Τρίτη, 26 Σεπτέμβριος 2017 17:35

Μυστικά και... άλλες αποκαλύψεις από τον Δομάζο στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Μυστικά και... άλλες αποκαλύψεις από τον Δομάζο στην Καλαμάτα (βίντεο)

 

Το βιβλίο του “Μυστικά και... άλλες αποκαλύψεις” παρουσίασε χθες βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο στην Καλαμάτα ο Μίμης Δομάζος.

Ο “Στρατηγός” του ελληνικού ποδοσφαίρου θυμήθηκε με νοσταλγία τις εποχές που μεσουρανούσε στα γήπεδα και ευχήθηκε να έρθει η μέρα που θα σπάσει κάποιο από τα τρία ρεκόρ του.

“Πήρα ένα αήττητο πρωτάθλημα, έπαιξα σε τελικό κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης και έχω 536 συμμετοχές σε 22 χρόνια. Μακάρι να σπάσει τα ρεκόρ κάποιος Ελληνας παίκτης ή ελληνική ομάδα, αλλά είναι δύσκολο γιατί δεν παίζουν πλέον Ελληνες παίκτες”, είπε ο Μίμης Δομάζος και παρατήρησε ότι: “Παλιά ο κόσμος πήγαινε στα γήπεδα για να δει και μεγάλους παίκτες. Πήγαινε να δει τον Παπαϊωάννου στην ΑΕΚ, τον Κούδα στον ΠΑΟΚ, πλέον πάνε μόνο για τις ομάδες και περισσότερο στα ντέρμπι”.  

Για το γεγονός ότι αγωνιζόταν χωρίς επικαλαμίδες είπε: “Ηξερα πως θα βάλω τα πόδια και το σώμα μου. Προετοιμαζόμουν ακόμα και στον ύπνο μου. Σκεφτόμουν ποιος θα με μαρκάρει γιατί τότε έπαιζαν και μαν του μαν και είχα μόνο στο νου μου πως θα τον αποφύγω. Δεν είχα πρόβλημα με όπιον και να έπαιζα. Ούτε κουραζόμουν σωματικά, παρά μόνο πνευματικά”. 

Ο Μίμης Δομάζος αναφέρθηκε και στον σημερινό Παναθηναϊκό που βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης, στέλνοντας πάντως μήνυμα αισιοδοξίας: “Ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλη ιστορία και δεν θα διαλυθεί. Οι κύριοι που έχουν τις τύχες της ομάδας, είναι αυτοί που θα πρέπει να βρουν τη λύση, ώστε ο σύλλογος να ξαναβρεί την ηρεμία του”.  Για το βιβλίο του αποκάλυψε ότι: “Δεν ήθελα να το βγάλω. Με πίεσε η γυναίκα και η κόρη μου.  Εχει πολύ ωραίες φωτογραφίες και την ιστορία μου. Πιο πολύ για να μάθουν οι μικροί”. 

Για το Μίμη Δομάζο, μίλησε και ο εκδότης του βιβλίου Αριστείδης Ξηντάρας, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε ότι:: “Ο Δομάζος συγκαταλέγεται στους 100 πιο δημοφιλείς Ελληνες του 20ου αιώνα. Μετά τη λέξη Παναθηναϊκός είναι η λέξη Δομάζος. Ο εκδότης του ΦΩΤΟΣ λίγο πριν πεθάνει κάλεσε το Δομάζο για να τον δει. Εχει μείνει στην ιστορία το ανάποδο ψαλίδι στο Καραϊσκάκη”.

Για τον Μίμη Δομάζο, μίλησε και ο παλαίμαχος παίκτης της Καλαμάτας Αγγελος Σκαφιδάς, τονίζοντας μάλιστα ότι”!Ο Δομάζος μπορώ να πω για να τους κάνω τη χάρη ότι είναι εφάμιλλος του Μέσι και του Ρονάλτο.  Γιατί αυτοί παίζουν σήμερα σε σύγχρονα γήπεδα και έχουν και τα σύγχρονα μηχανήματα. Ο Δομάζος έπαιζε τη μία μέρα στη Λεωφόρο και την άλλη στο ξερό στην Καλαμάτα”.  

Ακόμα ο κ. Σκαφιδάς θέλοντας να δείξει τη μεγάλη αγάπη του κόσμου στο πρόσωπο του Δομάζου, θυμήθηκε ότι όταν ερχόταν της Υπαπαντής για το φιλικό των παλαιμάχων του ΠΑΟ με την Καλαμάτα, πήγαινε να προσκυνήσει την εικόνα και ο κόσμος παραμέριζε για να περάσει ο “Στρατηγός”. 

Ο Α. Σκαφιδάς δήλωσε ακόμα ότι χθες “Με το που έμαθε ο κ.  Σταύρος Παπαδόπουλος, ότι ο Δομάζος είναι στην Καλαμάτα ήθελε πάση θυσία να τον συναντήσει. Πράγματι πήγαμε στο σπίτι μου και μου είπε ότι θέλω να πεις στον κόσμο ότι ο Δομάζος είναι ο μεγαλύτερος Ελληνας ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Ακόμα ο Δομάζος ήθελε να δει και τον Γαϊτανάρο, τον οποίο επισκεφτήκαμε στη Διάπλαση και έκλαιγε με αναφιλητά. Ο “πατερούλης” μου είπε να πω το περιαστικό στην Αθήνα, όταν πήγανε να πάρουμε παίκτες από τον ΠΑΟ και ο Κίτσος που έκανε κουμάντο του είπε να διαλέξει όποιον παίκτη θέλει. Επειδή δυσκολευόταν, του έδειξε το Δομάζο και ο Γαίτανάρος του είπε ότι τόσους ψηλούς, έχει τον κοντό θα μου δώσεις;”. 

Με συγκίνηση μίλησε για τον φίλο του και αντίπαλο  Μίμη Δομάζο και ο παλαίμαχος παίκτης Γιώργος Μπιστικέας, που θυμήθηκε όταν κλήθηκε να μαρκάρει τον “Στρατηγό” και για 45 λεπτά τον κυνηγούσε. Δήλωσε δε χθες ότι “Δεν θα ξαναβγεί άλλος Δομάζος”. 

Ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης μετέφερε τις ευχές του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα και είπε για το Δομάζο ότι είναι συνώνυμο του ποδοσφαιρικού θεάματος και της ρομαντικής ευχής. Εδωσε στο τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς μια τσάντα με μεσσηνιακά προϊόντα και ένα ενημερωτικό φυλλάδιο για την πόλη. Ο Μ. Δομάζος ανταπέδωσε με ένα αναμνηστικό από τον τελικό του Γουέμπλει..

Μετά τις ομιλήσεις προβλήθηκε βίντεο με στιγμές του Μίμη Δομάζου, ο οποίος στο τέλος είχε διάλογο με τον κόσμο, φωτογραφήθηκε και υπέγραψε στο βιβλίο του. 

Την εκδήλωση που συντόνισε η κόρη του Μίμη Δομάζου, Πόπη  πραγματοποίησε ο Δήμος Καλαμάτας και η εκδοτική εταιρεία “Welcome". 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλειστική συνέντευξη του Μίμη Δομάζου στο φακό του eleftheriaonline.gr για το μέλλον του Παναθηναϊκού