Τετάρτη, 04 Οκτώβριος 2017 09:24

Φουλάρει για Κύπρο και Γιβραλτάρ η γαλανόλευκη!

Γράφτηκε από τον
Φουλάρει για Κύπρο και Γιβραλτάρ η γαλανόλευκη!

Ξεκίνησε η προετοιμασία της Εθνικής Ελλάδας για τον αγώνα με την Κύπρο (7/10) και το Γιβραλτάρ (10/10) με την προπόνηση που έγινε στον Άγιο Κοσμά, χωρίς να υπάρξει κάποιο απρόοπτο. 

Στην τελική ευθεία έχουν μπει τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα της Ρωσίας και χθες (3/10) το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε την πρώτη του προπόνηση στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.

Οι διεθνείς μας θα αντιμετωπίσουν το Σάββατο (7/10) την Κύπρο στο ΓΣΠ της Λευκωσίας για την 9η αγωνιστική και τρεις ημέρες μετά (10/10) θα αναμετρηθούν με το Γιβραλτάρ στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Εξυπακούεται ότι στόχος είναι το "2 στα 2" και από 'κει και πέρα η Εθνική μας θα περιμένει ένα... δώρο από το Βέλγιο στον αγώνα με την Βοσνία στο Σαράγεβο είτε με την Εσθονία στο Ταλίν. Η γαλανόλευκη θέλει πάση θυσία να γκελάρει σε ένα από τα δυο ματς τουλάχιστον η Βοσνία του Μπαζντάρεβιτς.

Βέβαια, θα πρέπει να τονιστεί ότι για την δεύτερη θέση δεν θα μετρήσουν οι νίκες με το Γιβραλτάρ που θα καταλάβει την έκτη και τελευταία θέση, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να δίνει μάχη για να μπει στα μπαράζ. Θυμίζουμε ότι εκεί περνάνε οι οκτώ από τις εννέα δεύτερες ομάδες των ομίλων.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος επέστρεψε στην Εθνική ομάδα, αφού δεν μπορούσε να μην τον καλέσει ο Μίχαελ Σκίμπε μετά τις εμφανίσεις που κάνει με την ΑΕΚ, ενώ ετοιμοπόλεμος είναι και ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος συμμετείχε κανονικά στην χθεσινή (3/10) προπόνηση στον Άγιο Κοσμά.

Οι Κυριακίδης, Λυκογιάννης, Κουτρουμπής, Μπουχαλάκης και Διαμαντάκος δεν βρίσκονται στην αποστολή εν αντιθέσει με τις τελευταίες κλήσεις, αν και στην περίπτωση του τελευταίου ο λόγος είναι ο τραυματισμός του, που έφερε στην θέση του τον Βέλλιο, ο οποίος αρχικά δεν είχε κληθεί από τον ομοσπονδιακό προπονητή.

Αναλυτικά η αποστολή:

Τέρμα: Ορέστης Καρνέζης (Γουότφορντ), Στέφανος Καπίνο (Ολυμπιακός), Γιάννης Ανέστης (ΑΕΚ)

Άμυνα: Κώστας Μανωλάς (Ρόμα), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ), Γιώργος Τζαβέλλας (Αλάνιασπορ), Κυριάκος Παπαδόπουλος (Αμβούργο), Παναγιώτης Ρέτσος (Λεβερκούζεν), Κώστας Σταφυλίδης (Άουγκσμπουργκ), Βασίλης Τοροσίδης (Μπολόνια)

Κέντρο: Ανδρέας Σάμαρης (Μπενφίκα), Παναγιώτης Ταχτσίδης (Ολυμπιακός), Γιάννης Μανιάτης (Αλάνιασπορ), Κάρλος Ζέκα (Κοπεγχάγη), Αλέξανδρος Τζιόλης (Al-Fayha FC), Δημήτρης Κουρμπέλης (Παναθηναϊκός), Κώστας Φορτούνης (Ολυμπιακός), Πέτρος Μάνταλος (ΑΕΚ), Τάσος Μπακασέτας (ΑΕΚ), Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (ΑΕΚ).

Επίθεση: Κώστας Μήτρολου (Μαρσέιγ), Απόστολος Βέλλιος (Νότιγχαμ Φόρεστ), Γιάννης Γιαννιώτας (Βαγιαδολίδ), Τάσος Δώνης (Στουτγκάρδη).

Πηγή: sport24.gr