Σάββατο, 14 Οκτώβριος 2017 11:08

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Τα βλέμματα στο ντέρμπι Κυπαρισσία – Πάμισος

Γράφτηκε από τον
Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Τα βλέμματα στο ντέρμπι Κυπαρισσία – Πάμισος

Ενα από τα παραδοσιακά μεγάλα ντέρμπι του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής της Α’ τοπικής.

Η Κυπαρισσία θα υποδεχθεί την Κυριακή τον Πάμισο σε ένα ντέρμπι που αναμένεται να προσελκύσει εκατοντάδες φίλους των δύο ομάδων στο γήπεδο. Οι κόντρες Κυπαρισσίας – Παμίσου σε αρκετές περιπτώσεις στο παρελθόν έκριναν τίτλους. Μην ξεχνάμε ότι είναι οι τελευταίες ομάδες που έχουν πάρει τον τίτλο στην Α’ τοπική, πριν τον Τσικλητήρα και την Καλαμάτα που πήραν τα δύο τελευταία πρωταθλήματα και πλέον είναι στην Γ’ εθνική.

Η φετινή αναμέτρηση διεξάγεται πολύ νωρίς και φυσικά δεν θα κρίνει βαθμολογικά κάτι, ωστόσο θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό τεστ δυνάμεων και για τις δύο ομάδες. Η Κυπαρισσία μετρά 4 βαθμούς στα δύο πρώτα ματς και θέλει να πετύχει την πρώτη εντός έδρας νίκη της δείχνοντας ότι και φέτος θα είναι από τους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος. Ο Πάμισος από την πλευρά του έχει κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα σε κύπελλο και πρωτάθλημα και μετρά μόνο νίκες από το ξεκίνημα της σεζόν. Αν τα καταφέρει και στην Κυπαρισσία θα στείλει ξεκάθαρο μήνυμα όσον αφορά την κατάκτηση του φετινού τίτλου που αποτελεί και το μεγάλο του στόχο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια που έχουν δώσει οι δύο ομάδες στην Κυπαρισσία, η Τριφυλιακή ομάδα μετρά τρεις νίκες και ο Πάμισος μια, αυτή που πέτυχε στο περσινό πρωτάθλημα.

Αγωνιστικά, στην Κυπαρισσία ο Τάκης Παναγόπουλος δεν θα έχει στην διάθεση του μόνο τον τραυματία Διονύση Γεωργιόπουλο ενώ αντίθετα ο Ηλίας Κοσμάς ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Στον Πάμισο επιστρέφει ο Κάνιστρας που ξεπέρασε τον τραυματισμό του και έτσι θα απουσιάσει μόνο ο Καραπετιάν.

Να μείνουν στην κορυφή θέλουν Απόλλωνα και Ανδρούσα

Οι δύο ομάδες που ισοβαθμούν με τον Πάμισο στην κορυφή της βαθμολογίας θα παίξουν μεταξύ τους. Ο λόγος για τον Απόλλωνα Καλαμάτας και την Ανδρούσα οι οποίοι θα συναντηθούν αύριο στο γήπεδο “Γ. Λουκαρέας”. Ο Απόλλωνας έχει ξεκινήσει πολύ καλή τη σεζόν καθώς αρχικά προκρίθηκε στους “4” του Κυπέλλου Μεσσηνίας ενώ στο πρωτάθλημα μετρά δύο νίκες σε ισάριθμα ματς. Στο αυριανό ματς Τάκης Σακελλαρόπουλος δεν υπολογίζει τον τραυματία Κουντάνη και τον ανέτοιμο Αντεμάι. Η Ανδρούσα έχει επίσης ξεκινήσει με δύο νίκες το πρωτάθλημα και δείχνει θετικά δείγματα γραφής. Ο Νίκος Γεωργακλής θα έχει στην διάθεση του τον Δασκαλάκη ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μουλαβασίλη.

Για νέα νίκη ο Πανθουριακός, ενδιαφέρον ματς στη Σπερχογεία

Μετά την ήττα της πρεμιέρας στο ντέρμπι με τον Πάμισο, την περασμένη αγωνιστική ο Πανθουριακός πέτυχε μεγάλη νίκη με 4-1 επί του Τέλλου Αγρα και τώρα θα προσπαθήσει να παραμείνει στο δρόμο των επιτυχιών. Η ομάδα του Γιώργου Αργυρόπουλου θα φιλοξενηθεί από την Αναγέννηση η οποία προέρχεται από την βαριά ήττα 7-0 από τον Πάμισο.

Στο Ασπρόχωμα η τοπική ομάδα θα υποδεχθεί τον Μιλτιάδη σε ένα ματς που αναμένεται αμφίρροπο. Το Ασπρόχωμα πήρε βαθμό στο Μελιγαλά την περασμένη Κυριακή ενώ η ομάδα του Πύργου Τριφυλίας μετρά δύο ήττες σε ισάριθμα ματς.

Κόντρα Καλαματιανών ομάδων θα έχουμε στο γήπεδο “Π. Μπαχράμης” όπου ο ΑΟ Φαραί θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό ενώ στο Μελιγαλά ο τοπικός Εθνικός θα υποδεχθεί την Ομόνοια με τις δύο ομάδες να ψάχνουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα. Ο Τέλλος Αγρας θα υποδεχθεί το Διαβολίτσι που έχει κάνει καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα ενώ ενδιαφέρον παιχνίδι θα γίνει στο γήπεδο “Π. Γεωργανάς” όπου η Σπερχογεία θα υποδεχθεί την Εράνη με τις δύο ομάδες να μετρούν από μια νίκη και μια ήττα μέχρι τώρα.


Σάββατο 14/10

Ασπρόχωμα – Μιλτιάδης

Γήπεδο Ασπροχώματος, 3.30 μ.μ.

Νικολόπουλος, Βρυώνης, Σακκάς

Αναγέννηση Παραλίας – Πανθουριακός

Γήπεδο “Γ. Λουκαρέας”, 3.30 μ.μ.

Σκόρδος, Σ. Τσαούση, Γαλακούτης

Α.Ο. Φαραί - Ολυμπιακός Καλαμάτας

Γήπεδο “Π. Μπαχχράμης”, 6.30 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Αδαμόπουλος, Αθανασοπούλου

 

Κυριακή 15/10

Τέλλος Αγρας – Διαβολίτσι

Γήπεδο Γαργαλιάνων, 3.30 μ.μ.

Πλακογιάννης, Τσοπανάκης, Μπασιλάρης

Κυπαρισσία – Πάμισος

Γήπεδο Κυπαρισσίας, 3.30 μ.μ.

Νικολόπουλος, Γκούμας, Αδαμόπουλος

Σπερχογεία - Εράνη

Γήπεδο Σπερχογείας “Π. Γεωεργανάς”, 3.30 μ.μ.

Νίκας, Αθανασοπούλου, Βρυώνης

Απόλλωνας Καλαμάτας – Ανδρούσα

Γήπεδο “Γ. Λουκαρέας”, 3.30 μ.μ.

Τουρλομούσης, Γιαννέτσος, Κομπιλίρης

Εθνικός Μελιγαλά – Ομόνοια

Γήπεδο Μελιγαλά, 3.30 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Γεωργαντάς, Παναγιωτόπουλος

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 2 αγώνες)

1. Πάμισος 8-0 6

-. Απόλλωνας Καλαμάτας 5-0 6

-. Ανδρούσα 2-0 6

4. Κυπαρισσία 4-1 4

-. Διαβολίτσι 3-2 4

6. Πανθουριακός 4-2 3

-. Τέλλος Αγρας 6-4 3

-. Εράνη 3-3 3

-. Σπερχογεία 1-1 3

-. Αναγέννηση Παραλίας 2-8 3

11. Εθνικός Μελιγαλά 1-1 2

12. Ασπρόχωμα 1-3 1

-. Ολυμπιακός Καλαμάτας 0-5 1

14. Α.Ο. Φαραί 0-2 0

-. Ομόνοια 0-4 0

-. Μιλτιάδης 2-6 0