Τρίτη, 10 Οκτώβριος 2017 11:00

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Αφησε υποσχέσεις με Πανηλειακό

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Αφησε υποσχέσεις με Πανηλειακό

Η πολύ καλή εμφάνιση της Καλαμάτας στο Σαββατιάτικο ντέρμπι με τον Πανηλειακό στον Πύργο μπορεί να μην συνοδεύτηκε με την κατάκτηση της νίκης, ωστόσο η όλη παρουσία της ομάδας άφησε υποσχέσεις για το μέλλον.

Σε μια παραδοσιακά αφιλόξενη έδρα, η Μεσσηνιακή ομάδα ήταν αυτή που έλεγξε το ματς, κέρδισε τις εντυπώσεις και της έλειψε μόνο το γκολ με αποτέλεσμα να περιοριστεί στο 0-0 και το βαθμό της ισοπαλίας.

Η απώλεια των δύο βαθμών την έφερε από νωρίς να κυνηγά τους πρωτοπόρους (Αμαλιάδα και Βραχνέικα), ωστόσο η Καλαμάτα έδειξε ομάδα έτοιμη για πρωταθλητισμό στον Πύργο και αυτό ήταν και το μεγάλο κέρδος από το ντέρμπι με τον Πανηλειακό.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι στον Πύργο η Καλαμάτα κέρδισε πολλά θετικά σχόλια. Τόσο οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ του Πύργου, όσο και άνθρωποι του ποδοσφαίρου στην Ηλεία που ήταν στα δημοσιογραφικά θεωρεία και στην εξέδρα, έμειναν εντυπωσιασμένοι από την Καλαμάτα και την ποιότητα πολλών παικτών της, χαρακτηρίζοντας την παράλληλα ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου.

Τους “μελανόλευκους” παρακολούθησε μάλιστα και ο Τίμος Καββακάς, ο προπονητής του άλλου μεγάλου φαβορί, του Αστέρα Αμαλιάδας, αλλά και ο προπονητής του ΠΑΟ Βάρδας Ηλίας Φωτόπουλος, που “κατασκόπευσε” την “Μαύρη Θύελλα” εν όψει του αγώνα της Κυριακής.

Οι φωνές για την διαιτησία

και η δικαίωση από το βίντεο

Με την διαιτησία τα είχαν μετά το τέλος του αγώνα οι παίκτες της Καλαμάτας που θεωρούσαν ότι αδικήθηκαν ξεκάθαρα στη φάση του πέναλτι που δόθηκε στον Πανηλειακό (το οποίο απόκρουσε ο Γκόμεζ) αλλά και από την όλη διαιτησία του Σελίμου και των βοηθών του. Μάλιστα ακόμη και την ώρα της φάσης του πέναλτι, ο Καμινιώτης πήγε αμέσως στον Κολόκα και του ζητούσε να παραδεχτεί στον διαιτητή ότι αυτός βρήκε τη μπάλα με το χέρι και όχι ο Καντούτσης.

Εντονα παράπονα είχε και ο Γουερέ που ήταν εκνευρισμένος καθώς θεωρούσε ότι υποδείχθηκε τουλάχιστον τρεις φορές λανθασμένα οφσάιντ στο β' ημίχρονο.

Ο Νίκος Κουρέλλας από την πλευρά του στάθηκε στο αποτέλεσμα και ήταν στεναχωρημένος για το γεγονός ότι η ομάδα του ήταν καλύτερη αλλά δεν κέρδισε. Σημείωσε πως η Καλαμάτα δεν εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα μετά το 66' και τόνισε πως πρέπει να δει τα λάθη της και να παρουσιαστεί ακόμη καλύτερη στην συνέχεια.

Φυσικά και ο Νίκος Ζαλίκας έκανε λόγο για “εφεύρεση” του διαιτητή στη φάση του πέναλτι, εκφράζοντας όμως την πίστη του ότι επρόκειτο για ανθρώπινο λάθος.

Πρέπει να σημειωθεί πως το βίντεο του αγώνα δικαιώνει τους Μεσσήνιους, καθώς φαίνεται πως ο Κολόκας είναι αυτός που βρίσκει την μπάλα με το χέρι (και όχι ο Καντούτσης) και ξεγελά τον Σελίμο.

Αποθέωσαν την ομάδα,

αποδοκίμασαν τους ρέφερι

Μια μικρή παρέα Καλαματιανών φιλάθλων, κατά το ταξίδι της επιστροφής, συνάντησε το διαιτητικό τρίο του αγώνα στην Ζαχάρω όπου σταμάτησαν για καφέ και τους αποδοκίμασαν για τις αποφάσεις τους στο ματς. Λίγο νωρίτερα είχαν αποθεώσει την αποστολή της Καλαμάτας που είχε περάσει από εκεί με το λεωφορείο.

- Οι παίκτες της Καλαμάτας χθες είχαν ρεπό και από σήμερα θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για το εντός έδρας παιχνίδι της Κυριακής με τον ΠΑΟ Βάρδας (4 μ.μ. γήπεδο Μεσσηνιακού), στο οποίο δεν προλαβαίνει να αγωνιστεί ο τραυματίας Παπουτσογιαννόπουλος.