Τρίτη, 10 Οκτώβριος 2017 23:42

Τεσσάρα, μπαράζ και βλέπει Μουντιάλ η Εθνική!

Γράφτηκε από τον
Τεσσάρα, μπαράζ και βλέπει Μουντιάλ η Εθνική!

Το πάθημα από τη Εσθονία, πριν από περίπου ένα μήνα, είχε ενσπείρει μια σχετική αμφιβολία, όμως η δυναμικότητα του Γιβραλτάρ το μόνο ερωτηματικό που δημιουργούσε ήταν το εύρος του τελικού σκορ. 

Το... κοντέρ στο Φάληρο έγραψε λοιπόν 4-0, η Εθνική ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στον 8ο προκριματικό όμιλο καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση και, πλέον, περιμένει μάθει τον αντίπαλό της στα πλέι οφ, όπου θα διεκδικήσει τη συμμετοχή σε τρίτο κατά σειρά Μουντιάλ μετά το 2010 και το 2014, εκείνο της Ρωσίας, το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η ελληνική ομάδα σπατάλησε την πρώτη μισή ώρα με φλύαρη υπεροχή, απέναντι σε έναν αντίπαλο που πίεζε στο μισό γήπεδο με διπλή ζώνη και δυσκόλευε την κυκλοφορία της Εθνικής. Προφανώς, ο Τζεφ Γουντ είχε περάσει πολλές ώρες μελετώντας το βίντεο του αγώνα Ελλάδα-Εσθονία. 

Το πρώτο ημίωρο πέρασε με αξιομνημόνευτες τρεις φάσεις: την άστοχη κεφαλιά του Σταφυλίδη στο 15΄, το σουτ του Φορτούνη με την ίδια κατάληξη στο 21΄ και το φάουλ του Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος ξεκίνησε βασικός, που μπλόκαρε ο Ιμπραχίμ στο 28΄. 

Τέσσερα λεπτά αργότερα, όμως, ο Τοροσίδης, με μια κίνηση που γνωρίζει άριστα κι εκτελεί συχνά, πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι στη σέντρα του Ζέκα και κάρφωσε την μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα του Γιβραλτάρ. Το Φάληρο «σείστηκε» για το δέκατο γκολ του αρχηγού με τη γαλανόλευκη (άσπρη απόψε) φανέλα, τα πόδια των διεθνών «λύθηκαν» και όλα πήραν το δρόμο τους.

Ο Μήτρογλου «πυροβόλησε» δις στο 61΄ και το 63΄, από ασίστ των Μάνταλου και Τοροσίδη, ο Γιαννιώτας έγραψε το 4-0 στο 78΄ από γύρισμα του Σταφυλίδη και οι περίπου 13.000 φίλοι της Εθνικής έφυγαν από το Φάληρο για τα σπίτια τους απολύτως ικανοποιημένοι.

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Παπαδόπουλος, Χριστοδουλόπουλος (74΄ Γιαννιώτας), Ζέκα, Φορτούνης, Μήτρογλου, Τοροσίδης (68΄ Μανιάτης), Ταχτσίδης, Παπασταθόπουλος (68΄ Τζιόλης), Μάνταλος, Σταφυλίδης

ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ (Τζεφ Γουντ): Ιμπραχίμ, Γκαρσία, Μπάρντον, Τσιπολίνα, Λόπες (61΄ Γιομ), Γουόκερ, Ολιβέρο, Μπαρνέτ, Πονς (72΄ Γκούλινγκ), Ερνάντες, Κομπς (88΄ Ρουίς)

ΑΠΕ - ΜΠΕ