Σάββατο, 23 Νοέμβριος 2013 15:16

Εντός έδρας οι πρωτοπόροι στην Γ' εθνική, τα τελευταία νέα των ομάδων, το πρόγραμμα και η βαθμολογία

Γράφτηκε από τον
Εντός έδρας οι πρωτοπόροι στην Γ' εθνική, τα τελευταία νέα των ομάδων, το πρόγραμμα και η βαθμολογία

Τα τέσσερα ματς των πρωτοπόρων ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής του Δ΄ ομίλου. Αχαϊκή, Παναργειακός, Καραϊσκάκης και Ερμιονίδα αγωνίζονται στην έδρα τους με Πανναυπλιακό, Εθνικό Σαγεΐκων, Παναρκαδικό και Ατρόμητο αντίστοιχα. Οι δύο τελευταίοι θα έχουν δύσκολο έργο προκειμένου να διατηρηθούν στην κορυφή του ομίλου. Αχαϊκή και Παναργειακός αν δεν προσέξουν θα την πατήσουν. Το ίδιο ισχύει και για την Καλαμάτα που υποδέχεται το τελευταίο της βαθμολογίας Πανόπουλο. Από εκεί και πέρα αμφίρροπα χαρακτηρίζονται τα ματς Μεσσηνιακός-Κόρινθος, Μανωλάδα-Μεσολόγγι και Άρης Αιτωλικού-ΠΑΟ Βάρδας. 



ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΧΑΪΑΣ
Το ντέρμπι της αγωνιστικής διεξάγεται στο Κρανίδι όπου η Ερμιονίδα υποδέχεται τον Ατρόμητο Αχαΐας με τις δύο ομάδες να θέλουν μόνο νίκη. Οι δύο ομάδες είχαν διασταυρώσει τα ξίφη τους και στο κύπελλο (1η αγ.) με τον γηπεδούχο τότε Ατρόμητο να παίρνει την άνετη με 3-0 νίκη-πρόκριση. Άλλος θεσμός βέβαια το πρωτάθλημα και σε διαφορετική φάση οι δύο ομάδες αυτή την στιγμή. Οι γηπεδούχοι με μεγάλο όπλο την έδρα (4 νίκες σε 4 ματς) είναι εκ των πρωτοπόρων στην βαθμολογία και έχουν παίξει και καλή μπάλα. Οι φιλοξενούμενοι αντίθετα ξεκίνησαν με φιλοδοξίες τη σεζόν αλλά μέχρι στιγμής δεν πείθουν. Μία νίκη βέβαια σε μια τόσο δυνατή έδρα είναι ικανή να αλλάξει τις ισορροπίες. Ο Σπανός δεν θα έχει στην διάθεσή του τον Βλαχόπουλο ενώ στον Ατρόμητο εκτός είναι οι Αγγ. και Χ. Βέρρα. Μάλλον προλαβαίνει ο έμπειρος Φούφουλας.

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ - ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ
Σημαντικό ματς, ντέρμπι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί βάσει βαθμολογικής θέσης των Αρτινών και ονόματος των Αρκάδων, διεξάγεται αύριο στην Άρτα. Ο γηπεδούχος και εκ των πρωτοπόρων Καραϊσκάκης, παρουσιάζεται πολύ ισχυρός στην έδρα του (χωρίς ήττα),  με τον Μαγκάκη να καταστρώνει τα σχέδια του χωρίς προβλήματα. Στον αντίποδα, από δύο ήττες σε ντέρμπι προέρχεται ο φιλοξενούμενος Παναρκαδικός που «καίγεται» για την νίκη στον αυριανό αγώνα. Ο Βαγγέλης Γούτης ελπίζει οι παίκτες του να αφήσουν εκτός αγωνιστικού χώρου το οικονομικό θέμα που ταλαιπωρεί την ομάδα, δείχνοντας ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο από αυτό με Καλαμάτα και Ερμιονίδα. Αμφίβολοι για το ματς είναι οι Κυριακόπουλος και Μπεντεβής. 

ΑΧΑΪΚΗ - ΠΑΝΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ
Οι Αχαγιώτες έπιασαν κορυφή την προηγούμενη αγωνιστική και θέλουν να παραμείνουν εκεί και μετά το ματς με τον Πανναυπλιακό. Το έργο απέναντι στον θεωρητικά αδύναμο αντίπαλο τους φαίνεται εύκολο αλλά δεν είναι. Και το λέμε αυτό βλέποντας ότι οι «κανονιέρηδες» του Ναυπλίου κέρδισαν τον πρωτοπόρο Παναργειακό την προηγούμενη αγωνιστική ενώ την 4η αγ. πήραν στην Πάτρα ισοπαλία από τον Ατρόμητο. Όλα αυτά συνηγορούν ότι πρόκειται για μια επικίνδυνη ομάδα που αν υποτιμηθεί κάνει ζημιές. Για τους γηπεδούχους, ελπίδες να αγωνιστούν έχουν οι Λαμπρόπουλος και Δημητρακόπουλος ενώ εκτός είναι ο Μπεκίρης. Στους Ναυπλιώτες, ο Γιώργος Χορμής δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Καραμάνο.

ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΙΚΩΝ
Την πρώτη του ήττα γνώρισε την προηγούμενη αγωνιστική ο Παναργειακός που βλέπει τον αγώνα με τον αδύναμο Εθνικό σαν ευκαιρία για επιστροφή στις νίκες ώστε να διατηρηθεί στην πρώτη θέση. Ο Δουβίκας θα έχει δύο απουσίες, των τιμωρημένων Ισούφι και Φίλη. Πίσω τους έχουν αφήσει τον αποκλεισμό από το κύπελλο στα Σαγέικα αφού το πρωτάθλημα «καίει» τους «μπλέ», που ταξιδεύουν χωρίς άγχος στο Αργος και με στόχο να κάνουν το «μπαμ». Ο Αγγελος Κωνσταντινόπουλος θα έχει κανονικά στην διάθεσή του τον Βουρλούμη και τον Νικολόπουλο που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους αλλά όχι και τον Αβράμη.

ΔΟΞΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ - ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Ενδιαφέρον ματς διεξάγεται αύριο στην Μανωλάδα. Με καλή ψυχολογία μετά την αλλαγή προπονητή η Δόξα θέλει να βάλει τέλος στο σερί των τριών συνεχόμενων ηττών. Το ματς είναι κρίσιμο και οι «μαυραετοί» θέλουν την νίκη για να ανασάνουν βαθμολογικά. Το ευχάριστο είναι ότι ο Μίκι Τσίρκοβιτς δεν αντιμετωπίζει προβλήματα καθώς επιστρέφει και ο Μπίζος από τιμωρία. Το θετικό αποτέλεσμα ψάχνει και το Μεσολόγγι καθώς οι δύο συνεχόμενες ήττες ήταν αρκετές για να το ρίξουν στην επικίνδυνη ζώνη.  Ο Βασίλης Ξανθόπουλος με εξαίρεση τον τραυματία και τιμωρημένο Πέντσα δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα.

ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ - ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ
Ένα ακόμα εντός έδρας κρίσιμο ματς ο Άρης θα το παίξει «εκτός» έδρας καθώς θα υποδεχτεί την Βάρδα στο Ενωσιακό του Μεσολογγίου λόγω εργασιών στο γήπεδο του. Πάντως την 6η αγ. που αγωνίστηκε πάλι στο Μεσολόγγι του βγήκε σε καλό καθώς κατέκτησε την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα απέναντι στον Πανναυπλιακό. Στα τελευταία 2 ματς μάλιστα φαίνεται να βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο(1 νίκη, 1 ισοπαλία)και με μια νίκη αύριο έχει την ευκαιρία να μειώσει την απόσταση από την γραμμή του υποβιβασμού. Αμφίβολοι είναι οι Γρηγοριάδης και Ευθυμίου. Την νίκη θέλουν και οι «πράσινοι», που βρίσκονται οριακά πάνω από την «κόκκινη» ζώνη, ώστε να αρχίσουν να απομακρύνονται. 


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 7 αγώνες)
1. Α.Ε. Ερμιονίδας    11-3    16
-----------------------------------------------
-. Παναργειακός    9-2    16
-. Αχαϊκή    10-6    16
-. Α.Ε. Καραϊσκάκης    7-6    16
5. Κόρινθος    8-5    12
6. Παναρκαδικός    8-7    11
7. ΠΑΟ Βάρδας    4-5    10
-. Καλαμάτα    10-7    10
-----------------------------------------------
9. Ατρόμητος Αχαΐας    7-6    9
-. Μεσολόγγι    10-10    9
11. Μεσσηνιακός    9-6    8
12. Πανναυπλιακός    8-10    7
13. Δόξα Μανωλάδας    4-8    5
-. Αρης Αιτωλικού    4-8    5
-. Εθνικός Σαγέικων        3-14    5
16. Αστέρας/Πανόπουλο    5-14    1


Δ΄ όμιλος - 7η αγωνιστική
Μεσσηνιακός - Κόρινθος
Καλαμάτα - Αστέρας/Πανόπουλο
Α.Ε. Καραϊσκάκης - Παναρκαδικός
Α.Ε. Ερμιονίδας - Ατρόμητος Αχαΐας
Δόξα Μανωλάδας - Μεσολόγγι
Αχαϊκή - Πανναυπλιακός
Παναργειακός - Εθνικός Σαγέικων
Αρης Αιτωλικού - ΠΑΟ Βάρδας

-Όλα τα ματς έχουν κοινή ώρα έναρξης (3 μ.μ ), εκτός από το Μεσσηνιακός- Κόρινθος που ξεκινάει στη 1 μ.μ.