Σάββατο, 04 Νοέμβριος 2017 10:10

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Ντέρμπι πρωτοπόρων σε Διαβολίτσι και Μεσσήνη!

Γράφτηκε από τον
Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Ντέρμπι πρωτοπόρων σε Διαβολίτσι και Μεσσήνη!

 

Κόντρες πρωτοπόρων περιλαμβάνει η 6η αγωνιστική της Α’ τοπικής με τα παιχνίδια που θα γίνουν στη Μεσσήνη και το Διαβολίτσι να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον.

 

Ο Απόλλωνας που μετρά 5 νίκες σε ισάριθμα ματς θα φιλοξενηθεί από το Διαβολίτσι που αποτελεί την ευχάριστη εως τώρα έκπληξη του πρωταθλήματος και βρίσκεται μόλις δύο βαθμούς πίσω από την κορυφή.

 

Πρόκειται για ένα πολύ δυνατό τεστ και για τις δύο ομάδες που έχουν κάνει εξαιρετικό πρωτάθλημα. Το Διαβολίτσι θα ψάξει την νίκη που θα την φέρει πάνω από τους Καλαματιανούς οι οποίοι με την σειρά τους θέλουν να διατηρήσουν το απόλυτο των βαθμών που έχουν στο πρωτάθλημα.

 

Ο Πάμισος, που ισοβαθμεί με τον Απόλλωνα στην πρώτη θέση θα παίξει εντός έδρας με την Ανδρούσα, η οποία πραγματοποιεί εξαιρετικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα μετρώντας 4 νίκες και μια ήττα σε πέντε ματς. Οι “πράσινοι” έχουν κάνει το 5 στα 5 και φιλοδοξούν να πετύχουν μια ακόμη νίκη που θα τους διατηρήσει στην κορυφή, ενώ η Ανδρούσα θα μετρήσεις τις δυνάμεις της σε μια πολύ δύσκολη έδρα.

 

Η πέμπτη ομάδα που βρίσκεται στο γκρουπ των πρωτοπόρων, ο Πανθουριακός θα έχει θεωρητικά πιο εύκολο έργο καθώς θα υποδεχθεί την Ομόνοια η οποία αγνοεί την νίκη στο πρωτάθλημα. Ο Πανθουριακός θέλει το τρίποντο ώστε να εκμεταλλευτεί τις απώλειες που θα έχουν κάποιοι εκ των πρωτοπόρων που παίζουν μεταξύ τους. Η Ομόνοια στο ματς αυτό κλείνει μια σειρά πολύ δύσκολων αγώνων που είχε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

 

Δύο Τριφυλιακές μάχες

 

Στην Κυπαρισσία θα διεξαχθεί ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον παιχνίδι ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες του Νομού. Η Κυπαρισσία θα υποδεχθεί τον Τέλλο Αγρα σε ένα Τριφυλιακό ντέρμπι που αναμένεται να προσελκύσει αρκετό κόσμο στο γήπεδο.

 

Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην 6η θέση της Α’ τοπικής έχοντας από εφτά βαθμούς, στοιχείο που φανερώνει πως πρόκειται για ένα αμφίρροπο παιχνίδι.

 

Στα Φιλιατρά θα γίνει ένα ακόμη παιχνίδι μεταξύ Τριφυλιακών ομάδων με την Εράνη να υποδέχεται τον Μιλτιάδη. Οι Φιλιατρινοί βρίσκονται στην 6η θέση – μαζί με Κυπαρισσία και Τέλλο Αγρα – έχοντας 7 βαθμούς και έχουν το θεωρητικό προβάδισμα απέναντι στον Μιλτιάδη ο οποίος παραμένει χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα μετρώντας 4 ήττες και 1 ισοπαλία στα πέντε πρώτα παιχνίδια του.

 

Αμφίρροπα ματς στην Καλαμάτα

 

Μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το ματς της Αναγέννησης με το Ασπρόχωμα. Οι γηπεδούχοι έχουν τρεις βαθμούς και το Ασπρόχωμα τέσσερις σε ένα ματς που όπως γίνεται αντιληπτό θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό στη μάχη της παραμονής.

 

Ενδιαφέρον παιχνίδι θα γίνει και στο “Π. Μπαχράμης” όπου ο ΑΟ Φαραί θα υποδεχθεί την Σπερχογεία. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την ισοπαλία με τον Τέλλο Αγρα στους Γαργαλιάνους και θέλουν μια νίκη που θα τους ανεβάσει βαθμολογικά και ψυχολογικά. Η Σπερχογεία από την πλευρά της θέλει το τρίποντο ώστε να ρεφάρει την εντός έδρας ήττα της περασμένης αγωνιστική από το Διαβολίτσι. Τέλος, στο γήπεδο “Γ. Λουκαρέας” ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον Εθνικό Μελιγαλά. Χωρίς νίκη παραμένουν οι “ερυθρόλευκοι” που έχουν μόνο ένα βαθμό ενώ δεν έχουν σκοράρει ακόμη στο πρωτάθλημα! Ο Εθνικός θα παίξει στην Καλαμάτα με τον Ηλία Μουρούσια να έχιε την τεχνική ευθύνη, μετά την πρόσφατη αποχώρηση των Φραγκίσκου Κεράνη και Κώστα Μίντζηρα.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

5η αγωνιστική

 

Σάββατο 4

 

Αναγέννηση Παραλίας – Ασπρόχωμα

 

Γήπεδο “Γ. Λουκαρέας”, 3 μ.μ.

 

Ψηλοπαναγιώτης, Γκούμας, Σταυρόπουλος

 

Εράνη – Μιλτιάδης

 

Γήπεδο Φιλιατρών, 3 μ.μ.

 

Σκόρδος, Αντωνόπουλος, Τσοπανάκης

 

ΑΟ Φαραί – Σπερχογεία

 

Γήπεδο “Π. Μπαχράμης”, 6 μ.μ.

 

Μπλάνας, Αθανασοπούλου, Γεωργαντάς

 

 

 

Κυριακή

 

 

 

Κυπαρισσία – Τέλλος Αγρας

 

Γήπεδο Κυπαρισσίας, 3 μ.μ.

 

Ζαρακοβίτης, Τσουκάλη, Νιάρχος

 

Διαβολίτσι – Απόλλωνας Καλαμάτας

 

Γήπεδο Διαβολιτσίου, 3 μ.μ.

 

Αλεξέας, Αθανασοπούλου, Κομπιλίρης

 

Πανθουριακός – Ομόνοια

 

Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, 3 μ.μ.

 

Καρβούνης, Σ. Τσαούση, Καυκάς

 

Ολυμπιακός Καλαμάτας – Εθνικός Μελιγαλά

 

Γήπεδο “Γ. Λουκαρέας”, 3 μ.μ.

 

Νικολόπουλος, Τσοπανάκης, Παναγιωτόπουλος

 

Πάμισος – Ανδρούσα

 

Γήπεδο Μεσσήνης, 3 μ.μ.

 

Πλακογιάννης, Βρυώνης, Σταυρόπουλος

 

 

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 

(Σε 5 αγώνες)

 

1. Απόλλωνας Καλαμάτας 17-2 15

 

-. Πάμισος 16-4 15

 

3. Διαβολίτσι 7-2 13

 

4. Πανθουριακός 12-2 12

 

-. Ανδρούσα 9-6 12

 

6. Τέλλος Αγρας 9-6 7

 

-. Κυπαρισσία 9-8 7

 

-. Εράνη 6-8 7

 

9. Εθνικός Μελιγαλά 7-5 6

 

-. Σπερχογεία 5-5 6

 

11. Α.Ο. Φαραί 3-3 4

 

-. Ασπρόχωμα 5-9 4

 

13. Αναγέννηση Παραλίας 3-17 3

 

14. Μιλτιάδης 6-13 1

 

-. Ομόνοια 3-11 1

 

-. Ολυμπιακός Καλαμάτας 0-16 1