Τρίτη, 03 Οκτώβριος 2017 11:38

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Θετικά μηνύματα στην πρεμιέρα

Γράφτηκε από τον

Πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 1-0 η Καλαμάτα νίκησε την Κυριακή την Αχαϊκή στο γήπεδο του Μεσσηνιακού και μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής.

Η συνολική εικόνα της μάλιστα ήταν ενθαρρυντική για την συνέχεια καθώς η Μεσσηνιακή ομάδα κυριάρχησε σε όλη την διάρκεια του αγώνα και πέρα από το γκολ του Γουερέ στο 22’ είχε 4-5 καλές φάσεις αλλά και ένα δοκάρι για να φτάσει σε μεγαλύτερο σκορ.

Συνοπτικά, την Κυριακή είδαμε την ετοιμότητα του Γκόμεζ στις λίγες φορές που χρειάστηκε να επέμβει, την καλή λειτουργία της αμυντικής τετράδας που αποτέλεσαν οι Καλογερόπουλος, Λιόλιος, Καντούτσης και Ορ. Νικολόπουλος, την επικράτηση στο χώρο του κέντρου με πρωταγωνιστές τους Καμινιώτη, Ζαχαρόπουλο και Τσεμπερίδη και την θετική εικόνα της επιθετικής τριάδας των Σαραντόπουλου, Κουρέλλα και Γουερέ με τον τελευταίο μάλιστα να είναι ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου.

Η διάθεση των παικτών, το πάθος και η προσπάθεια συνέθεσαν μια θετική εικόνα και έφεραν τη νίκη που άφησε αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον.

Ο πρωταθλητισμός θέλει... πολλά γκολ

Βέβαια η απουσία του τιμωρημένου Σταύρου Τσουλάκου ανέδειξε έντονα το κενό στην κορυφή της επίθεσης όπου ανά διαστήματα έπαιξε κατ’ ανάγκη ο Αγγελος Σαραντόπουλος, έχοντας μάλιστα θετική παρουσία.

Ωστόσο μια ομάδα που φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει χρειάζεται πολύ περισσότερες λύσεις στην επίθεση και... πολλά γκολ.

Προχθές λοιπόν έγινε ξεκάθαρο ότι από την Καλαμάτα έλειπε ο παίκτης που θα τελειώσει τις φάσεις και θα κάνει πιο εύκολο ένα ματς στο οποίο οι Μεσσήνιοι είχαν τον έλεγχο και τις ευκαιρίες.

Οι άνθρωποι της Καλαμάτας τονίζουν ότι έστω και καθυστερημένα θα γίνει τελικά μεταγραφή επιθετικού, οπότε εντός των ημερών ενδέχεται να έχουμε την τελευταία – όπως όλα δείχνουν για αυτή την μεταγραφική περίοδο -προσθήκη στο ρόστερ της Καλαμάτας...

Γυρίζουν Τσουλάκος, Χελάς, περιμένουν τα δύο δελτία

Την προσεχή Κυριακή η Καλαμάτα θα φιλοξενηθεί από τον Πανηλειακό στο μεγάλο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου της Γ’ εθνικής. Το ευχάριστο για τον Νίκο Ζαλίκα είναι ότι θα έχει στην διάθεση του τον Σταύρο Τσουλάκο που εξέτισε την ποινή του αλλά και τον Χελά που είναι στο στάδιο της αποθεραπείας και θα είναι έτοιμος για την Κυριακή. Παράλληλα, αναμένεται η έκδοση των δελτίων των Παπουτσογιαννόπουλου και Ρονκάτο. Την περασμένη Παρασκευή ο Στέλιος Παπαδόπουλος είχε μεταβεί στην Αθήνα και τα γραφεία της ΕΠΟ. Τελικά τα δελτία δεν πρόλαβαν να εκδοθούν για το ματς με την Αχαϊκή όμως οι “μελανόλευκοι” πήραν διαβεβαιώσεις ότι αυτή την εβδομάδα θα λυθεί το θέμα.

Τρίτη σερί νίκη με 1-0 σε πρεμιέρα

Μίνι παράδοση επιτυχιών δημιουργεί σε πρεμιέρες Γ’ εθνικής η Καλαμάτα, η οποία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μπήκε με τρίποντο στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας μάλιστα με το ίδιο σκορ, με 1-0.

Η αρχή είχε γίνει το 2015-2016 όταν είχε κερδίσει με 1-0 την Κύμη στο Δημοτικό Στάδιο ενώ την επόμενη σεζόν νίκησε πάλι με 1-0 στο γήπεδο του Μεσσηνιακού την Δόξα Νέας Μανωλάδας, για να έρθει το προχθεσινό 1-0 με την Αχαϊκή χάρη στο γκολ του Γουερέ.

Είχε μεσολαβήσει η περσινή συμμετοχή στην Α’ τοπική Μεσσηνίας, όπου και πάλι η Καλαμάτα είχε ξεκίνησε με νίκη, 3-1 επί του Τέλλου Αγρα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.