Τρίτη, 03 Οκτώβριος 2017 10:12

To “κόλπο” του Α.Ο. Φαραί με την αποβολή Φιλανδριανού

Γράφτηκε από τον
To “κόλπο” του Α.Ο. Φαραί με την αποβολή Φιλανδριανού

Ο Κώστας Φιλανδριανός είχε αποβληθεί στο τελευταίο ματς που έδωσε η ομάδα του στο Κύπελλο Μεσσηνίας απέναντι στον Απόλλωνα Καλαμάτας, ωστόσο το περασμένο Σάββατο αγωνίστηκε κανονικά κόντρα στην Ανδρούσα, στην πρεμιέρα της Α’ τοπικής.

Κάτι μάλιστα που προκάλεσε απορία σε όσους βρέθηκαν στο γήπεδο και γνώριζαν την αποβολή του Φιλανδριανού κόντρα στον Απόλλωνα. Κάποιοι μάλιστα μίλησαν για “γκάφα” από πλευράς ΑΟ Φαραί (ότι έβαλε τιμωρημένο παίκτη) ωστόσο η πραγματικότητα είναι ότι ο έμπειρος αμυντικός παρότι είχε τιμωρηθεί με μια αγωνιστική για την αποβολή του, κόντρα στην Ανδρούσα αγωνίστηκε νόμιμα!

Πως αγωνίστηκε νόμιμα κόντρα στην Ανδρούσα

Πως έγινε αυτό; Η ομάδα της Καλαμάτας εκμεταλλεύτηκε την δυνατότητα που δίνει ο κανονισμός της ΕΠΟ για τρεις μεταγραφές ενός παίκτη σε μια σεζόν.

Μετά την αποβολή του Φιλανδριανού στο ματς της α’ φάσης του Κυπέλλου με τον Απόλλωνα, ο παίκτης πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό Ανάληψης, ο οποίος είχε προκριθεί στην επόμενη φάση. Ο Φιλανδριανός λοιπόν εξέτισε την ποινή του στο ματς του Ολυμπιακού Ανάληψης με το Καλό Νερό! Στην συνέχεια πήρε εκ νέου μεταγραφή στον ΑΟ Φαραί και – έχοντας εκτίσει πλέον την ποινή του – έπαιξε κανονικά κόντρα στην Ανδρούσα το περασμένο Σάββατο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΠΟ, ο κάθε παίκτης έχει δικαίωμα να κάνει τρεις μεταγραφές αλλά να παίξει σε δύο ομάδες την ίδια σεζόν. Ο Φιλανδριανός για παράδειγμα την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου έχει δικαίωμα να κάνει και τρίτη μεταγραφή και να αγωνιστεί μάλιστα σε αυτή. Και αυτό γιατί μέχρι τώρα έχει παίξει μόνο στον ΑΟ Φαραί, καθώς δεν αγωνίστηκε με την φανέλα του Ολυμπιακού Ανάληψης παρά μόνο εξέτισε την ποινή του στο μοναδικό ματς που έδωσαν οι “ερυθρόλευκοι” στο διάστημα που είχαν στις τάξεις τους τον Φιλανδριανό.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια ο ερασιτέχνης παίκτης που έκανε μεταγραφή το καλοκαίρι δεν μπορούσε να κάνει δεύτερη μεταγραφή μέσα στην ίδια σεζόν, δηλαδή τον Ιανουάριο. Από την μια μεταγραφή που σε κάποιες περιπτώσεις εγκλώβιζε σε μια ομάδα ένα παίκτη δηλαδή πήγαμε στο άλλο άκρο, στις τρεις μεταγραφές ενός παίκτη μέσα στην ίδια σεζόν, κάτι που δίνει την δυνατότητα για διάφορα “κόλπα” όπως αυτό του ΑΟ Φαραί.