Σάββατο, 30 Σεπτέμβριος 2017 12:32

Η Ομόνοια γιορτάζει τα 40 χρόνια ζωής

Γράφτηκε από τον

 

 

Η φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται επετειακή για την Ομόνοια, καθώς το 2017 συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ίδρυση του Καλαματιανού σωματείου.

Η διοίκηση της ομάδας ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος έκανε το τραπέζι στους ποδοσφαιριστές, την Παρασκευή το βράδυ, σε ταβέρνα στη Μαρίνα της Καλαμάτας, όπου έγινε και η παρουσίαση της φανέλας που θα φορέσει η ομάδα τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Η μία είναι άσπρη με δύο διαγώνιες γραμμές που παραπέμπουν στην αντίστοιχη της εθνικής Περού και η άλλη στολή είναι με γραμμές κόκκινες και μπλε, που θυμίζουν την περσινή στολή της Μπαρτσελόνα. Και στις δύο πάνω από το σήμα έχουν τοποθετηθεί 4 αστέρια, για να θυμίζουν τα 40 χρόνια της ομάδας.

Οι παράγοντες της ομάδας μπορεί να ασχολούνται με την ανδρική ομάδα, που ξεκινάει την Κυριακή τους αγώνες της στην Α’ τοπική, όπου επέστρεψε φέτος μετά από 3 χρόνια απουσίας, αλλά δεν ξεχνούν ότι φέτος κλείνει 40 χρόνια ζωής. Μάλιστα σκέφτονται να τα γιορτάσουν με τη διοργάνωση τουρνουά, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στο “Notosport” ο Θεόδωρος Τζανετάκος εκ των ιδρυτικών μελών και για αρκετά χρόνια παράγοντας της ομάδας.

Πως ξεκίνησε

Ο κ. Τζανετάκος στο περιθώριο της εκδήλωσης θέλησε να μας πει δύο λόγια σχετικά με το πως δημιουργήθηκε η ομάδα, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει και τις ευχές τους στην τωρινή διοίκηση για να συνεχίσουν το έργο τους.

“Ηταν Ιούλιος του 1977 όταν συναντήθηκα με τον Γιώργο Λουκαρέα στο καφενείο “Ομόνοια” και εκεί μου είπε ότι γίνεται ένα τουρνουά ποδοσφαίρου στο γήπεδο του Παμεσσηνιακού και μου ζήτησε να μαζέψω τα παιδιά από την ομάδα Α.Ο. Πετάλου που είχα φτιάξει στη γειτονιά και να πάρουν μέρος”, ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: “Ο Α.Ο. Πετάλου ήταν μια ομάδα που δεν είχε ενεργή συμμετοχή στις διοργανώσεις της ΕΠΣΜ και μαζευόμαστε και παίζαμε παιχνίδια με ανάλογες ομάδες από διάφορες γειτονιές της Καλαμάτας.

Συμμετείχαμε σε εκείνο το τουρνουά και η ομάδα κατάφερε να διακριθεί καθώς αναδείχθηκε νικήτρια και κέρδισε το τουρνουά. Ολοι είδαν ότι αυτά τα παιδιά που διέθετε ο Α.Ο. Πετάλου μπορούσαν να ανταποκριθούν και σε επίσημους αγώνες. Ετσι όλοι μαζί αποφασίσαμε να την αναγνωρίσουμε. Σε ένα από τα συμβούλια που κάναμε πήραμε την απόφαση να την ονομάσουμε Ομόνοια. Αυτή η ομάδα έμελλε να γράψει μεγάλη ιστορία στο νομό Μεσσηνίας και όχι μόνο.

Εγώ ως ένας από τους ιδρυτές, αλλά και παράγοντες της επί σειρά ετών, εύχομαι στα παιδιά της διοίκησης, που στηρίζουν την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια να συνεχίσουν να το πράττουν και να τη διατηρήσουν καλά οργανωμένη, να λειτουργεί σε σωστές βάσεις και με παιδιά τα οποία να προέρχονται περισσότερο από τη γειτονιά μας. Επίσης εύχομαι να γιορτάσουμε όχι μόνο τα 40 χρόνια, αλλά πολλά περισσότερα”.

Γιορτή με τουρνουά

Κλείνοντας ο κ. Τζανετάκος σημείωσε ότι οι άνθρωποι της ομάδας σκέφτονται να κάνουν ένα τουρνουά στη διάρκεια του οποίου να γιορτάσουν τα 40 χρόνια ζωής της ομάδας και παράλληλα να τιμήσουν τον Γιώργο Λουκαρέα, που ήταν αυτός που πήρε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της Ομόνοιας. Συγκεκριμένα μας είπε: “Σκοπός μας είναι να διοργανώσουμε ένα τουρνουά ακαδημιών για να γιορτάσουμε τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση της και όπως κάθε χρόνο να τιμήσουμε τη μνήμη του αείμνηστου Γιώργου Λουκαρέα, που πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Ομόνοιας”.