Τρίτη, 17 Οκτώβριος 2017 11:48

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Σε απόσταση βολής από την κορυφή

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Σε απόσταση βολής από την κορυφή

Το “2 στα 2” έκανε την Κυριακή στο γήπεδο του Μεσσηνιακού η Καλαμάτα, ενώ είναι η μοναδική ομάδα του 5ου ομίλου της Γ’ εθνικής, που έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της στις 3 πρώτες αγωνιστικές.

Η “Μαύρη Θύελλα” με δύο νίκες με Αχαϊκή, Βάρδα και μια ισοπαλία με τον Πανηλειακό, βρίσκεται με 7 βαθμούς στη 2η θέση, μαζί με τον Αστέρα Βλαχιώτη και στο -2 από τον πρωτοπόρο Αστέρα Αμαλιάδας. Η Καλαμάτα άξιζε πάντως να έχει το απόλυτο με βάση την εικόνα στο ντέρμπι του Πύργου, ενώ προχθές βρέθηκε μια ανάσα από την κορυφή. Και αυτό γιατί η ομάδα της Αμαλιάδας λύγισε την αντίσταση του Διαγόρα Βραχνέικων στο 92’ και μάλιστα με πέναλτι.

Αν συνεχίσει πάντως έτσι η Καλαμάτα, είναι θέμα χρόνου να βρεθεί σε θέση οδηγού στη φετινή κούρσα.

Ζαλίκας: "Ο χρόνος δουλεύει υπέρ μας"

“Είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα που παρουσιάζουμε και τη βαθμολογική συγκομιδή. Ο χρόνος δουλεύει υπέρ μας και παιχνίδι με παιχνίδι θα γινόμαστε καλύτεροι”, λέει στο “Notosport” ο Νίκος Ζαλίκας.

Ο προπονητής της Καλαμάτας σχολιάζοντας το προχθεσινό 2-0 με τη Βάρδα είπε: “Κάναμε μια πολύ καλή προσπάθεια απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που παρά τα προβλήματα, έδειξε θέληση για το αποτέλεσμα. Κατορθώσαμε να ελέγξουμε το ρυθμό και σε αυτό μας βοήθησε και το γκολ. Μετά το 2-0 η Βάρδα, όπως είπε και ο προπονητής της, έπαθε καθίζηση και είχαμε χαμένο πέναλτι και ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι βλέπουμε στο παιχνίδι μας ορισμένα ενθαρρυντικά στοιχεία.

Θέλουμε να παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά είναι σημαντικό που έχουμε κρατήσει και το μηδέν”.

Η συνέχεια για την “Μαύρη Θύελλα” περιλαμβάνει το εκτός έδρας ματς με τον ισόβαθμο Αστέρα Βλαχιώτη, που προέρχεται από δύο σερί διπλά σε Βάρδα και Πύλο και θα αγωνιστεί με την ψυχολογία στα ύψη. Σε καλή κατάσταση όμως από όλες τις πλευρές βρίσκεται και η Καλαμάτα και θα προσπαθήσει να διευρύνει το φετινό αήττητο σερί. Το μόνο αρνητικό είναι ο τραυματισμός του Πέτρου Καμινιώτη, που χτύπησε στο χέρι και χθες μετέβη στην Αθήνα για να εξεταστεί από τον Γιώργο Τσικούρη.

Η ακτινογραφία πάντως που έβγαλε στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας ήταν καθαρή και εκτιμάται ότι το πρόβλημα δεν θα είναι σοβαρό. Σήμερα υπάρχει ρεπό και από αύριο ξεκινά η προετοιμασία για τον Αστέρα Βλαχιώτη.

Τα τυπικά για Τσατσόπουλο

Μπορεί το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής να έχει ξεκινήσει, αλλά η μεταγραφική αναζήτηση συνεχίζεται στην Καλαμάτα. Η Μεσσηνιακή ομάδα, μετά το Βασίλη Αθανασόπουλο, θα αποκτήσει (μένουν μόνο τα τυπικά) και τον Δημήτρη Τσατσόπουλο. Πρόκειται για 21χρονο επιθετικό, ο οποίος προέρχεται από τις ακαδημίες του Ατρομήτου και έγινε επαγγελματίας τον περασμένο Φλεβάρη. Ο Τσατσόπουλος θα έρθει στη “Μαύρη Θύελλα” με τη μορφή δανεισμού. Από εκεί και πέρα, εξετάζονται και άλλες περιπτώσεις για τη γραμμή κρούσης.