Δευτέρα, 16 Οκτώβριος 2017 14:42

Κορυφή για τέσσερις στην Α1 τοπική

Γράφτηκε από τον

 

Ο Αίαντας Καλαμάτας είχε την πρώτη απώλεια βαθμών (0-0 με την Α.Ε. Γαργαλιάνων) στην 3η αγωνιστική της Α1 τοπικής.

Ετσι Μάνη, Μεθώνη και Πεταλίδι με τις εκτός έδρας νίκες τους τον έπιασαν στην κορυφή της βαθμολογίας. Στην πρώτη θέση συγκατοικούν λοιπόν 4 ομάδες, έχοντας από 7 βαθμούς.

Η Μάνη νίκησε με το εντυπωσιακό 4-0 στην Κορώνη, η Μεθώνη με 1-0 τον Χανδριναϊκό και το Πεταλίδι με 2-1 τον Αστέρα Μικρομάν

Με γκολ του Μπούρδου

πέρασε από το Σουληνάρι

Με γκολ του Μπούρδου στα πρώτα λεπτά του β’ ημιχρόνου, η Μεθώνη πέτυχε τη δεύτερη σερί νίκη της με το ίδιο σκορ και την πρώτη εκτός έδρας, κερδίζοντας το Σάββατο στο γήπεδο του Σουληναρίου τον Χανδριναϊκό με 1-0. Ετσι σε συνδυασμό με τη χθεσινή ισοπαλία του Αίαντα, ανέβηκε στην πρώτη θέση.

Στο α’ ημίχρονο οι δύο ομάδες είχαν κάποιες καλές φάσεις για να σκοράρουν, όμως οι παίκτες τους δεν τις αξιοποίησαν. Στο β’ μέρος το παιχνίδι είχε φάσεις και από τις δύο ομάδες με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν δίχτυα σε μία από αυτές, ενώ στα τελευταία λεπτά θα μπορούσαν σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις να πετύχουν γκολ. Ο Χανδριναϊκός είχε μια αξιόλογη φάση για να φτάσει στην ισοφάριση, 5 λεπτά μετά το γκολ που δέχτηκε, όμως δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα.

Συγκεκριμένα στο 56’ ο Κατσιγιάννης με κεφαλιά έδιωξε την μπάλα έξω από την περιοχή του Χανδριναϊκου και ο Μπούρδος, που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας με μακρινό σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Βασιλόπουλου και έτσι έγινε το 0-1. Στο 61’ μετά από ωραία σέντρα του Φ. Κοντού, ο Καρούμπας έγινε αποδέκτης της μπάλας και την “έστρωσε” στο Ράτσεφ, ο οποίος έκανε το σουτ και πριν η μπάλα περάσει στη γραμμή πρόλαβε ο Μπάλλας που έπεσε στη γωνία της εστίας και έδιωξε γλιτώνοντας την ομάδα του από την ισοφάριση.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Πλακογιάννης με βοηθούς διαιτητές τους Τσοπανάκη, Παναγιωτόπουλο.

ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ: Βασιλόπουλος, Καρλής (77’ Κλαρίδας), Φ. Κοντός, Κατσιγιάννης, Ζούζουλας, Λύρας, Μεμουσάι, Ράτσεφ (63’ Κ. Σαχινάι), Ο. Σαχινάι (60’ Μπουντάς), Αθ. Κοντός, Καρούμπας.

ΜΕΘΩΝΗ: Κανελλόπουλος, Βασιλόπουλος, Μπάμπαλης, Α. Σαρδέλης, Μπάλλας, Μπούρδος, Ξυδιάς (89’ Παπαχρονάκης), Σαμπάνι, Γιάνναρης (75’ Τσατάς), Πεΐδης, Κότι (85’ Τρυφωνόπουλος).


ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

(3η αγωνιστική)

Χανδριναϊκός - Μεθώνη 0-1

ΑΕ Αβίας - Παπαφλέσσας Χώρας 0-1

Δώριο - ΑΟ Φυτειάς 3-1

Αίαντας - ΑΕ Γαργαλιάνων 0-0

Αστέρας Μικρομάνης - Απόλλωνας Πεταλιδίου 1-2

Ακρίτας Κορώνης - ΑΕ Μάνης 0-4

Ηρακλής Καλ. - Ολυμπιακός Ανάληψης 4-2


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 3 αγώνες)

1. Α.Ε. Μάνης 8-1 7

-. Αίαντας 5-2 7

-. Απόλλωνας Πεταλιδίου 4-1 7

-. Μεθώνη 2-0 7

5. Ηρακλής Καλαμάτας 5-3 5

6. Α.Ε. Αβίας 5-5 4

-. Παπαφλέσσας Χώρας 2-2 4

-. Δώριο 6-6 4

-. Ολυμπιακός Ανάληψης 3-5 2

-. Α.Ο. Φυτειάς 3-5 2

-. Α.Ε. Γαργαλιάνων 1-4 2

12. Αστέρας Μικρομάνης 2-4 1

-. Χανδριναϊκός 3-5 1

-. Ακρίτας Κορώνης 0-6 1


Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

(21-22 Οκτωβρίου)

Μεθώνη – Δώριο

Α.Ε. Μάνης – Ηρακλής Καλαμάτας

Αστέρας Μικρομάνης – Ακρίτας Κορώνης

Αίαντας – Ολυμπιακός Ανάληψης

Α.Ε. Γαργαλιάνων – Α.Ε. Αβίας

Απόλλωνας Πεταλιδίου – Χανδριναϊκός

Α.Ο. Φυτειάς – Παπαφλέσσας Χώρας