Δευτέρα, 23 Οκτώβριος 2017 12:27

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-0: Ασφαιρη ξανά εκτός έδρας

Γράφτηκε από τον

Μακριά από τη νίκη για δεύτερο σερί εκτός έδρας ματς έμεινε η Καλαμάτα που αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τον Αστέρα Βλαχιώτη στο Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης.

Ενα αποτέλεσμα που άφησε γλυκόπικρη γεύση στη Μεσσηνιακή ομάδα που δεν ηττήθηκε σε μία δύσκολη έδρα και απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες του ομίλου... Από την άλλη όμως η “Μαύρη Θύελλα” μετά τον Πύργο δεν σκόραρε ούτε χθες στη Σπάρτη και βρέθηκε 4 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Αστέρα Αμαλιάδας. Η “λευκή” ισοπαλία πάντως αποδίδει δικαιοσύνη, μιας και το ματς ήταν κλειστό, με λίγες και μοιρασμένες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Η φάση του αγώνα πάντως ήταν για λογαριασμό της Καλαμάτας στο 88’ με τον Αθανασόπουλο να μην νικά στο τετ α τετ τον Παλιούρα.

Κράτησε το μηδέν για τέταρτο ματς

Η τοπική μας ομάδα έπαιξε συντηρητικά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και δεν ρίσκαρε προκειμένου να πάρει το διπλό. Αμυντικά πάντως τα πήγε καλά, μιας και κινδύνευσε σε λίγες περιπτώσεις από τους γηπεδούχους και κράτησε το μηδέν στην εστία της για τέταρτο σερί παιχνίδι!

Οι παίκτες του Βλαχιώτη δεν επέτρεψαν στον Γουερέ να κάνει τις γνωστές του κούρσες, ο Ρονκάτο έμεινε σε ρηχά νερά και ο Τσουλάκος ήταν απομονωμένος στην κορυφή της επίθεσης. Αρκετή δουλειά στον άξονα έκανε ο Τσεμπερίδης, αλλά και ο Καλογερόπουλος στη δεξιά πτέρυγα που λίγο έλλειψε να χρηστεί σκόρερ στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς σημειώθηκε στο 7’ με τον Κόντη μετά από ατομική ενέργεια να μπαίνει στην περιοχή και να πλασάρει, με τον Γκόμες να απομακρύνει με τα πόδια.

Οι ασπρόμαυροι απείλησαν για πρώτη φορά στο 26’ όταν μετά από κόρνερ του Ρονκάτο και σύγχυση στην περιοχή, ο προωθημένος Νικολόπουλος έκανε την κοντινή προβολή με τον Παλιούρα να διώχνει σε κόρνερ.

Η επόμενη καλή φάση σημειώθηκε στο 38’ με την γυριστή κεφαλιά του Τσιμικλή από φάουλ Ψιάνου να φεύγει λίγο άουτ.

Αυτά ήταν τα όσα αξιόλογα συνέβησαν στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να μην ανοίγονται διαφυλάσσοντας πρώτα τα μετόπισθεν.

Ρίσκαρε στο τέλος

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δύο καλές στιγμές για λογαριασμό της ομάδας του Μίκι Τσίρκοβιτς. Στο 47’ ο Κόντη έδωσε στα δεξιά στον Ψιάνο που πλάσαρε μέσα από την περιοχή, όμως ο σταθερός Γκόμες έδιωξε σε κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ψιάνος εκτέλεσε το φάουλ και ο Σταμόγιανος πήρε την κεφαλιά που έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο 52’ ο Καλογερόπουλος έκλεψε την μπάλα από τον Χρήστου, έκανε την κούρσα και μπήκε στην περιοχή, το δυνατό σουτ όμως που επιχείρησε απέκρουσε δύσκολα ο Παλιούρας.

Με την είσοδος του Βιγιαφάνιες οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στο γήπεδο, με την Καλαμάτα να έχει πρόβλημα στη δημιουργία και τον Γουερέ να είναι εκτός κλίματος αγώνα, κλεισμένος από δύο και τρεις αντιπάλους.

Στο 72’ το διαγώνιο σουτ του Τσουκαλά έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ ο Γκόμες.

Ο Αθανασόπουλος τη φάση του αγώνα στο 88' 

Στο τελευταίο τέταρτο ο Νίκος Ζαλίκας έδωσε επιθετική πνοή στην ομάδα του με την είσοδο στο ματς των Αθανασόπουλου και Σαραντόπουλου, με την Καλαμάτα να αγγίζει το γκολ στο 88’...

Οι Γουερέ και Τσουλάκος συνεργάστηκαν ωραία με τον δεύτερο να βγάζει με κάθετη πάσα τετ α τετ τον Αθανασόπουλο, ο οποίος όμως νικήθηκε από τον Παλιούρα στο πλασέ που επιχείρησε. Καλή ήταν η διαιτησία του Μανούχου από την Αργολίδα και των βοηθών του Λυκομήτρου και Λέκκα. Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Καλογερόπουλος, Μικελάτος, Ρονκάτο, Χρήστου, Ιλιεφ και Τσεμπερίδης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ: Παλιούρας, Τσουκαλάς, Χρήστου, Ιλιεφ, Μπριλάκης, Τσιμικλής (62’ Βιγιαφάνιες), Κόντη (84’ Κάτσικας), Μικελάτος (78’ Σαραντόπουλος), Ψιάνος, Σταμόγιαννος, Γεμιστός (89’ Μαναρίτσας).

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γκόμες, Καλογερόπουλος, Λιόλιος, Καντούτσης, Ο. Νικολόπουλος, Καμινιώτης (81’ Σαραντόπουλος), Τσεμπερίδης, Κουρέλας (62’ Ζαχαρόπουλος), Γουερέ (92’ Μερκούρης), Ρονκάτο (77’ Αθανασόπουλος), Τσουλάκος.

Δυναμικό “παρών” από τον κόσμο της Καλαμάτας στη Σπάρτη

Την μάχη της κερκίδας κέρδισαν με ευκολία χθες στη Σπάρτη οι φίλοι της “Μαύρης Θύελλας”...

Πάνω από 250 καλαματιανοί έδωσαν δυναμικό “παρών” στην πρωτεύουσα της Λακωνίας, με τους οργανωμένους να μην σταματούν ούτε λεπτό να τραγουδούν υπέρ της αγαπημένης τους ομάδας και να δημιουργούν ωραία ατμόσφαιρα με τύμπανα, πανό και σημαίες.

Στο τέλος μάλιστα χειροκρότησαν τους παίκτες της Καλαμάτας και τραγούδησαν τον ύμνο της ομάδας. Συνολικά στο γήπεδο της Σπάρτης βρέθηκαν 800 περίπου θεατές και κόπηκαν 630 εισιτήρια.