Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013 12:26

Οι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής στο Μουντιάλ της Βραζιλίας

Γράφτηκε από τον
Οι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής στο Μουντιάλ της Βραζιλίας

Μετά το πέρας τον προκριματικών βγήκαν οι ομάδες που θα απαρτίζουν τους ομίλους και θα είναι οι πιθανοί αντίπαλοι μας το καλοκαίρι στη γήπεδα της Βραζιλίας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Το μοναδικό εισιτήριο που απομένει  έχει ουσιαστικά κάτοχο, καθώς απομένει η ρεβάνς στο μπαράζ της Ουρουγουάης με την Ιορδανία. Ωστόσο η Ουρουγουάη που κέρδισε 5-0 στο Αμμάν έχει εξασφαλίσει την πρόκριση.


Ετσι η Ελλάδα γνωρίζει ήδη τους πιθανούς αντιπάλους της, ωστόσο τα τελικά γκρουπ θα οριστικοποιηθούν στις 3 Δεκεμβρίου, τρεις ημέρες πριν από την κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θα γίνει στις 6 Δεκεμβρίου στην πόλη Μπαϊα.
Το μοναδικό σίγουρο γκρουπ, είναι αυτό των ομάδων που θα τοποθετηθούν επικεφαλής των ομίλων και είναι μία από τις: Βραζιλία, Ισπανία, Γερμανία, Αργεντινή, Κολομβία, Ουρουγουάη, Βέλγιο και Ελβετία.
Και μπορεί εδώ οι τέσσερις πρώτες χώρες κατά σειρά να θεωρούνται μεγάλα φαβορί ακόμα και για την κατάκτηση της πρώτης θέση, αλλά η Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την Ελβετία, ενώ στα ίσια μπορεί να αντιμετωπίσει Κολομβία, Ουρουγουάη.
Από εκεί και πέρα, ακόμα καλύτερα είναι τα πράγματα στο πιθανό δεύτερο γκρουπ, αν και αυτό δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα. Σύμφωνα, όμως, με τις εκτιμήσεις σε αυτό θα συμπεριληφθούν και θα είναι πιθανοί αντίπαλοι της Ελλάδας, το Ιράν, η Αυστραλία, η Ιαπωνία, η Κορέα, οι ΗΠΑ, η Ονδούρα, η Κόστα Ρίκα και το Μεξικό. Φυσικά, «λαχείο» θα ήταν η κλήρωση με το Ιράν, αλλά και οι υπόλοιπες Εθνικές σε καμία περίπτωση δεν φοβίζουν τον Σάντος και τους παίκτες του κι είναι ομάδες στα μέτρα μας.
Στο επόμενο γκρουπ των πιθανών αντιπάλων κυριαρχεί η Αφρική και πιθανοί αντίπαλοι είναι: η Ακτή Ελεφαντοστού, η Νιγηρία, το Καμερούν, η Αλγερία, η Γκάνα, ο Ισημερινός, η Χιλή και η Γαλλία. Εδώ υπάρχουν «παγίδες» αλλά κανείς δεν θα έλεγε όχι σε κλήρωση με τη Αλγερία και τον Ισημερινό.
Τέλος, τα καλά μαντάτα έρχονται από τις ομάδες που θα είναι στον ίδιο όμιλο με την Ελλάδα και δεν θα είναι αντίπαλοι μας πανίσχυρες χώρες, όπως η Ολλανδία, η Αγγλία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Γαλλία, η Ρωσία αλλά και η Βοσνία και η Κροατία.
Βγάλτε λοιπόν το μπλοκάκι και ξεκινήστε τους πρώτους υπολογισμούς για τους αντίπαλους της Ελλάδας. Φανταστείτε, όμως, πρεμιέρα του Μουντιάλ κόντρα στη Βραζιλία, στις 12 Ιουνίου στο Σάο Πάολο...

Ολες οι ομάδες του Μουντιάλ

ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ: Βραζιλία, Αργεντινή, Κολομβία, Χιλή, Εκουαδόρ και Ουρουγουάη

CONCACAF: Κόστα Ρίκα, ΗΠΑ, Ονδούρα και Μεξικό

ΕΥΡΩΠΗ: Γερμανία, Βέλγιο, Βοσνία, Ισπανία, Ολλανδία, Αγγλία, Ιταλία, Ρωσία, Ελβετία, Κροατία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Γαλλία

ΑΣΙΑ: Αυστραλία, Νότια Κορέα, Ιράν, Ιαπωνία

Αφρική: Νιγηρία, Ακτή Ελεφαντοστού, Καμερούν, Αλγερία, Γκάνα

Τα γκρουπ του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας έχει οριστεί με βάση το FIFA ranking, ενώ τα υπόλοιπα τρία είναι με γεωγραφικά κριτήρια για αυτό και η Εθνική Ελλάδος αποφεύγει όλες τις ευρωπαϊκές εκτός από την Ισπανία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελβετία.

1ο γκρουπ:
Βραζιλία
Ισπανία
Γερμανία
Αργεντινή
Κολομβία
Βέλγιο
Ουρουγουάη
Ελβετία

2ο γκρουπ
Ολλανδία
Ιταλία
Ρωσία
Βοσνία
Αγγλία
Πορτογαλία
Ελλάδα
Κροατία

3ο γκρουπ
Νιγηρία
Ακτή Ελεφαντοστού
Καμερούν
Γκάνα
Αλγερία
Χιλή
Εκουαδόρ
Γαλλία

4ο γκρουπ
Ιαπωνία
Αυστραλία
Ιράν
Ν. Κορέα
Κόστα Ρίκα
ΗΠΑ
Ονδούρα
Μεξικό

πηγή: soccerplus.gr