Παρασκευή, 13 Οκτώβριος 2017 12:34

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: “Θέλει προσοχή η Βάρδα...”, προειδοποιεί ο Ν. Ζαλίκας

Γράφτηκε από τον

Η καλή εμφάνιση στον Πύργο με τον Πανηλειακό - έστω και αν συνοδεύτηκε με νίκη αλλά με ισοπαλία - σε συνδυασμό με τη νίκη της πρεμιέρας που είχε προηγηθεί απέναντι στην Αχαϊκή, έχουν ανεβάσει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση στο στρατόπεδο της “Μαύρης Θύελλας” όπου αντιμετωπίζουν με περισσότερη αισιοδοξία την συνέχεια.

Επειδή ωστόσο ακολουθεί το “πονηρό” εντός έδρας παιχνίδι με την Βάρδα (Κυριακή 4 μ.μ. γήπεδο Μεσσηνιακού) ο τεχνικός των Μεσσήνιων Νίκος Ζαλίκας φροντίζει να διατηρήσει πολύ χαμηλούς τους τόνους και προειδοποιεί ότι την Κυριακή θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή από τους “μελανόλευκους” για να πάρουν τη νίκη.

Το γεγονός ότι η Βάρδα έχει μόνο ένα βαθμό στα δύο πρώτα ματς, μπορεί να παραπλανήσει κάποιους, ωστόσο ο Ζαλίκας γνωρίζει ότι η ομάδα της Ηλείας διαθέτει εξαιρετικό ρόστερ και σε δηλώσεις του στην “Ελευθερία” τονίζει πως θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή το Κυριακάτικο ματς.

“Αντιμετωπίζουμε με μεγάλη προσοχή και σοβαρότητα το παιχνίδι. Είναι ένας δύσκολος αντίπαλος με ποιότητα και εμπειρία και καλούμαστε να βρούμε τις απαντήσεις στις δυσκολίες του αγώνα. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια και θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή και προσπάθεια για να πάρουμε αυτό που θέλουμε”, τόνισε ο έμπειρος τεχνικός που την περασμένη Κυριακή είδε από κοντά την Βάρδα στην εντός έδρας ήττα της (0-1) από τον Αστέρα Βλαχιώτη.

Η Καλαμάτα λοιπόν προετοιμάζεται για το ματς της Κυριακής με τον Ζαλίκα να μην υπολογίζει μόνο στον τραυματία Θοδωρή Παπουτσογιαννόπουλο ο οποίος τραυματίστηκε στο ματς με τον Πανηλειακό. Οι υπόλοιποι παίκτες θα είναι στην διάθεση του προπονητή τους, ο οποίος τους έχει αναλύσει την Βάρδα και περιμένει ότι η Καλαμάτα θα δείξει το καλό της πρόσωπο στο Κυριακάτικο ματς.

Οσον αφορά την ομάδα της Ηλείας, θα έρθει στην Καλαμάτα χωρίς τους τιμωρημένους Ντόμα και Λιόση που αποβλήθηκαν στο ματς με τον Αστέρα Βλαχιώτη ενώ τραυματίας είναι και ο Σιδέρης. Πέρα από την ήττα με τον Αστέρα Βλαχιώτη, η Βάρδα έχει και την λευκή ισοπαλία της πρεμιέρας στην Πύλο με τον Τσικλητήρα. Δηλαδή δεν έχει σκοράρει ακόμη στο πρωτάθλημα, αλλά αμυντικά πάει καλά έχοντας δεχθεί μόνο ένα γκολ.

Δύο νίκες και μια ήττα με Βάρδα

Τρεις φορές έχει φιλοξενήσει η Καλαμάτα τον ΠΑΟ Βάρδας στο πλαίσιο της Γ’ εθνικής τα τελευταία χρόνια με απολογισμό 2 νίκες και μια ήττα. Τη σεζόν 2013-2014 οι δύο ομάδες έπαιξαν στην πρεμιέρα που έγινε στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία και η ομάδα της Ηλείας πήρε μεγάλη νίκη με 1-0 με γκολ του Ντεντόπουλου.

Την επόμενη σεζόν η Καλαμάτα νίκησε 2-1 στο Δημοτικό Στάδιο με δύο γκολ του Κώστα Ηλιόπουλου ενώ τη σεζόν 2016-2017 οι δύο ομάδες έπαιξαν την προτελευταία αγωνιστική (με την Καλαμάτα να έχει ήδη υποβιβαστεί μαθηματικά στο τοπικό) στο Δημοτικό Στάδιο και η Καλαμάτα πήρε νίκη γοήτρου με 3-0 χάρη σε γκολ των Καλαντζή (2) και Ραχίμ.