Σάββατο, 28 Οκτώβριος 2017 10:59

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Να διατηρήσουν το απόλυτο θέλουν Πάμισος και Απόλλωνας

Γράφτηκε από τον

Με τα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής θα συνεχιστεί σήμερα και αύριο το πρωτάθλημα της Α’ τοπικής, με τους πρωτοπόρους Πάμισο και Απόλλωνα Καλαμάτας να στοχεύουν στην πέμπτη σερί νίκη τους ώστε να διατηρήσουν το απόλυτο στο πρωτάθλημα. Είναι αξιοσημείωτο ότι και οι δύο θα αγωνιστούν στο γήπεδο “Γ. Λουκαρέας”.

Σήμερα Σάββατο ο Απόλλωνας θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στην κοινή έδρα των δύο ομάδων, ενώ την Κυριακή στο ίδιο γήπεδο η Ομόνοια θα φιλοξενήσει τον Πάμισο. Θυμίζουμε ότι Πάμισος και Απόλλωνας είναι στην κορυφή μετρώντας 4 νίκες σε ισάριθμα ματς μέχρι τώρα, ενώ αντίθετα Ομόνοια και Ολυμπιακός Καλαμάτας δεν έχουν πετύχει ακόμη νίκη στο πρωτάθλημα.

Το δεύτερο στην βαθμολογία Διαβολίτσι θα παίξει εκτός με την Σπερχογεία σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον παιχνίδι. Δέκα βαθμούς έχει η αήττητη ομάδα του Κώστα Παλαμάρα που θα δοκιμαστεί στην δύσκολη έδρα της Σπερχογείας που μετρά 2 νίκες και 2 ισοπαλίες στο πρωτάθλημα.

Οι δύο ομάδες που βρίσκονται στην τρίτη θέση, ο Πανθουριακός και η Ανδρούσα, θα παίξουν εκτός έδρας. Ο Πανθουριακός μετά την ήττα της πρεμιέρας στο ντέρμπι με τον Πάμισο, μετρά τρεις συνεχόμενες νίκες και θέλει να πάρει τους τρεις βαθμούς και κόντρα στο Ασπρόχωμα, το οποίο μάλιστα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τραυματισμών και θα παραταχθεί με σύνθεση ανάγκης.

Η Ανδρούσα, που έχει επίσης τρεις νίκες σε τέσσερα ματς, δείχνει εξαιρετικό πρόσωπο στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Το συγκρότημα του Νίκου Γεωργακλή θα φιλοξενηθεί στον Πύργο Τριφυλίας από τον Μιλτιάδη, ο οποίος αντίθετα δεν έχει κάνει καλό ξεκίνημα και μόλις την προηγούμενη αγωνιστική πήρε τον πρώτο του βαθμό στο πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι έχουν λοιπόν ισχυρό κίνητρο για να ξεκολλήσουν από τις τελευταίες θέσεις αλλά και η Ανδρούσα φιλοδοξεί να δώσει συνέχεια στο εντυπωσιακό ξεκίνημα της στο πρωτάθλημα.

Στους Γαργαλιάνους ο Τέλλος Αγρας θα υποδεχθεί τον ΑΟ Φαραί με τους γηπεδούχους να προέρχονται από εύκολο διπλό επί της Αναγέννησης ενώ οι Καλαματιανοί μετρούν μια νίκη και τρεις ήττες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Ενδιαφέρον παιχνίδι θα γίνει στο Μελιγαλά όπου ο τοπικός Εθνικός θα υποδεχθεί την Εράνη. Και οι δύο ομάδες προέρχονται από ήττες. Ο Εθνικός έχασε στην Ανδρούσα και η Εράνη στα Φιλιατρά από τον Απόλλωνα.

Τέλος, στην Κυπαρισσία ο τοπικός ΑΟΚ θα υποδεχθεί την Αναγέννηση με στόχο να επιστρέψει στις νίκες, μετά την ήττα στο ντέρμπι με τον Πανθουριακό. Η Αναγέννηση μετά τη νίκη της πρεμιέρας επί του Μιλτιάδη μετρά τρεις σερί ήττες και θέλει να διακόψει το μίνι αυτό αρνητικό σερί.

Σάββατο

Ασπρόχωμα – Πανθουριακός

Γήπεδο Ασπρόχωματος, 3.30 μ.μ.

Νίκας, Κασκάνης, Σταυρόπουλος

Απόλλωνας Καλαμάτας- Ολυμπιακός Καλαμάτας

Γήπεδο “Γ. Λουκαρέας”, 3.30 μ.μ.

Ρέκκας, Τσοπανάκης, Σ. Τσαούση

Μιλτιάδης – Ανδρούσα

Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας, 3.30 μ.μ.

Κουτσαναστάσης, Αντωνόπουλος, Τζεμαλάι

 

Κυριακή

Τέλλος Αγρας - ΑΟ Φαραί

Γήπεδο Γαργαλιάνων, 3 μ.μ.

Νικολόπουλος, Τσοπανάκης, Τζεμαλάι

Κυπαρισσία – Αναγέννηση Παραλίας

Γήπεδο Κυπαρισσίας, 3 μ.μ.

Σερεμέτης, Τσουκάλη, Βρυώνης

Σπερχογεία – Διαβολίτσι

Γήπεδο Σπερχογείας, 3 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Γιαννέτσος, Μπασιλάρης

Ομόνοια – Πάμισος

Γήπεδο “Γ. Λουκαρέας”, 3 μ.μ.

Καρβούνης, Αθανασοπούλου, Κασκάνης

Εθνικός Μελιγαλά – Εράνη

Γήπεδο Μελιγαλά, 3 μ.μ.

Πλακογιάννης, Ταβουλαρέας, Σ. Τσαούση

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 4 αγώνες)

1. Πάμισος 14-3 12

-. Απόλλωνας Καλαμάτας 12-2 12

3. Διαβολίτσι 5-2 10

4. Πανθουριακός 10-2 9

-. Ανδρούσα 6-5 9

6. Τέλλος Αγρας 9-6 6

-. Εράνη 5-7 6

-. Σπερχογεία 5-3 6

9. Εθνικός Μελιγαλά 6-4 5

10. Κυπαρισσία 6-8 4

-. Ασπρόχωμα 5-7 4

12. Α.Ο. Φαραί 3-3 3

-. Αναγέννηση Παραλίας 3-14 3

14. Μιλτιάδης 5-10 1

-. Ομόνοια 2-9 1

-. Ολυμπιακός Καλαμάτας 0-11 1