Δευτέρα, 16 Οκτώβριος 2017 17:19

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ – ΟΜΟΝΟΙΑ 4-1: Ξεκόλλησε από τις ισοπαλίες

Γράφτηκε από τον

 

Επιβλητική σε σκορ νίκη σημείωσε χθες στο γήπεδό του ο Εθνικός Μελιγαλά, κερδίζοντας με 4-1 την Ομόνοια.

Παρουσιάζοντας το καλό αγωνιστικό του πρόσωπο ο Εθνικός κέρδισε εύκολα για πρώτη φορά φέτος, μετά από δύο ισοπαλίες. Ιδιαίτερα στο α’ ημίχρονο, πέρα από τα δύο γκολ, έχασε ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλα με τους Μουρούσια (2), Χότζα (2) Καραγιάννη και Σαραντόπουλο. Να σημειωθεί ότι τα δύο πρώτα γκολ του Εθνικού προήλθαν μετά από ωραίες ενέργειες των παικτών του.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν μέσα στα πρώτα λεπτά να σημειώσουν ακόμη δύο γκολ, κάνοντας πιο εύκολη την προσπάθεια για νίκη. Βέβαια χρειάστηκε για τα 10 τελευταία λεπτά σχεδόν, να είναι πολύ προσεκτικοί γιατί έμειναν με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Χαραλαμπόπουλου (82’ με κόκκινη κάρτα) γιατί υπέπεσε σε αντιαθλητικό μαρκάρισμα, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του - ως αλλαγή - στο παιχνίδι. Ο Εθνικός μετά την παραπάνω νίκη, αλλά και σε συνδυασμό με αποτελέσματα άλλων ομάδων, ανέβηκε στη 7η θέση από την 11η που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Ομόνοια μπορεί να μην έπιασε την επιθυμητή απόδοση στο παιχνίδι, όμως πήγε στο Μελιγαλά ώστε να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα, όμως δεν μπόρεσε στις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι παίκτες της με εξαίρεση τη μείωση του σκορ στο 44’, να αποσπάσει βαθμό ή βαθμούς. Τις πιο σημαντικές έχασαν στο α’ μέρος οι Καρύδης, Ν.Π. Σπυρόπουλος και στο β’ οι Κωστόπουλος, Τζανετάκος. Ετσι μετά τη διεξαγωγή των 3 πρώτων αγωνιστικών η καλαματιανή ομάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση χωρίς βαθμό, μαζί με τον Μιλτιάδη.

Τα γκολ

Στο 25’ μετά από συνδυασμό των Μουρούσια, Καραγιάννη, αυτός πάσαρε στον Καπόγλη με διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ. Στο 41’ συνδυάστηκαν ωραία οι Καραγιάννης, Μουρούσια και ο τελευταίος τροφοδότησε τον Σαραντόπουλο που με σουτ μέσα από την περιοχή “έγραψε” το 2-0.

Στο 44’ ο Λίβας σε εκτέλεση κόρνερ του Πάλια έδιωξε την μπάλα, που χτύπησε στο στήθος του Μπάλλα και κατέληξε στα δίχτυα για να μειώσουν έτσι οι φιλοξενούμενοι σε 2-1. Στο 48’ από σέντρα του Καπόγλη ο Μουρούσιας πετάχτηκε μπροστά από τους αμυντικούς και με δεξί πλασέ στην κίνηση πέτυχε το 3-1. Στο 59’ κέρδισε πέναλτι ο Σαραντόπουλος “τσίμπησε” την μπάλα μέσα στην περιοχή και πριν σουτάρει ανατράπηκε από αμυντικό Καπόγλη και ο Ψηλοπαναγιώτης σφύριξε το πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Καραγιάννης στέλνοντας την μπάλα στη αντίθετη πλευρά από αυτή που έπεσε ο Κατσαρέας και διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Λίβας, Π. Κανελλόπουλος (78’ Χαραλαμπόπουλος), Μακρής, Β. Αλεβίζος, Ηλ. Καπόγλης, Σαραντόπουλος (73’ Κ. Κανελλόπουλος), Καρατζούλιας, Σπανός, Χότζα, Καραγιάννης (87’ Σεμούρης), Μουρούσιας (84’ Παπαδόπουλος).

ΟΜΟΝΟΙΑ: Κατσαρέας, Κοστρίβας (81’ Στυλιανόπουλος), Φέστας, Πολυμενέας, Μπάλλας, Δημητρίου (62’ Κωστόπουλος), Τζίφας, Ν.Π. Σπυρόπουλος (55’ Τζανετάκος), Τάφα (55’ Καπόγλης), Πάλιας, Καρύδης.