Τετάρτη, 01 Νοέμβριος 2017 18:18

Νέα προσφυγή 56 πολιτών κατά της «Αγιά Σοφιάς» στο ΣτΕ!

Γράφτηκε από τον

Την ακύρωση της οικοδομικής άδειας για το γήπεδο της ΑΕΚ ζητούν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας 56 πολίτες! Για τρομοκρατία και δράκα τραμπούκων κάνει λόγο ο νομικός εκπρόσωπός τους! 

Νέο… επεισόδιο στο σίριαλ του γηπέδου της ΑΕΚ! 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», «την ακύρωση της οικοδομικής άδειας για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια ζητούν με προσφυγή που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας πενήντα έξι πολίτες, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ένα περιβαλλοντικό έγκλημα με τεράστιες, διαρκείς και ανεπίστρεπτες κοινωνικές επιπτώσεις». 

Όπως αναφέρει το εν λόγω ρεπορτάζ, «οι προσφεύγοντες επικαλούνται το γεγονός ότι εκδόθηκε οικοδομική άδεια σε ακίνητο εκτός συναλλαγής, με συγκύριο του έργου μια κερδοσκοπική ανώνυμη εταιρία, γεγονός που συνεπάγεται εκτροπή από τον αρχικό σκοπό της παραχώρησης του οικοπέδου από το Ελληνικό Δημόσιο στην ΑΕΚ και παραβίαση του δημόσιου συμφέροντος». 

Ως λόγους ακύρωσης της άδειας προβάλλουν μια σειρά από σημεία τα οποία, πάντως, είτε έχουν ήδη κριθεί με την πρώτη προσφυγή που είχε κατατεθεί κατά της «Αγιά Σοφιάς» (με την απόφαση να δικαιώνει την ΑΕΚ), είτε θα κριθούν νωρίτερα από το ΣτΕ, καθώς συμπεριλαμβάνονται στις προσφυγές που έχουν γίνει κατά μιας απόφασης του Δασαρχείου και κατά της ΜΠΕ για την κατασκευή του γηπέδου. 

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «την αίτηση υπογράφουν κάτοικοι γειτονικών περιοχών και πολίτες απ’ όλη την Αττική -ανάμεσά τους επιστήμονες, πανεπιστημιακοί, πολίτες με μακρά ενασχόληση με την υπεράσπιση του περιβάλλοντος και των κοινωνικών δικαιωμάτων, εκλεγμένοι σε διοικήσεις συνδικαλιστικών οργάνων και επιστημονικών σωματείων (ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΟΤΑ, Σύλλογο Αρχιτεκτόνων κτλ.), αιρετοί στο χώρο της αυτοδιοίκησης (μέλη του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής και δημοτικών συμβουλίων)»! 

Στην «Αυγή», μάλιστα, μίλησε και ο νομικός εκπρόσωπος των 56, Κώστας Παπαδάκης, ο οποίος τόνισε: «Η πρωτοβουλία της κατάθεσης της προσφυγής φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ακόμη ψηφίδα στον πολύμορφου αγώνα των κατοίκων της Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας και ολόκληρης της Αττικής, για την οριστική αποτροπή ενός δρομολογημένου περιβαλλοντικού εγκλήματος. Ενός αγώνα που δίνεται στο όνομα της υπεράσπισης της πόλης, του άλσους και της ζωής των πολιτών και δεν πτοείται από την τρομοκρατία μιας δράκας τραμπούκων».

Πηγή: www.sport-fm.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ