Σάββατο, 28 Οκτώβριος 2017 11:33

Α1 ΤΟΠΙΚΗ: Δύσκολες αποστολές για Μάνη και Πεταλίδι

Γράφτηκε από τον

Οι τέσσερις πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα αναμετρούνται μεταξύ τους στην 5η αγωνιστική της Α1 τοπικής, που περιλαμβάνει και ντέρμπι ουραγών, αλλά και αρκετά ακόμα ενδιαφέροντα ματς.

Στην κορυφή, Α.Ε. Μάνης και Απόλλωνας Πεταλιδίου που οδηγούν με 10 βαθμούς την κούρσα παίζουν σε Καλαμάτα και Δώριο, αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα η Μάνη θα φιλοξενηθεί στο “Π. Μπαχράμης” από τον Αίαντα που είναι αήττητος και δύο βαθμούς πίσω από τους νεοφώτιστους, που επίσης αγνοούν την ήττα (3 νίκες, 1 ισοπαλία). Η τρίτη αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος, ο Απόλλωνας Πεταλιδίου θα παίξει με το Δώριο, που με το διπλό την περασμένη αγωνιστική στη Μεθώνη ανέβηκε στην 4η θέση και απέχει μια νίκη από το ρετιρέ. Η Μεθώνη που έχει τους ίδιους βαθμούς με το Δώριο θα αναμετρηθεί εκτός έδρας με τον Παπαφλέσσα Χώρας (4 βαθμοί), ο οποίος προέρχεται επίσης από ήττα (3-0 από τον Α.Ο. Φυτειάς).

Το ντέρμπι ουραγών είναι το Χανδριναϊκός – Αστέρας Μικρομάνης, με τις δύο ομάδες να μην έχουν νίκη μέχρι σήμερα και να θέλουν να κάνουν “σεφτέ” στο γήπεδο του Σουληναρίου. Την πρώτη νίκη στην Α1 τοπική ψάχνει και ο Ολυμπιακός Ανάληψης στο εκτός έδρας ματς με την Α.Ε. Αβίας, η οποία αγνοεί το τρίποντο από την πρεμιέρα.

Στο γήπεδο της Μεθώνης θα ανταμώσουν ο Ακρίτας Κορώνης (4 βαθμοί) με τον Ηρακλή Καλαμάτας (5 βαθμοί). Οι τυπικά γηπεδούχοι προέρχονται από την πρώτη επιτυχία της σεζόν (3-1 εκτός τον Αστέρα Μικρομάνης) και οι φιλοξενούμενοι από την πρώτη ήττα (2-1 από τη Μάνη). Η αγωνιστική ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση του Α.Ο. Φυτειάς με την Α.Ε. Γαργαλιάνων την Κυριακή στις 6 μ.μ. στο γήπεδο “Π. Μπαχράμης”. Οι δύο ομάδες έχουν φέρει τα ίδια αποτελέσματα στο ξεκίνημα (1 νίκη, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα) και με 5 βαθμούς μοιράζονται την 6η θέση, μαζί με τον Ηρακλή Καλαμάτας. Στα αξιοσημείωτα ότι και οι δύο νεοφώτιστοι έκαναν “σεφτέ” την περασμένη αγωνιστική. Ο Α.Ο. Φυτειάς με το 3-0 απέναντι στη Χώρα και η ομάδα των Γαργαλιάνων με το 2-0 κόντρα στην Αβία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων της 5ης αγωνιστικής και οι διαιτητές έχουν ως εξής:

 

Σάββατο

 

Δώριο –Απόλλωνας Πεταλιδίου

Γήπεδο Δωρίου, 3.30 μ.μ.

Τουρλομούσης, Γκούμας, Κομπιλίρης

Χανδριναϊκός - Αστέρας Μικρομάνης

Γήπεδο Σουληναρίου, 3.30 μ.μ.

Ζαρακοβίτης, Τσουκάλη, Παναγιωτόπουλος

 

Κυριακή

 

Παπαφλέσσας Χώρας – Μεθώνη

Γήπεδο Χώρας, 3 μ.μ.

Γκούμας, Τσίρμπας, Γαλακούτης

ΑΕ Αβίας - Ολυμπιακός Ανάληψης

Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ, 3 μ.μ.

Σκόρδος, Κυριόπουλος, Μιχαλόπουλος

Αίαντας - ΑΕ Μάνης

Γήπεδο “Π. Μπαχράμης”, 3 μ.μ.

Κουτσαναστάσης, Αντωνόπουλος, Νιάρχος

Ακρίτας Κορώνης - Ηρακλής Καλαμάτας

Γήπεδο Mεθώνης, 3 μ.μ.

Ζαρακοβίτης, Παναγιωτόπουλος, Βανικιώτης

ΑΟ Φυτειάς - ΑΕ Γαργαλιάνων

Γήπεδο “Π. Μπαχράμης”, 6 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Σκαρπέτης, Ρηγόπουλος

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 4 αγώνες)

1. Α.Ε. Μάνης 10-2 10

-. Απόλλωνας Πεταλιδίου 5-1 10

3. Αίαντας 5-2 8

4. Δώριο 8-7 7

-. Μεθώνη 3-2 7

6. Α.Ο. Φυτειάς 6-5 5

-. Ηρακλής Καλαμάτας 6-5 5

-. Α.Ε. Γαργαλιάνων 3-4 5

9. Α.Ε. Αβίας 5-7 4

-. Παπαφλέσσας Χώρας 2-5 4

-. Ακρίτας Κορώνης 3-7 4

12. Ολυμπιακός Ανάληψης 3-5 3

13. Χανδριναϊκός 3-6 1

-. Αστέρας Μικρομάνης 3-7 1