Σάββατο, 21 Οκτώβριος 2017 10:39

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Ξεχωρίζουν τα ματς σε Στάδιο και Φιλιατρά

Γράφτηκε από τον

Με τρεις αναμετρήσεις ανοίγει σήμερα η “αυλαία” της 4ης αγωνιστικής στην Α’ τοπική Μεσσηνίας, ενώ την Κυριακή θα διεξαχθούν τα υπόλοιπα πέντε ματς.

Στο πρόγραμμα ξεχωρίζει το κυριακάτικο ντέρμπι στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας ανάμεσα στο φιλόδοξο Πανθουριακό και την Κυπαρισσία.

Οι γηπεδούχοι μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τον Πάμισο, έχουν δύο νίκες με Τέλλο Αγρα, Αναγέννηση και θέλουν να διευρύνουν το σερί ώστε να μείνουν σε απόσταση βολής από την κορυφή.

Ο ΑΟΚ γνώρισε την Κυριακή την πρώτη φετινή ήττα από τον Πάμισο, αλλά στάθηκε καλά, χάνοντας στις καθυστερήσεις και θα επιδιώξει να φύγει με τους τρεις βαθμούς από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Το θετικό για τον Τάκη Παναγόπουλο είναι ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, ενώ και ο Γιώργος Αργυρόπουλος του Πανθουριακού με εξαίρεση το Μπιτσάνη δεν έχει απουσίες και περιμένει την τρίτη σερί νίκη.

Για το 4 στα 4 Πάμισος και Απόλλωνας

Την ίδια ώρα με το Πανθουριακός – Κυπαρισσία, διεξάγονται και οι αναμετρήσεις των πρωτοπόρων της Α’ τοπικής. Ο Πάμισος θα παίξει στο Ασπρόχωμα με την ομώνυμη ομάδα και ο Απόλλωνας Καλαμάτας στα Φιλιατρά με την Εράνη. Να σημειωθεί ότι οι Νησιώτες ζήτησαν την αλλαγή έδρας στο εν λόγω ματς, γιατί στη Μεσσήνη όπου αρχικά είχε οριστεί ο αγώνας, γίνεται επανασπορά. Το αίτημά τους έγινε αποδεκτό και οι “πράσινοι” θα αγωνιστούν για δεύτερη σερί αγωνιστική εκτός. Αυτό βέβαια μόνο πρόβλημα δεν είναι για τον φετινό Πάμισο, που έχει περάσει από όλες τις δύσκολες έδρες σε κύπελλο (Γαργαλιάνους, Φιλιατρά) και πρωτάθλημα (Στάδιο – Θουρία και Κυπαρισσία).

Οι Νησιώτες με τη ψυχολογία στα ύψη θέλουν να κάνουν το “4 στα 4” στο πρωτάθλημα και να μείνουν στην κορυφή. Το μόνο αρνητικό είναι ότι ο υψηλόσωμος επιθετικός Δήμος Δαραμάρας ζήτησε να φύγει για προσωπικούς λόγους.

Στον αντίποδα το Ασπρόχωμα, δείχνει να παίρνει τα πάνω του, καθώς μετά την ισοπαλία στο Μελιγαλά, νίκησε το Μιλτιάδη και με τον.. αέρα του αουτσάιντερ θέλει να προβληματίσει και τους πρωτοπόρους.

Θεωρητικά πάντως ο Πάμισος είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη. Αντίθετα ο συγκάτοικος του στο ρετιρέ της Α’ τοπικής, έχει πιο δύσκολη αποστολή. Ο Απόλλωνας θα φιλοξενηθεί από την ανεβασμένη Εράνη, η οποία προέρχεται από δύο σερί νίκες με Α.Ο. Φαραί και Σπερχογεία και θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα που θα κόψει βαθμούς από τους καλαματιανούς, που βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση και δεν φαίνεται να... ζαλίζονται από την κορυφή.

Στα αξιοσημείωτα ότι οι τεχνικοί των δύο ομάδων Κώστας Λυμπερόπουλος και Τάκης Σακελλαρόπουλος είναι πολύ καλοί φίλοι.

Σημαντικά ματς στην ουρά

Μιλτιάδης και Ομόνοια είναι οι μόνες ομάδες που δεν έχουν βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα και το σημερινό μεταξύ τους ματς είναι σημαντικό, τόσο για βαθμολογικούς, όσο και για ψυχολογικούς λόγους. Οι γηπεδούχοι μετρούν τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς από Αναγέννηση, Κυπαρισσία, Ασπρόχωμα και οι φιλοξενούμενοι επίσης τρεις ήττες από Σπερχογεία, Απόλλωνα και Εθνικό Μελιγαλά.

Για την πρώτη νίκη στη σεζόν “καίγεται” και ο Ολυμπιακός που θα υποδεχτεί την Κυριακή τη Σπερχογεία. Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν μόλις ένα βαθμό (με το Διαβολίτσι) και η Σπερχογεία τρεις (στην πρεμιέρα με την Ομόνοια).

Η Αναγέννηση Παραλίας (3 βαθμοί) θα αντιμετωπίσει τον ισόβαθμό της Τέλλο Αγρα, στον οποίο προπονητής είναι ο Αντώνης Μαυρέας που οδήγησε πέρυσι την “Μπάρτσα” στη 2η θέση της Α’ τοπικής και στον τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας. Το φετινό ρόστερ όμως δεν έχει καμία σχέση και στόχος των γηπεδούχων είναι η παραμονή, ενώ και στην ομάδα των Γαργαλιάνων άλλαξαν πολλά το καλοκαίρι.

Οι δύο μονομάχοι ξεκίνησαν με νίκη στην πρεμιέρα, αλλά ακολούθησαν δύο σερί ήττες και θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες.

Ενδιαφέροντα παιχνίδια

σε Ανδρούσα, Διαβολίτσι

Στην Ανδρούσα η ομώνυμη ομάδα θα παίξει με τον αήττητο Εθνικό Μελιγαλά, που μετά τις ισοπαλίες με Κυπαρισσία, Ασπρόχωμα, ξέσπασε κόντρα στην Ομόνοια και θέλει να δώσει συνέχεια. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την πρώτη ήττα (από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα Καλαμάτας), όμως στην έδρα τους είναι δυνατοί και θα στοχεύσουν στην τρίτη φετινή νίκη, μετά από αυτές με Φαραί και Σπερχογεία. Τέλος στο Διαβολίτσι, ο Α.Ο.Δ θα υποδεχτεί τον Α.Ο. Φαραί, ζευγάρι που έχουμε δει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια να αναμετράται την τελευταία αγωνιστική.

Οι γηπεδούχοι έχουν κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα με 2 νίκες (Εράνη, Τέλλο Αγρα) και μια ισοπαλία (Ολυμπιακό) και θέλουν το τρίποντο για να μείνουν ψηλά στη βαθμολογία. Από την άλλη πλευρά οι καλαματιανοί πήραν βαθμολογική και ψυχολογική ώθηση με τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό (είχαν προηγηθεί 2 ήττες από Ανδρούσα, Εράνη) και θα ψάξουν και τους πρώτους βαθμούς εκτός έδρας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων και οι διαιτητές έχουν ως εξής:

 

Σάββατο

Αναγέννηση - Τέλλος Αγρας

Γήπεδο ΚΤΕΛ “Γ. Λουκαρέας”, 3.30 μ.μ.

Σκόρδος, Αθανασοπούλου, Τσαούση

Μιλτιάδης - Ομόνοια

Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας, 3.30 μ.μ.

Κουτσαναστάσης, Αντωνόπουλος, Καυκάς

Ανδρούσα - Εθνικός Μελιγαλά

Γήπεδο Ανδρούσας, 3.30 μ.μ.

Πλακογιάννης, Γιαννέτσος, Τσοπανάκης

 

Κυριακή

Διαβολίτσι - ΑΟ Φαραί

Γήπεδο Διαβολιτσίου, 3.30 μ.μ.

Μπλάνας, Τσαούση, Παναγιωτόπουλος

Πανθουριακός - Κυπαρισσία

Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, 3.30 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Αθανασοπούλου, Σταυρόπουλος

Ολυμπιακός Καλ. - Σπερχογεία

Γήπεδο ΚΤΕΛ “Γ. Λουκαρέας”, 3.30 μ.μ.

Καρβούνης, Τσοπανάκης, Γιαννέτσος

Ασπρόχωμα - Πάμισος

Γήπεδο Ασπροχώματος, 3.30 μ.μ.

Αλεξέας, Μπασιλάρης, Βρυώνης

Εράνη - Απόλλωνας

Γήπεδο Φιλιατρών, 3.30 μ.μ.

Γιαννόπουλος, Αδαμόπουλος, Κασκάνης

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 3 αγώνες)

1. Πάμισος 12-2 9

-. Απόλλωνας Καλαμάτας 9-2 9

3. Διαβολίτσι 4-2 7

4. Πανθουριακός 7-2 6

-. Εράνη 5-4 6

-. Ανδρούσα 4-4 6

7. Εθνικός Μελιγαλά 5-2 5

8. Κυπαρισσία 6-5 4

-. Ασπρόχωμα 4-5 4

10. Τέλλος Αγρας 6-5 3

-. Α.Ο. Φαραί 3-2 3

-. Σπερχογεία 2-3 3

-. Αναγέννηση Παραλίας 2-11 3

14. Ολυμπιακός Καλαμάτας 0-8 1

15. Μιλτιάδης 4-9 0

 -. Ομόνοια 1-8 0