρας γέμισε και ο αμαρκάριστος Λαθύρης πήρε την κεφαλιά που έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η Εράνη απάντησε σε αυτή την ευκαιρία στο 60’ με τον Σταματόπουλο να δίνει κάθετα στον Νικολακόπουλο που φάτσα με τον Αντωνόπουλο έκανε αδύναμο πλασέ και ο 33χρονος γκολκίπερ μπλόκαρε.

Η μείωση του σκορ ήρθε σε μια ανύποπτη φάση στο 65’... Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπαστακού, επικράτησε σύγχυση στην περιοχή με τον κ. Ψηλοπαναγιώτη να δίνει πέναλτι σε χέρι του Μπουρδέκα.

Ο Δαραμάρας εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι στη δεξιά γωνία, με τον Λυμπερόπουλο να βρίσκει την μπάλα αλλά να μην αποτρέπει το 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν τα πάνω τους από τη μείωση του σκορ και προσπάθησαν για την ισοφάριση, χωρίς όμως να βρίσκουν διαδρόμους προς την εστία της Εράνης και χωρίς να δημιουργούν φάσεις.

Ολική ανατροπή με Βέλλη (84’) και Λαθύρη (86’)

Ομως από μία στημένη φάση στο 84’ έγινε το 2-2... Ο Παπαδόπουλος εκτέλεσε ένα φάουλ και ο αμαρκάριστος Βέλλης με καρφωτή κεφαλιά από κοντά νίκησε τον Λυμπερόπουλο.

Η ισοφάριση αποσυντόνισε τους παίκτες της Εράνης και αυτό φάνηκε δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Μωράκης έκανε τη βαθιά μπαλιά, οι αμυντικοί αδράνησαν και ο πανέξυπνος Λαθύρης μπήκε ανάμεσα τους και προλαβαίνοντας την έξοδο του Λυμπερόπουλου, έκανε με ψηλοκρεμαστό πλασέ το 2-3, πραγματοποιώντας την ολική ανατροπή για την ομάδα του!

Καλή ήταν η διαιτησία του Ψηλοπαναγιώτη και των βοηθών του Γεωργαντά και Σταυρόπουλου.

ΕΡΑΝΗ: Λυμπερόπουλος, Στριμπάκος (87’ Χάρμπας), Μπακούρος (75’ λ. τρ. Φ. Γιαννακόπουλος), Πέππας, Μπουρδέκας, Αριδάς, Νικολακόπουλος, Μπεγέτης, Σταματόπουλος (63’ Σπυρόπουλος), Χρονόπουλος (58’ Οικονομόπουλος), Βλαχόπουλος.

ΠΑΜΙΣΟΣ: Αντωνόπουλος, Αριστομενόπουλος (80’ Βλάχος), Σταματελόπουλος, Μπαστακός, Μωράκης, Μπογκντάνι (37’ Μπερερής), Κατσιβαρδέας (46’ Φιλόπουλος), Λαθύρης, Παπαδόπουλος, Δαραμάρας, Βέλλης.