Δευτέρα, 09 Οκτώβριος 2017 17:25

Α1 ΤΟΠΙΚΗ: Μόνος στην κορυφή ο Αίας Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Α1 ΤΟΠΙΚΗ: Μόνος στην κορυφή ο Αίας Καλαμάτας

Ο Αίας Καλαμάτας φιγουράρει από χθες στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α1 τοπικής.

Η ομάδα της Καλαμάτας νίκησε με 2-1 τον Παπαφλέσσα Χώρας εκτός έδρας και είναι η μοναδική ομάδα που διπλασίασε τις νίκες της στο πρωτάθλημα.

Ακολουθούν στην βαθμολογία με 4 βαθμούς η ΑΕ Μάνης, ο Απόλλωνας Πεταλιδίου, η ΑΕ Αβίας και η Μεθώνη.

Ο Αίας προηγήθηκε με τον Μπάκα μόλις στο 6’, ο Καγιάς στο 23’ ισοφάρισε για τον Παπαφλέσσα αλλά ο Μασουρίδης στο 76’ διαμόρφωσε το τελικό 1-2 για την ομάδα της Καλαμάτας.

Στην εκπνοή η Μεθώνη

Στην εκπνοή σχεδόν του αγώνα η Μεθώνη κατάφερε να πετύχει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα επικρατώντας στην έδρα της του Αστέρα Μικρομάνης με 1-0.

Συγκεκριμένα στο 89’ ο Βασιλόπουλος έκανε τη σέντρα στην περιχοή ο Γιάνναρης έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στον ώμο του Μαυροειδή, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει έτσι το 1-0, γκολ με το οποίο κρίθηκε η αναμέτρηση.

Από εκεί και πέρα δεν δημιούργησαν πολλές φάσεις στις δύο εστίες. Είχαν όμως από μία αξιόλογη φάση. Πρώτα οι γηπεδούχοι στο 82’ όταν σουτ του Σαμπάνη μέσα από την περιοχή απέκρουσε ο Μητσέας και στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι, στο 85’ όταν το σουτ του Καπόγλη έξω από την περιοχή απέκρουσε ο Κανελλόπουλος η μπάλα κτύπησε στο κάθετο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ.

ΜΕΘΩΝΗ: Κανελλόπουλος, Βασιλόπουλος, Μπάμπαλης (46’ Κ. Σταματελόπουλος), Μπάλλας, Σαρδέλης, Μπούρδος (76’ Γ. Σταματελόπουλος), Κότη, Σαμπάνι, Γιάνναρης, Πεΐδης, Ξυδιάς (58’ Τρυφωνόπουλος).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ: Μητσέας, Αθανασόπουλος, Αθ. Καρδάσης, Μαυροειδής, Σουλιμάς, Σώκαλης, Καπόγλης, Μπαράϊ, Χασάπης (85’ Κουρούπης), Γ. Σκαρπαλέζος, Ι.-Μ. Κοτσιλιέρης (46’ Ι.-Π. Κοτσιλιέρης).

Μοιρασιά για Αβία και Δώριο

Με το βαθμό της ισοπαλίας έφυγαν το απόγευμα του Σαββάτου από το αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΜ, η Α.Ε. Αβίας και το Δώριο, που έμειναν στο 2-2 (φωτό).

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να πάρουν το προβάδισμα δύο φορές, όμως ισάριθμες οι φιλοξενούμενοι κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν. Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι το πρώτο γκολ στον αγώνα, σημειώθηκε σχεδόν τρία δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του, με τη σέντρα σχεδόν ο Πολυμενέας έκανε το μακρινό σουτ, η μπάλα έφτασε στον Πετράκο, ο οποίος στην προσπάθεια του να τη διώξει, δεν τη βρήκε όπως θα ήθελε με αποτέλεσμα να τη στείλει στα δίχτυα της ομάδας του. Στο 10’ ο Χ. Κοντοθανάσης με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή “έγραψε” το 1-1. Στο 25’ ο Αν Βαβαρούτσος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Πολυμενέας που πήδηξε πιο ψηλά από όλους με κεφαλιά έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ την Α.Ε. Αβίας πετυχαίνοντας το 2-1. Στη συνέχεια και μέχρι τη λήξη του α’ μέρους οι δύο ομάδες δημιούργησαν και άλλες καλές φάσεις για γκολ, αλλά δεν τις αξιοποίησαν. Στο 33’ ο Κ. Κορμπής με σουτ από καλή θέση έστειλε την μπάλα άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 35’ και στο 39’ ο Γεωργίκος βγήκε τετ-α-τετ με τον Δήμα έκανε ισάριθμα πλασέ, όμως και τις δύο φορές ο τερματοφύλακας του Δωρίου κατάφερε να αποκρούσει. Στο 41’ ο Φλέσσας με μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα να κτυπήσει στη συμβολή των δοκαριών και στη συνέχεια κατέληξε άουτ. Στο β’ ημίχρονο το Δώριο πίεσε για την ισοφάριση, κάτι που κατάφερε στο 88’ με ψηλοκρεμαστό σουτ του Βεσέλη, ο οποίος με ωραία προσπάθεια βρέθηκε σε θέση βολής και σημείωσε το τελικό 2-2. Νωρίτερα στο 70’ ο Γκιάτα προσπάθησε να σκοράρει με απευθείας φάουλ, όμως ο Κολοκούβαρος απέκρουσε αρχικά, η μπάλα στη συνέχεια κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε κόρνερ. Την ευκαιρία για να βάλει και 3ο γκολ είχε η φιλοξενούμενη ομάδα στο 91’ όταν σε προσπάθεια του ο Βεσέλης έφτασε στην περιοχή από τα πλάγια και έκανε τη σέντρα, όμως κανείς συμπαίκτης του δεν βρέθηκε στην πορεία της ώστε να τη σπρώξει στα δίχτυα και πρόλαβαν οι αμυντικοί και την απομάκρυναν.

Α.Ε. ΑΒΙΑΣ: Κολοκούβαρος, Καρδάσης (80’ Μητσέας), Γ. Βαβαρούτσος, Αποστολίδης, Τζανετέας, Πολυμενέας, Γεωργαντάς, Γεωργίκος (70’ Δ. Κορμπής), Γεωργουλέας (57’ Αλντέσκου), Αν. Βαβαρούτσος (75’ Ψαρρέας), Κ. Κορμπής.

ΔΩΡΙΟ: Δήμας, Γεωργιόπουλος, Πετράκος, Πολίτης, Μεμά, Ζέππος, Β. Κοντοθανάσης (60’ Μπόρα), Φλέσσας, Χαρ. Κοντοθανάσης (60’ Κομάν, 90’ Παναγάκης), Βεσέλης, Γκιάτα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική έχουν ως εξής:

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

(2η αγωνιστική)

Πεταλίδι – Κορώνη 2-0

Ολυμπιακός Αν. - ΑΕ Μάνης 1-1

Μεθώνη - Αστέρας Μικρομάνης 1-0

ΑΕ Γαργαλιάνων - Ηρακλής Καλ. 1-1

ΑΟ Φυτειάς – Χανδριναϊκός 1-1

Χώρα – Αίας 1-2

ΑΕ Αβίας – Δώριο 2-2

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 2 αγώνες)

1. Αίαντας 5-2 6

2. Α.Ε. Μάνης 4-1 4

-. Απόλλωνας Πεταλιδίου 2-0 4

-. Α.Ε. Αβίας 5-4 4

-. Μεθώνη 1-0 4

6. Ηρακλής Καλαμάτας 1-1 2

-. Ολυμπιακός Ανάληψης 1-1 2

-. Α.Ο. Φυτειάς 2-2 2

9. Αστέρας Μικρομάνης 1-2 1

-. Παπαφλέσσας Χώρας 1-2 1

-. Ακρίτας Κορώνης 0-2 1

-. Δώριο 3-5 1

-. Α.Ε. Γαργαλιάνων 1-4 1

-. Χανδριναϊκός 3-4 1


Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

(14-15 Οκτωβρίου)

3η αγωνιστική

Κορώνη - ΑΕ Μάνης

Αστέρας Μικρομάνης - Πεταλίδι

Ηρακλής Καλ. - Ολυμπιακός Αν.

Χανδριναϊκός - Μεθώνη

Αίας - ΑΕ Γαργαλιάνων

Δώριο - ΑΟ Φυτειάς

ΑΕ Αβίας - Χώρα