Δευτέρα, 06 Νοέμβριος 2017 11:29

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-0: Ολα μηδέν στην Πύλο

Γράφτηκε από τον
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-0: Ολα μηδέν στην Πύλο

 

Το Μεσσηνιακό παιχνίδι της Γ’ εθνικής τελικά πρόσφερε πολύ λίγα πράγματα στους φιλάθλους του Τσικλητήρα και της Καλαμάτας που γέμισαν χθες το απόγευμα την εξέδρα στο γήπεδο της Πύλου.

Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 μετά από ένα πολύ κακό 90λεπτο το οποίο είχε να επιδείξει μόνο λάθη, σκληρά μαρκαρίσματα, συνεχείς διακοπές και καθόλου ποδόσφαιρο. Η λευκή ισοπαλία ήρθε λοιπόν απόλυτα φυσιολογικά και στο φινάλε έγινε δεκτή με ικανοποίηση μόνο από τους γηπεδούχους που μπορεί να έμειναν μακριά από την νίκη για ένα ακόμη παιχνίδι πρωταθλήματος και να βρίσκονται πέντε βαθμούς κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού, ωστόσο πήραν ένα θετικό αποτέλεσμα που είχαν ανάγκη εν όψει των κρίσιμων για την παραμονή αγώνων που ακολουθούν. Οσον αφορά την “Μαύρη Θύελλα”, ήταν λίγη επιθετικά, εγκλωβίστηκε στο σκληρό παιχνίδι κέντρου που επέβαλλε ο Τσικλητήρας και έμεινε χωρίς εκτός έδρας νίκη για τρίτη φορά στο πρωτάθλημα. Ηταν η τρίτη λευκή ισοπαλία σε ισάριθμα ματς μακριά από το γήπεδο του Μεσσηνιακού, για μια Καλαμάτα που κρατά το μηδέν στην άμυνα μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα αλλά σκοράρει με το σταγονόμετρο. Ετσι έμεινε στο -6 από την κορυφή της βαθμολογίας και τον Αστέρα Αμαλιάδας, έχοντας πάντως βγάλει αρκετά δύσκολο πρόγραμμα.

 

 

Δύο ευκαιρίες του Γουερέ όλο το ματς

 

 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Τσικλητήρα να μπαίνει πιο καλά στο γήπεδο, να προσπαθεί να απειλήσει κυρίως με τον Γεωργιόπουλο από δεξιά, αλλά να μην φτάνει σε καμιά περίπτωση με αξιώσεις μπροστά στον Γκόμες. Μετά το 15’ η Καλαμάτα ισορρόπησε το ματς και μετά το 30’ άρχισε να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα αλλά δεν είχε τρόπο να φτάσει κοντά στο αντίπαλο τέρμα. Η μοναδική φορά που βρήκε τρόπο να φέρει με αξιώσεις τη μπάλα στην περιοχή ήταν στο 41’ όταν ο Κουρέλας από αριστερά έκανε μια ωραία σέντρα, ο Γουερέ βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι, αλλά η κεφαλιά του ήταν απελπιστική και έστειλε τη μπάλα πολλά μέτρα άουτ. Η δεύτερη και τελευταία καλή στιγμή στο ματς έγινε στις αρχές του β’ ημιχρόνου, στο 47’, πάλι με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Ο Κουρέλας από αριστερά έκανε το γύρισμα στον Γουερέ που βρέθηκε μπροστά από τον αντίπαλο αμυντικό λίγο μέσα από το ύψος του πέναλτι, αλλά αντί να πλασάρει απευθείας προσπάθησε να κάνει κοντρόλ και έχασε τη μπάλα.

 

 

Καθόλου μπάλα στο β’ ημίχρονο

 

Το ματς ουσιαστικά κάπου εκεί τελείωσε αφού στην συνέχεια δεν παίχθηκε ποδόσφαιρο. Τα σκληρά μαρκαρίσματα διαδέχονταν το ένα το άλλο και οι συνεχείς διακοπές δεν άφηναν τις ομάδες να βρουν ρυθμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο γιατρός του αγώνα, ο Νίκος Γιουρτούμας, υποχρεώθηκε να μπει στο γήπεδο πάνω από 10 φορές για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες σε παίκτες, κυρίως των γηπεδούχων, με τους φιλοξενούμενους να φωνάζουν ότι στις περισσότερες περιπτώσεις επρόκειτο για σκόπιμες καθυστερήσεις. Η ουσία είναι πως το ματς κύλησε κάπως έτσι μέχρι το τέλος, με 2-3 στιγμές έντασης μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων να είναι οι μόνες που... ξυπνούσαν τον κόσμο στην εξέδρα. Για την Καλαμάτα οι Κουρέλας και Καμινιώτης προσπάθησαν περισσότερο ενώ οι Μπίζος και Σεντεμέντες κέρδισαν τις μάχες στην άμυνα του Τσικλητήρα και ο 39χρονος Σωτήρης Τσάτσος με μια κούρσα 30 μέτρων και τάκλιν στον Γουερέ στο τελευταίο δεκάλεπτο έδειξε στους μικρότερους τι σημαίνει πάθος στο ποδόσφαιρο. Διαιτητής ήταν ο Βεργέτης και βοηθοί οι Τριανταφύλλου, Νίκα, όλοι από την Αρκαδία. Κίτρινη κάρτα είδαν οι Τσάτσος, Ακασού, Γεωργιόπουλος, Αμπραχαμιάν, Μούσα, Ορ. Νικολόπουλος και Καμινιώτης.

 

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Κόκκαλης, Σβίγκος, Μπίζος, Ακασού (83’ Ρήγας), Σεντεμέντες, Μούσα, Γεωργιόπουλος (90’ Κωστόπουλος), Τσάτσος, Οντβόνγκ (55’ Πύλιος), Γιαννόπουλος, (46’ Γεωργιάδης).

 

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γκόμες, Καλογερόπουλος, Λιόλιος, Καντούτσης, Ορ. Νικολόπουλος, Τσμεπερίδης, Ζαχαρόπουλος (66’ Ρονκάτο), Καμινιώτης, Γουερέ, Τσουλάκος (76’ Αθανασόπουλος), Κουρέλας (71’ Τσατσόπουλος).