Τετάρτη, 25 Οκτώβριος 2017 11:45

Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Απόλλωνας;

Γράφτηκε από τον
 

Η επιβλητική εκτός έδρας νίκη του Απόλλωνα επί της Εράνης ξεχώρισε δίχως αμφιβολία από την 4η αγωνιστική της Α' τοπικής.

Η ομάδα του Τάκη Σακελλαρόπουλου πέρασε σαν... σίφουνας και από τα Φιλιατρά, έκανε το "4 στα 4" και έχει κολλήσει... τσιμπούρι στον Πάμισο στο ρετιρέ της βαθμολογίας.

Νίκησε μάλιστα δίχως δύο από τους πρωτοκλασάτους παίκτες της, τους Αλεξόπουλο και Μανωλόπουλο, αποδεικνύοντας πως διαθέτει πλούσιο ρόστερ και μπορεί να αναπληρωθεί οποιανδήποτε κενό. Το ερώτημα λοιπόν είναι μέχρι που μπορεί να φτάσει ο φετινός Απόλλωνας; Μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό και να αγχώσει Πάμισο και Θουρία; Δεν νομίζω πως οι διοικούντες της ιστορικής ομάδας και τα αδέλφια Σακελλαρόπουλου να επιθυμούν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα, όμως όσο κερδίζουν και παραμένουν στην κορυφή τόσο θα προσθέτουν... αλατοπίπερο στη φετινή Α' τοπική. 
Οσο για την Εράνη, το 0-3 την αδικεί αφού είχε κλασικές ευκαιρίες. Ομως στα μετόπισθεν έχει πρόβλημα, κάτι που είχε διαφανεί και από τα ματς κυπέλλου. 
Ο Πάμισος τα βρήκε... μπαστούνια απέναντι στο νεοφώτιστο Ασπρόχωμα και χρειάστηκε να κάνει μια ακόμη ανατροπή (με τον αρχηγό του Ηλία Ηλιόπουλο να σκοράρει στο 90') για να αποφύγει μια χοντρή γκέλα.
Ομολογώ πως περίμενα μια άνετη νίκη των νησιωτών, όμως διαψεύστηκα. 
Ο Πάμισος συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα, έχοντας βγάλει δύσκολο πρόγραμμα, όμως το κυριακάτικο ματς ήταν... καμπανάκι πως δεν θα κερδίζει μόνο με τη φανέλα. Και κάτι άλλο... Δεν γίνεται να συνεχιστεί η... ρέντα των νησιωτών που σκοράρουν μέχρι τώρα με μεγάλη συχνότητα μετά το 85' των αγώνων. Θα έρθουν και αγώνες που δεν θα μπαίνουν τα γκολ στο φινάλε ή και θα δέχονται γκολ στα τελευταία λεπτά. Από την άλλη όμως αξίζουν πολλά μπράβο στο Ασπρόχωμα που έβαλε δύσκολα στον Πάμισο, αν και υστερεί κατά πολύ ποιοτικά.
Στο Στάδιο ο Πανθουριακός αγχώθηκε πολύ με την καλοστυμένη Κυπαρισσία και βρήκε λύση στο γκολ στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης. Η ομάδα του Αργυρόπουλου... τρέχει ένα σερί 3 νικών και χρειάζεται να το διευρύνει αρκετά αυτό το σερί για να εκμεταλλευτεί τυχόν στραβοπάτημα των πρωτοπόρων που σίγουρα θα έρθουν.
Μια από τις... ειδήσεις της αγωνιστικής είναι πως κέρδισε μακριά από τους Γαργαλιάνους ο Τέλλος Αγρας! Κάτι που είχε να συμβεί 33 ολόκληρους μήνες!
Μια λογική νίκη πάντως απέναντι στην αδύναμη Αναγέννηση.
Το Διαβολίτσι που διαθέτει έμπειρους ποδοσφαιριστές και σοβαρή διοίκηση πήρε μια ακόμη νίκη με 1-0 και σκαρφάλωσε χωρίς να το καταλάβει κανείς στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη ο Α.Ο. Φαραί έχασε τρίτο ματς επίσης με 1-0 και δείχνει πως παλεύει όλα τα παιχνίδια.
Νίκη με ένα γκολ διαφορά πήρε και πάλι η Ανδρούσα απέναντι στον Εθνικό με όπλο την έδρα της, αγωνιζόμενη μάλιστα με παίκτη λιγότερο για ένα ολόκληρο ημίχρονο. Η ομάδα του Μελιγαλά έχει κάνει μέτριο ξεκίνημα και θα μπορούσε βάσει ρόστερ και προγράμματος να έχει περισσότερους βαθμούς.
Η Σπερχογεία μπήκε φουριόζα στο ματς με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας 
στο "Γ. Λουκαρέας" και τον φιλοδώρησε με τρία γκολ. Ετσι βελτίωσε τη θέση της στη βαθμολογία και άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια. Στον αντίποδα οι "ερυθρόλευκοι" είναι πλέον στην τελευταία θέση και είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει σκοράρει μετά από 4 αγωνιστικές!
Μαζί με τον Ολυμπιακό βρίσκονται ο Μιλτιάδης και η Ομόνοια που μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις το Σάββατο στον Πύργο.
Οι Πυργιώτες δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους και δείχνουν πως χωρίς μεταγραφικές προσθήκες δύσκολα θα την βγάλουν... καθαρή φέτος. 
Η Ομόνοια αν και διαθέτει καλύτερο ρόστερ δυσκολεύεται πολύ στο γκολ και έχει μπροστά της δύο δύσκολα ματς που θα πρέπει να κάνει υπέρβαση για να έχει βαθμολογικό όφελος.