Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017 15:18

“Στρώνει” το πρόγραμμα για Καλαμάτα και Πύλο

Γράφτηκε από τον
“Στρώνει” το πρόγραμμα για Καλαμάτα και Πύλο

Κοιτάζοντας το βαθμολογικό πίνακα μετά τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές στην Γ’ εθνική βλέπουμε ότι οι δύο Μεσσηνιακές ομάδες είναι πιο χαμηλά από την θέση που φιλοδοξούν να βρεθούν στο φινάλε του πρωταθλήματος.

Η Καλαμάτα είναι στην τρίτη θέση μαζί με Πανηλειακό και Αστέρα Βλαχιώτη, ένα βαθμό πίσω από τον Διαγόρα Βραχνέικων και τέσσερις πίσω από τον πρωτοπόρο Αστέρα Αμαλιάδας.

Ενώ, ο Τσικλητήρας είναι προτελευταίος με ένα μόλις βαθμό, τρεις βαθμούς κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού. Απαραίτητη παρένθεση εδώ για να θυμίσουμε ότι ο πρώτος πάει στα μπαράζ ανόδου ενώ υποβιβάζονται οι πέντε τελευταίες ομάδες.

Μπορεί λοιπόν με την πρώτη ανάγνωση τα πράγματα να μην φαίνονται καλά βαθμολογικά, ωστόσο και για τις δύο Μεσσηνιακές ομάδες το πρωτάθλημα... τώρα αρχίζει. Τι εννοώ; Κατ’ αρχήν η Καλαμάτα έβγαλε δύο ντέρμπι εκτός έδρας με Πανηλειακό και Βλαχιώτη, την ώρα που ο Αστέρας Αμαλιάδας έπαιξε πολύ πιο εύκολα ματς στο ξεκίνημα.

Η “Μαύρη Θύελλα” έχει μπροστά της το ματς στην Πύλο που σαφώς δεν θα είναι εύκολο. Είναι όμως ένα ματς “κλειδί” καθώς θα είναι πολύ σημαντικό να μην απομακρυνθεί και άλλο από την κορυφή αφού μετά ακολουθεί μια σειρά βατών αγώνων. Συγκεκριμένα η “Μαύρη Θύελλα” θα παίξει διαδοχικά με Ζάκυνθο εντός, Παλληξουριακό εκτός και Παναρκαδικό εντός. Το 3χ3 σε αυτά τα ματς θα έρθει αν υπάρξει στοιχειώδης προσοχή.

Την ίδια ώρα, ο Αστέρας Αμαλιάδας θα πάει με “εύκολα” εώς και την 6η αγωνιστική όμως στην συνέχεια του α’ γύρου θα παίξει εκτός έδρας και τα τρία ντέρμπι με Πανηλειακό, Βλαχιώτη και Καλαμάτα. Στο τελευταίο από αυτά ματς, το Καλαμάτα – Αμαλιάδα την 10η αγωνιστική οι Μεσσήνιοι - αν όλα πάνε καλά - θα έχουν ευκαιρία να πιάσουν κορυφή για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα.

Οσον αφορά τον Τσικλητήρα, κόντρα στην Καλαμάτα θα ψάξει για την πρώτη του νίκη η οποία θα είναι “χρυσάφι” αν έρθει. Ακόμη και αν δεν τα καταφέρει όμως, εκεί που θα κριθούν πάρα πολλά για την Μεσσηνιακή ομάδα θα είναι στα επόμενα τέσσερα ματς. Ο Τσικλητήρας θα παίξει με το αδύναμο Λεωνίδιο εκτός, τη Ζάκυνθο εντός, την Αχαϊκή εκτός και τον Παλληξουριακό εντός. Ο Τσικλητήρας που έχουμε δει μέχρι τώρα (με ήττες στη λεπτομέρεια και στο γκολ από Βλαχιώτη, Αμαλιάδα) μπορεί να πάρει 9-10 βαθμούς σε αυτά τα τέσσερα ματς και να ανέβει πολύ ψυχολογικά και βαθμολογικά για την συνέχεια, πλησιάζοντας ή και σκαρφαλώνοντας πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. Εκτιμώ ότι σε αυτή την τετράδα αγώνων θα κριθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό το μέλλον της ομάδας της Πύλου στην κατηγορία.

Το πρόγραμμα λοιπόν προσφέρεται για βαθμολογική ανάκαμψη για τις Μεσσηνιακές ομάδες, αρκεί βέβαια και οι δύο να δείξουν το πρόσωπο που πρέπει εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου και να το εκμεταλλευτούν.