Σάββατο, 14 Οκτώβριος 2017 10:47

Οδηγίες του συνδέσμου προπονητών στα μέλη του και τις ομάδες

Γράφτηκε από τον
Οδηγίες του συνδέσμου προπονητών στα μέλη του και τις ομάδες

Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας, με ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος Αγγελος Σκαφιδάς, εύχεται καλή χρονιά σε όλους όσους εμπλέκονται με το τοπικό ποδόσφαιρο και παράλληλα επισημαίνει στα μέλη του και τις ομάδες τις υποχρεώσεις τους αλλά και τι θα πρέπει να προσέξουν όσον αφορά το κομμάτι των προπονητών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: “Το δ.σ. του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας εύχεται καλή αγωνιστική χρονιά στα μέλη του καθώς και στους παράγοντες, φιλάθλους, διαιτητές και ποδοσφαιριστές των ομάδων. Η συνεργασία με τους παραπάνω και η καλή πίστη στο έργο τους είναι δεδομένη. Θα είμαστε αυστηροί με τα μέλη μας αλλά και δίκαιοι με όλους. Για τούτο καλούμε τα μέλη μας να εκδώσουν δελτίο πιστοποίησης όσοι υποχρεούνται. Απαγορεύεται ο προπονητής να βρίσκεται στην τεχνική περιοχή με άλλη ιδιότητα.

Ο κανονισμός προπονητών ποδοσφαίρου αναφέρει ότι όποιος αναγράφεται με άλλη ιδιότητα πλην του προπονητή, η τεχνική αναπτυξιακή επιτροπή της ΕΠΟ δύναται να τους ανακαλέσει την άδεια – ταυτότητα και να επιβάλλει πρόστιμο 2.000 ευρώ εώς 5.000 ευρώ. Βάσει του άρθρου 12 παράγραφος του κανονισμού προπονητών. Η ομάδα δύναται να έχει και δεύτερο βοηθό προπονητή που να έχει πιστοποίηση. Ο προπονητής δεν έχει το δικαίωμα να εκτελεί καθήκοντα προπονητή ταυτόχρονα σε δύο σωματεία έστω και χωρίς αμοιβή, άρθρο 5, παράγραφος 3.

Τα ποδοσφαιρικά σωματεία, βάσει της προκήρυξης των πρωταθλημάτων υποχρεούνται να προσλάβουν διπλωματούχους προπονητές, για την ΕΠΣ Μεσσηνίας υποχρεωτικά είναι για την Α’ κατηγορία και την Α1 κατηγορία, άρθρο 6, παράγραφος 2.

Στα σωματεία που δεν εφαρμόζουν την προκήρυξη επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο από την ΕΠΣΜ και είναι 300-500 ευρώ. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των σωματείων εντός 15ήμερου από την απόφαση του προστίμου η ποινή διπλασιάζεται (άρθρο 12, παράγραφοι α, β και δ”.