Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017 12:05

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΒΑΡΔΑ 2-0: Ξύπνησε στο β’ μέρος και επέστρεψε στις επιτυχίες

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΒΑΡΔΑ 2-0: Ξύπνησε στο β’ μέρος και επέστρεψε στις επιτυχίες

Μετά την Αχαϊκή και η Βάρδα έφυγε χθες με σκυμμένο κεφάλι από το γήπεδο του Μεσσηνιακού.

Η Καλαμάτα με γκολ των Τσουλάκου (21’) και Γουερέ (62’) πανηγύρισε μπροστά σε 1200 φιλάθλους τη δεύτερη φετινή νίκη στον 5ο όμιλο της Γ’ εθνικής και βρίσκεται σε απόσταση 2 βαθμών από τον πρωτοπόρο Αστέρα Αμαλιάδας, που χρειάστηκε ένα πέναλτι στο 92’ για να νικήσει το Διαγόρα Βραχνέικων.

Η “Μαύρη Θύελλα” δεν ήταν καλή στο πρώτο μέρος, με τη Βάρδα να πρεσάρει αρκετά και να κερδίζει τη μάχη του κέντρου. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, η μεσσηνιακή ομάδα ξύπνησε και χάρη στην ταχύτητα του Γουερέ και την τεχνική του Ρονκάτο, πέτυχε το 2-0 που έδιωξε το άγχος και στη συνέχεια είχε ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ, με μεγαλύτερη το χαμένο πέναλτι του Ρονκάτο στο 70'.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Καλαμάτα είναι η μοναδική ομάδα του ομίλου που έχει κρατήσει το μηδέν στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, ενώ και στα τρία παιχνίδια (Αχαϊκή, Πανηλειακός, Βάρδα) σημάδεψε το δοκάρι!

Πώς έπαιξε

Ο Γκόμες υπερασπίστηκε σ’ ένα ακόμα ματς την εστία της Καλαμάτας, με τους Καλογερόπουλο και Λιόλιο στο δεξί και αριστερό άκρο, αντίστοιχα της άμυνας. Καντούτσης και Ορ. Νικολόπουλος συνέθεσαν το δίδυμο των κεντρικών αμυντικών. Στον άξονα ήταν οι Καμινιώτης, Τσεμπερίδης, ο Γουερέ στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής και ο Κουρέλλας στην αριστερά, ενώ ο Ρονκάτο έπαιξε πίσω από τον σέντερ φορ Τσουλάκο.

Κρατά μόνο το γκολ

Η Καλαμάτα απείλησε για πρώτη φορά στο 8’ με το Γουερέ να κερδίζει στο σπριντ τον Χούσα, αλλά στη συνέχεια το σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε ο Καπούταγλης.

Στο 15’ από σέντρα του Καλογερόπουλου, ο Κουρέλλας έπιασε το σουτ, με τον γκολκίπερ της Βάρδας να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να διώχνει. Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να απειλήσουν με το σουτ του Μελετίδη μέσα από την περιοχή, που δεν είχε όμως δύναμη και μπλόκαρε εύκολα ο Γκόμες.

Στο 21’ ο Καλογερόπουλος σέντραρε για τον προωθημένο Ορ. Νικολόπουλο που πήρε την κεφαλιά – πάσα για τον Τσουλάκο, που πρόλαβε τους αμυντικούς και με δυνατό κοντινό πλασέ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο γκολκίπερ.

Το γκολ είναι το μόνο που κρατά η ‘Μαύρη Θύελλα” από το πρώτο 45λεπτο, μιας και δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό, με τους φιλοξενούμενους να τρέχουν πολύ και να κλείνουν τους χώρους. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, το σκηνικό άλλαξε, μιας και η Βάρδα δεν θα μπορούσε να αντέξει να πρεσάρει με την ίδια ένταση και με εξαίρεση τη φάση του 54’ δεν μπόρεσε να απειλήσει άλλη φορά. Μετά από αδράνεια της άμυνας, ο Κωνσταντινίδης πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μελετίδης τη δεύτερη, με τη μπάλα να περνά δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Απιαστος ο Γουερέ και 2-0

Στο 55’ ο Γουερέ, μπήκε από δεξιά στην περιοχή, αλλά αντί να πασάρει πλάσαρε και ο Καπούταγλης τον νίκησε με διπλή προσπάθεια. Ο Κενυάτης μέσος όμως άρχισε από αυτό το σημείο να δείχνει το μεγάλο του προσόν, που δεν είναι άλλο από την ταχύτητα. Ετσι στο 62’ από εξαιρετική μπαλιά του Ρονκάτο, βγήκε τετ-α-τετ και με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 2-0. Το γκολ έδιωξε το άγχος από τους γηπεδούχους, που έπαιξαν καλύτερο ποδόσφαιρο.

Χαμένο πέναλτι ο Ρονκάτο

Ο Γουερέ όποτε έπαιρνε την μπάλα προκαλούσε πανικό στην αντίπαλη άμυνα και στο 70’ ανάγκασε το Δημητρίου να τον τραβήξει μέσα στην περιοχή. Ο Ρούτσης έδειξε σωστά την άσπρη βούλα, αλλά ήταν σχολαστικός για το που θα στηθεί η μπάλα. Ο Ρονκάτο, που το εκτέλεσε, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 75’ ο ίδιος παίκτης έπιασε το γυριστό σουτ στέλνοντας την μπάλα άουτ και στο 79’ έστρωσε μέσα στην περιοχή για τον Τσεμπερίδη, που πλάσαρε στην αγκαλιά του Καπούταγλη.

Στο 87’ ο ακούραστος Γουερέ, έκλεψε την μπάλα από το δεξί μπακ της Βάρδας, μπήκε στην περιοχή, απέφυγε έναν αντίπαλο και σούταρε, για να περάσει η μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Το αρνητικό για την Καλαμάτα από το χθεσινό ματς είναι ο τραυματισμός του Καμινιώτη, που χτύπησε στο χέρι και θα φανεί τις επόμενες μέρες το μέγεθος της ζημιάς.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γκόμες, Καλογερόπουλος, Ορ. Νικολόπουλος, Καντούτσης, Λιόλιος, Τσεμπερίδης, Καμινιώτης (58’ λ.τρ. Ζαχαρόπουλος), Κουρέλλας (90’ Βασιλόπουλος), Γουερέ, Ρονκάτο (85’ Ν. Νικολόπουλος), Τσουλάκος (80’ Αθανασόπουλος).

ΒΑΡΔΑ: Καπούταγλης, Π. Πολίτης, Χούσα (76’ Κουργιαλάς), Παλιάτσας (88’ Ράλλης), Δημητρίου, Ανδριέλλος, Γ. Πολίτης, Καρούτης, Μελετίδης, Κωνσταντινίδης, Μάζης (69’ Θ. Καλογερόπουλος).