Πέμπτη, 12 Οκτώβριος 2017 13:37

Ντέρμπι... κορυφής την Κυριακή στο “Γ. Λουκαρέας”

Γράφτηκε από τον

Απόλλωνας Καλαμάτας, Ανδρούσα και Πάμισος είναι οι ομάδες που έχουν το απόλυτο μετά από δύο αγωνιστικές στην Α’ τοπική, χωρίς μάλιστα να έχουν δεχτεί γκολ.

Ετσι συγκατοικούν στο ρετιρέ της βαθμολογίας, αλλά η συγκατοίκηση θα... δοκιμαστεί την τρίτη αγωνιστική, μιας και ο Πάμισος έχει δύσκολη έξοδο στην Κυπαρισσία, ενώ Απόλλωνας και Ανδρούσα αναμετρώνται μεταξύ τους την Κυριακή στις 3.30 μ.μ. στο “Γ. Λουκαρέας”. Ενα ματς που μπορεί να χαρακτηριστεί και ντέρμπι κορυφής, με τους δύο μονομάχους να θέλουν φέτος να ξεφύγουν από τη μετριότητα των τελευταίων χρόνων. Θυμίζουμε ότι πέρυσι ο Απόλλωνας τερμάτισε στην 11η θέση και η Ανδρούσα στην 13η.

Αμφότερες οι ομάδες άλλαξαν πολλά πράγματα το καλοκαίρι από τη... συνταγή στον πάγκο μέχρι το ρόστερ και έχουν ξεκινήσει ιδανικά το πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι νίκησαν στην πρεμιέρα με 2-0 το Ασπρόχωμα και την περασμένη αγωνιστική με 3-0 την Ομόνοια.

Η Ανδρούσα επικράτησε εκτός έδρας με 1-0 του Α.Ο. Φαραί και με το ίδιο σκορ νίκησε στο γήπεδό της την Σπερχογεία.

Δύο απουσίες ο Απόλλωνας

Με καλή ψυχολογία προετοιμάζεται ο Απόλλωνας για το παιχνίδι της Κυριακής. Ο προπονητής Τάκης Σακελλαρόπουλος προσμένει δύσκολο παιχνίδι, αλλά αισιοδοξεί για το θετικό αποτέλεσμα.

“Με βάση τη βαθμολογία είναι ντέρμπι. Η Ανδρούσα έχει δώσει καλά δείγματα γραφής, έχει το απόλυτο και δεν θα είναι εύκολο ματς. Παίζουμε όμως στην έδρα μας και θέλουμε να συνεχίσουμε το σερί”, λέει στο “Notosport” ο Τ. Σακελλαρόπουλος, ο οποίος στα πλάνα που ετοιμάζει δεν υπολογίζει τον τραυματία Κουντάνη και τον ανέτοιμο Αντεμάι.

Αντίθετα ο Παλιατσέας αναμένεται να τεθεί στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.

Για το διπλό η Ανδρούσα

Να είναι στην κορυφή της βαθμολογίας και το βράδυ της Κυριακής θέλει η Ανδρούσα. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να φύγει με τους τρεις βαθμούς από την Καλαμάτα, όπως είχε κάνει και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Α.Ο. Φαραί.

Αυτή τη φορά θα αγωνιστεί στο “Γ. Λουκαρέας” με τον Απόλλωνα, ο οποίος έχει κάνει ίδιο ξεκίνημα με την Ανδρούσα. Για τον Νίκο Γεωργακλή όμως δεν έχει σημασία η βαθμολογική θέση του αντιπάλου.

“Θα παίξουμε με όλους και δεν αλλάζει κάτι στο σκεπτικό μας, που είναι η νίκη σε κάθε παιχνίδι. Προετοιμαζόμαστε για να κερδίσουμε τον Απόλλωνα, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Εχει καλό τεχνικό τιμ, που κάνει καλή δουλειά”, δηλώνει ο προπονητής της Ανδρούσας για τη δεύτερη φετινή έξοδο.

Οσο για το “2 στα 2” στο πρωτάθλημα: “Εχουμε κάνει ιδανικό ξεκίνημα. Παίξαμε δύο παιχνίδια με αντιπάλους στα μέτρα μας και τα κερδίσαμε. Ακόμα πάντως είναι νωρίς. Μετά την 5η αγωνιστική θα φανεί η δυναμικότητα των ομάδων, μιας και ακόμα ψάχνονται, ενώ έχουν και τη δυνατότητα να ενισχύσουν το ρόστερ τους”.

Αγωνιστικά, ο Μουλαβασίλης συνεχίζει να κάνει ατομικό πρόγραμμα λόγω τραυματισμού και η συμμετοχή του κρίνεται αμφίβολη.

 Ο Δασκαλάκης έχει ενοχλήσεις στη γάμπα, όμως εκτιμάται ότι θα προλάβει το κυριακάτικο παιχνίδι.