Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013 23:47

Νικητής ο Μεσσηνιακός στο… 14ο πέναλτι στο τουρνουά για το "Χαμόγελο του Παιδιού"

Γράφτηκε από τον
Νικητής ο Μεσσηνιακός στο… 14ο πέναλτι στο τουρνουά για το "Χαμόγελο του Παιδιού"

Με ένα… απρόοπτο συμβάν και νικητή τον Μεσσηνιακό ολοκληρώθηκε στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ το τουρνουά ποδοσφαίρου που διοργάνωσε η ΕΠΣ Μεσσηνίας για το "Χαμόγελο του Παιδιού".
Λίγο πριν την έναρξη του τελικού,  έπεσε η τάση στο Αθλητικό Κέντρο που βυθίστηκε στο σκοτάδι για μισή περίπου ώρα.

Τελικά η βλάβη αποκαταστάθηκε και έτσι ολοκληρώθηκε η διοργάνωση που συμμετείχαν οχτώ  ομάδες της Μεσσηνίας, τέσσερις ακαδημίες και αρκετός κόσμος ενώ τα έσοδα θα δοθούν στον Σύλλογο για το "Χαμόγελο του Παιδιού".
Οι πρώτοι  αγώνες έγιναν την Τρίτη και  χθες είχαμε τους ημιτελικούς και τον τελικό.  Εκεί όπου ο Μεσσηνιακός μετά από… 14 πέναλτι αναδείχθηκε νικητής με 6-5 επί του Τέλλου Αγρα. Ο κανονικός αγώνας τελείωσε χωρίς τέρματα, με τον Αγρα ωστόσο να αστοχεί σε πέναλτι με τον Λ. Ν. Ανδρώνη. Ο Μ.Γ.Σ. είχε νικήσει στον ημιτελικό τη Σπερχογεία και η ομάδα των Γαργαλιάνων στα πέναλτι τον Εθνικό Μελιγαλά.
Να θυμίσουμε ότι στο τουρνουά συμμετείχαν ακόμη  η Καλαμάτα,  ο Πάμισος, το Δώριο κα ο Ολυμπιακός Κ που είχαν αγωνιστεί την Τρίτη.

Τελικός

Μεσσηνιακός - Τέλλος Άγρας 6-5  στα πέναλτι (0-0 κ.α)

Η "ρώσικη ρουλέτα" χρειάστηκε για να αναδειχθεί νικητής στον τελικό, καθώς το ματς ολοκληρώθηκε ισόπαλο (0-0).  Η ομάδα των Γαργαλιάνων έχασε πέναλτι (το κέρδισε ο Παπανδρεόπουλος από τον Μπιζίμη) στο 17' με τον  Λ.Ν. Ανδρώνη. Για την ακρίβεια απέκρουσε ο Κόκκαλης,  ενώ ο Μ.Γ.Σ. είχε δοκάρ στο 34' με τον Τσουλάκο.
Η διαδικασία των πέναλτι είχε ως εξής: (
Μ) Ταχματζίδης απόκρουση Μέντζα, (Τ) Δ. Σώκαλης 0-1, (Μ) Σπανός 1-1, (Τ)  Ψωρομύτης 1-2, (Μ) Αργυρόπουλος 2-2, (Τ) Στ. Σώκαλης άουτ, (Μ) Χελάς 3-2, (Τ)  Γεωργακόπουλος 3-3, (Μ) Μπαστακός 4-3, (Τ)  Λ.Ν. Ανδρώνης 4-4, (Μ) Πουλάκος 5-4, (Τ)  Λ.Χ. Ανδρώνης 5-5, (Μ)
Σταματελόπουλος 6-5, (Τ)  Παπανδρεόπουλος απόκρουση Ζησιμάτου.
Το ματς διαιτήτευσε ο Μπλάνας με βοηθούς τους Λάμια, Σερμέτη.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Κόκκαλης, Μπιζίμης, Νινιός, Μπαστακός, Πετρόγιαννης, Αργυρόπουλος, Δασκαλάκης, Ταχματζίδης, Τσουλάκος, Χελάς, Κουλουράς. Επαιξαν και οι Κουκούτσης, Ζησιμάτος, Σταματελόπουλος, Σπανός.
ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Τσώλης, Στ. Σώκαλης, Λ.Ν. Ανδρώνης, Γεωργακόπουλος, Καμπίλης, Λακριντής, Παπανδρεόπουλος, Δημητρόπουλος, Δ. Σώκαλης, Ψωρομύτης, Λ. Χ. Ανδρώνης. Επαιξαν και οι Μέντζας, Κατσιμπάρος.


Ημιτελικοί


Σπερχογεία - Μεσσηνιακός 0-2

Ο Μεσσηνιακός πήρε την πρόκριση στον τελικό χάρη σε δύο γκολ που πέτυχε στο φινάλε του αγώνα (διάρκειας 50 λεπτών). Στο 45' ο Πουλάκος πέτυχε το 0-1 και στο 47' ο Σπανός με πέναλτι το τελικό 0-2.
Διαιτητής ήταν ο Καστανάς με βοηθούς τον Ρέκκα και την Παυλοπούλου.
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Π. Γιακουμής, Μπαλόπουλος, Διαμαντής, Δελλής, Κουμούτσος, Καράμπελας, Μούστος, Παπανικολόπουλος, Παγώνης, Γιακουμής, Βασιλόπουλος.
Επαιξαν και οι Καλλιντέρης, Βασιλογιαννακόπουλος, Σωτηράκος.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Ζησιμάτος, Σταματελόπουος, Πετρόγιαννης, Μπιζίμης, Κουλουράς, Σπανός, Κουκούτσης, Νινιός, Μερκούρης, Πουλάκος, Κουρέας.
Επαιξαν και οι Γάβρας, Κούτρης, Κόκκαλης.

Τέλλος Αγρας - Εθνικός Μελιγαλά 4-3 πεν. (1-1)

Στην διαδικασία των πέναλτι κέρδισαν οι «ερυθρόλευκοι» το παιχνίδι.
Στο 9' ο Ψωρομύτης πέτυχε το 1-0 για τον Τέλλο Άγρα όμως στο 45' ισοφάρισε ο Μουρούσιας για τον Εθνικό, μετά από πάσα του Θανόπουλου.
Η διαδικασία των πέναλτι είχε ως εξής:
(Ε) Κουτίβας 0-1, (Τ) Δ. Σώκαλης 1-1, (Ε) Εμμανουήλ 1-2, (Τ) Ψωρομύτης άουτ, (Ε) Κωνσταντόπουλος απέκρουσε ο Τσώλης, (Τ) Στ. Σώκαλης 2-2, (Ε) Μουρούσιας δοκάρι, (Τ) Λ.Χ. Ανδρώνης 3-2, (Ε) Θανόπουλος 3-3, (Τ) Λ.Ν. Ανδρώνης 4-3.
ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Τσώλης, Στ. Σώκαλης, Λ.Ν. Ανδρώνης, Γεωργακόπουλος, Καμπίλης, Λακριντής, Παπανδρεόπουλος, Δημητρόπουλος, Δ. Σώκαλης, Ψωρομύτης, Λ. Χ. Ανδρώνης.
Έπαιξαν και οι Κατσιρούμπας, Αλεξόπουλος, Πετρόπουλος, Βαρβατσούλης, Σερέτης, Αθανασόπουλος, Μέντζας.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Κατσαρέας, Γερμάνης, Κουτίβας, Κανελλόπουλος, Δικαίος, Μαραβέλας, Εμμανουήλ, Τσώνης, Λάγιος, Στρατής, Θανόπουλος.
Έπαιξαν και οι Μητσέας, Γεωργόπουλος, Μουρούσιας, Κωνσταντόπουλος, Ξενούλης, Καραπετιάν, Ντούζια.