Πέμπτη, 12 Οκτώβριος 2017 12:25

Αντίδραση των διαιτητών στο “κύμα διαμαρτυρίας”

Γράφτηκε από τον

Οι διαμαρτυρίες ποδοσφαιρικών ομάδων του νομού για την διαιτησία προκάλεσαν την αντίδραση του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας.

Κάνουν λόγο για διαμαρτυρίες που στοχεύουν συγκεκριμένους ανθρώπους (διαιτητές), τονίζουν πως εφ’ όσον συνεχιστεί αυτό δεν έχουν πρόβλημα να αποχωρήσουν και τονίζουν πως η διαιτησία είναι μια και ενωμένη.

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση αναφέρει: “Ειδικά τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται ένα έντονο κύμα διαμαρτυρίας κατά των διαιτητών. Εχουμε παρατηρήσει διαμαρτυρίες με έντονες αποδοκιμασίες διαιτητών, πόλεμο ανακοινώσεων εις βάρος διαιτητών, άρθρα που στοχεύουν συγκεκριμένους διαιτητές και δεν περιορίζονται σε κριτική της συνολικής διαιτησίας, ακόμα και απόπειρες βιαιοπραγίας κατά διαιτητών που θέτουν σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα.

Οι ανωτέρω εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, από την στιγμή που στοχεύουν, δυσφημούν, δημιουργούν ψευδώς ή συντηρούν αρνητικό κλίμα κατά συγκεκριμένων ανθρώπων σε σημείο να θέτουν σε κίνδυνο μέλη μας, δεν μπορούν να γίνουν δεκτές από εμάς. Επιφυλασσόμαστε δε των νομίμων δικαιωμάτων μας για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών δια της νομικής οδού.

 Εάν κάποιοι αμαθείς θεωρούν το σώμα των διαιτητών ως υπαλλήλους τους, τότε ευχαρίστως να τους απαλλάξουμε από την συμμετοχή μας αποχωρώντας σιωπηλά, ώστε να διοργανώσουν «επιτυχώς» αγώνες χωρίς την παρουσία μας. Κλείνοντας, ας μας επιτραπεί να δώσουμε μια συμβουλή σε όλους τους συνεργάτες μας, διαιτητές, προπονητές και ομάδες. Η διαιτησία είναι μία και ενωμένη. Το χέρι το απλώνουμε για συνεργασία προς όλους. Ευελπιστούμε και αναμένουμε ανάλογες ενέργειες από αυτούς”.