Τρίτη, 03 Οκτώβριος 2017 12:12

Τι είδαμε στην πρεμιέρα της Α' τοπικής

Γράφτηκε από τον

 

Ο Πάμισος είναι δίχως αμφιβολία ο μεγάλος κερδισμένος της 1ης αγωνιστικής στην Α' τοπική.
Η ομάδα της Μεσσήνης εμφανίστηκε πιο έτοιμη για το ντέρμπι της πρεμιέρας και πήρε πέρα ως πέρα δίκαια τη νίκη από τον Πανθουριακό, που δεν είχε προσανατολισμό στο γήπεδο. Σαφώς και η νίκη αυτή δεν δίνει κανένα τεράστιο πλεονέκτημα στη μάχη για τη διεκδίκηση του τίτλου, όμως προσφέρει ψυχολογικό αβαντάζ στους νησιώτες που και θέλουν και μπορούν να πάρουν φέτος το πρωτάθλημα στην Α' τοπική. Ο Πάμισος είχε δύο παίκτες (Λαθύρη και Μπίσα) που δεν μπορούσαν να τους ανακόψουν οι αμυντικοί του Πανθουριακού και εκεί κρίθηκε εν πολλοίς το σαββατιάτικο ντέρμπι. Επιπλέον πολλή δουλειά έκαναν στο κέντρο οι Ηλιόπουλος, Παπαδόπουλος και Μωράκης, αν και εξακολουθώ να πιστεύω πως ο Πάμισος χρειάζεται έναν επιτελικό χαφ (στυλ Μερκούρη) που να μπορεί να παίξει πίσω από τον φορ. Η ομάδα της Θουρίας είχε να επιδείξει μόνο ένα σχετικά καλό πρώτο 20λεπτο και πέραν τούτου ουδέν. Είχε τους πρωτοκλασάτους παίκτες της σε κακή μέρα και αμυντικά αντιμετώπισε προβλήματα με τους γρήγορους μεσοεπιθετικούς του Παμίσου στις πτέρυγες. Ατύχησε πάντως και με τον τραυματισμό του Τριανταφυλλάκη που αποχώρησε στο ημίχρονο. Ο Πανθουριακός έχει πολύ ποιοτικό ρόστερ, όμως αν δεν μπαίνει για... μάχη σε κάθε ματς, θα αντιμετωπίσει κι άλλα προβλήματα ειδικά εκτός έδρας.
Κλείνοντας την αναφορά μας στο ντέρμπι να σημειώσουμε πως τον Πάμισο τον ευνόησε πως έπαιξε δύο ματς - "φωτιά" στο κύπελλο σε Γαργαλιάνους και Φιλιατρά, μιας και οι παίκτες του ήταν... μπαρουτοκαπνισμένοι. Αντιθέτως η ομάδα του Αργυρόπουλου έδωσε εύκολα παιχνίδια με Αβία και Καλό Νερό και αυτό τη διατήρησε... χαλαρή και στο ντέρμπι.
Πάμε τώρα να δούμε τι έγινε στα άλλα ματς... 
Στην Κυπαρισσία ο ΑΟΚ με τον Εθνικό Μελιγαλά έφεραν λογική ισοπαλία, μιας και μιλάμε για δύο ομάδες πάνω κάτω ισοδύναμες. 
Οι γηπεδούχοι πάντως έχουν πολλές απουσίες τη δεδομένη περίοδο και είναι χαρακτηριστικό πως η μοναδική αλλαγή που έκανε ο Παναγόπουλος ήταν ο τερματοφύλακας Αθανασόπουλος σε θέση... σέντερ φορ στο 60'! 
Στους Γαργαλιάνους ο ενισχυμένος Αγρας δεν αντιμετώπισε δυσκολίες απέναντι στον ιδιαίτερα νεανικό Ολυμπιακό Καλαμάτας και πέτυχε την πιο ευρεία νίκη τη 1ης αγωνιστικής. Το κριτήριο όμως για την ομάδα του Μαυρέα είναι τα εκτός έδρας ματς, εκεί όπου έχει να κερδίσει από τον Γενάρη του 2015 (και πάλι με Μαυρέα στον πάγκο!).
Σπουδαίο ήταν το τρίποντο για το Διαβολίτσι απέναντι στην Εράνη και μάλιστα με ανατροπή. Ο ΑΟΔ εμφανίζεται δυνατός σε κάθε θέση και έχει τις προϋποθέσεις να διαγράψει φέτος την καλύτερη σεζόν του από τότε που ανέβηκε στην Α' τοπική. 
Η Ερανη από την άλλη για δεύτερο σερί ματς (μετά από αυτό με τον Πάμισο στο κύπελλο) προηγείται στο σκορ και χάνει και αυτό πρέπει να το κοιτάξουν στα Φιλιατρά.
Η Ανδρούσα χτίζει παράδοση στο "Π. Μπαχράμης" επί του Α.Ο. Φαραί μιας και είχε κερδίσει και πέρυσι με το ίδιο σκορ (0-1). Ο Γεωργακλής... πλήγωσε την πρώην ομάδα του, που έχει αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της και... ψάχνεται στο ξεκίνημα.
Ο ποιοτικός Απόλλωνας Καλαμάτας δεν είχε πρόβλημα απέναντι στο Ασπρόχωμα και χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης κέρδισε με 2-0, ενώ στο "Π. Γεωργανάς"... μίλησε η έδρα με την Σπερχογεία να επικρατεί με 1-0 της Ομόνοιας. Δύο ομάδες που ανέβηκαν φέτος στην πρώτη κατηγορία και έχουν τα φόντα να εξασφαλίσουν άνετα την παραμονή σε αυτή.
Τέλος, η Αναγέννηση που κατέβηκε με μόλις 13 παίκτες νίκησε με 2-1 τον αποδυναμωμένο Μιλτιάδη. Πρόκειται για δύο από τις πιο αδύναμες ομάδες της κατηγορίας που θα δώσουν μάχη για να αποφύγουν τον υποβιβασμό, οπότε τέτοιες νίκες μετρούν διπλά.