Τρίτη, 10 Οκτώβριος 2017 10:29

Οι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής*

Γράφτηκε από τον

Το gazzetta.gr σας εξηγεί πως θα γίνει η κλήρωση για τα play off και ποιες χώρες θα βρεθούν απέναντί μας στις 17 Οκτωβρίου. 

Ο αστερίσκος στον τίτλο δεν μπήκε από λάθος. Η Εθνική δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα την δεύτερη θέση στον όμιλό της. Για να γίνει αυτό θα πρέπει σήμερα Τρίτη το βράδυ (21:45) να νικήσει το Γιβραλτάρ. Η ποδοσφαιρική (και όχι μόνο) λογική λέει πως η Ελλάδα δεν θα γράψει... αρνητική ιστορία ως η πρώτη χώρα που θα χάσει βαθμούς σε επίσημο παιχνίδι από το Γιβραλτάρ.

Η Ελλάδα λοιπόν θα βρίσκεται στις 8 καλύτερες δεύτερες όπως σας γράψαμε νωρίτερα. Η κλήρωση θα γίνει στις 17 Οκτωβρίου στις 15:00 στα κεντρικά γραφεία της FIFA στην Ζυρίχη της Ελβετίας. Εκεί θα βρίσκονται άλλες επτά ομοσπονδίες. Η Ιταλία, η Κροατία, η Δανία, η Β. Ιρλανδία, η Ιρλανδία και μένει να μάθουμε ποια από τις Πορτογαλία-Ελβετία θα μπουν στις ισχυρές και εάν δεν θα υπάρξει έκπληξη με την Σουηδία (στον όμιλό της Γαλλία).

ΤΟ FORMAT ΤΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ

Οι οκτώ ομάδες δεν θα μπουν όλες στην ίδια κληρωτίδα και θα βγουν τέσσερα ζευγάρια. Οι οκτώ ομοσπονδίες θα χωριστούν σε ισχυρούς κι ανίσχυρους με βάση την βαθμολογία τους στο FIFA ranking. Η Ελλάδα θα είναι δεδομένα στους ανίσχυρους (πάντα με τον αστερίσκο ότι θα πρέπει να νικήσουμε το Γιβραλτάρ). Η χαμηλότερη θέση από όλες τις ομάδες που βρίσκονται τώρα στις καλύτερες δεύτερες αλλά κι από αυτές που έχουν ελπίδες να μπουν τελικά στην οκτάδα.

To ranking θ' ανανεωθεί στις 16 Οκτωβρίου με βάση τ' αποτελέσματα που είχαν οι ομάδες στα δύο τελευταία παιχνίδια τους. Το gazzetta.gr έκανε ήδη τον υπολογισμό και έβγαλε τους ισχυρούς και τους ανίσχυρους για την κλήρωση της 17ης Οκτωβρίου.

Πάμε να δούμε πως διαμορφώνεται η κατάσταση σε ότι έχει να κάνει τον διαχωρισμό στα δύο γκρουπ.

ΙΣΧΥΡΟΙ

Πορτογαλία ή Ελβετία

Ιταλία

Κροατία

Δανία

Μένει μόνο ένα ερωτηματικό για τους ισχυρούς. Ποια θα είναι δηλαδή από τον δεύτερο όμιλο. Την Τρίτη το βράδυ διεξάγεται το Πορτογαλία-Ελβετία. Με «άσο» θα έχουμε πιθανό αντίπαλο την Ελβετία με «Χ2» τον Φερνάντο Σάντος και την παρέα του.

ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ

Σουηδία*

Β. Ιρλανδία

Ιρλανδία

ΕΛΛΑΔΑ

Μοναδικός αστερίσκος στον πρώτο όμιλο. Εάν τα αποτελέσματα κυλήσουν φυσιολογικά τότε η Σουηδία θα είναι μέσα στις καλύτερες δεύτερες. Τι μπορεί ν' αλλάξει το συγκεκριμένο σενάριο; Είτε να χάσει με 7-1 (και μεγαλύτερο σκορ) από την Ολλανδία η Σουηδία ή να μην κερδίσει η Γαλλία την Λευκορωσία στο Παρίσι και η παρέα του Μπεργκ να κάνει «διπλό» στην Ολλανδία. Τότε η Γαλλία θα είναι στις καλύτερες δεύτερες και μάλιστα θα είναι και στους ισχυρούς. Οπερ σημαίνει πως η Δανία θα πέσει στους ανίσχυρους.

*Χειρότερη δεύτερη είναι η Σλοβακία η οποία δεν μπαίνει και στην κλήρωση!

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ