Τετάρτη, 11 Οκτώβριος 2017 12:54

Λύση στο γκολ ψάχνουν Καλαμάτα και Τσικλητήρας

Γράφτηκε από τον

Μια νίκη και μια ισοπαλία είναι ο απολογισμός της “Μαύρης Θύελλας” στις δύο πρώτες αγωνιστικές της Γ’ εθνικής ενώ από την πλευρά του ο Τσικλητήρας Πύλου μετρά μια ήττα και μια ισοπαλία.

Η Καλαμάτα παρουσίασε καλό πρόσωπο στο νικηφόρο 1-0 επί της Αχαϊκής στην πρεμιέρα ενώ την 2η αγωνιστική παρουσιάστηκε ακόμη καλύτερη στον Πύργο αλλά έμεινε στο 0-0 με τον Πανηλειακό. Ο Τσικλητήρας από την πλευρά του έφερε λευκή ισοπαλία στο πρώτο ματς με την Βάρδα στην Πύλο και έχασε 2-0 στην Αχαϊα από τον Διαγόρα Βραχνέικων, σε ένα ματς που είχε τις φάσεις για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ως πρώτη εικόνα, η Καλαμάτα δείχνει ότι έχει κάποιους ιδιαίτερα ποιοτικούς παίκτες και ότι είναι ικανή να πρωταγωνιστήσει στον 5ο όμιλο, ενώ ο Τσικλητήρας είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα που θα δώσει με αξιώσεις τη μάχη της παραμονής (θυμίζουμε ότι υποβιβάζονται 5 από τις 12 ομάδες του ομίλου).

Ενα τέρμα σε 4 ματς οι Μεσσηνιακές ομάδες 

Το κοινό πρόβλημα των δύο ομάδων στο ξεκίνημα έχει να κάνει με το γκολ, για αυτό μάλιστα και οι δύο δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προσθέσουν από ένα επιθετικό ακόμη στο ρόστερ τους. Η Καλαμάτα έχασε πολλές ευκαιρίες με την Αχαϊκή και λιγότερες αλλά κλασικές στον Πύργο. Δύο ματς στα οποία κυριάρχησε αλλά βρήκε δίχτυα μόνο μια φορά, με τον Γουερέ κόντρα στην Αχαϊκή. Φυσικά έπαιξε ρόλο και ο παράγοντας τύχη αφού η Καλαμάτα είχε από ένα δοκάρι στα δύο ματς.

Ο Τσικλητήρας παραμένει άσφαιρος στα δύο πρώτα ματς. Αν προσθέσουμε ως αξιόπιστο τεστ και το μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδι κυπέλλου, ο Τσικλητήρας φτάνει τα τρία ματς χωρίς γκολ με αντιπάλους Γ’ εθνικής, ενώ στο ματς με τον Τσικλητήρα (1-0) για την Καλαμάτα σκόραρε ο Καμινιώτης.

Η δυσκολία στο γκολ είναι χαρακτηριστική λοιπόν για τις ομάδες μας στο ξεκίνημα, με τον Τσικλητήρα να παραμένει στο μηδέν σε τρία ματς με ομάδες Γ’ εθνικής και την Καλαμάτα να έχει μόνο δύο γκολ, αριθμός πολύ μικρός για ομάδα που φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει.

Εντός και οι δύο την Κυριακή

Την Κυριακή η Καλαμάτα θα υποδεχθεί τον ΠΑΟ Βάρδας στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής ενώ ο Τσικλητήρας θα υποδεχθεί τον ισχυρό Αστέρα Βλαχιώτη, σε δύο αναμετρήσεις που οι Νίκος Ζαλίκας και Νίκος Κακαλέτρης ελπίζουν ότι η ομάδα τους θα είναι πιο αποτελεσματική και θα βρει δίχτυα για να φτάσει στη νίκη.

Για την Καλαμάτα θα απουσιάσει ο Παπουτσογιαννόπουλος που τραυματίστηκε στον Πύργο, ενώ επιστρέφει ο Ορ. Νικολόπουλος που δεν είχε κάτι σοβαρό. Για τον Τσικλητήρα, οι Σβίγκος και Αλιού αποχώρησαν με προβλήματα τραυματισμών από τα Βραχνέικα και η συμμετοχή τους προς το παρών είναι αμφίβολη. Αντίθετα ο Χατζηστάμου θα είναι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας, όπως και ο Ακασού που εξέτισε την ποινή του.