Παρασκευή, 10 Νοέμβριος 2017 15:01

Ολα όσα ειπώθηκαν στην χθεσινή συνέντευξη του Νίκου Ζαλίκα

Γράφτηκε από τον
Ολα όσα ειπώθηκαν στην χθεσινή συνέντευξη του Νίκου Ζαλίκα

 

Οι νέες δηλώσεις του Νίκου Ζαλίκα την περασμένη Κυριακή στην Πύλο, ότι η Καλαμάτα δεν στοχεύει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, άναψαν... φωτιές στη “Μαύρη Θύελλα” και σε ρόλο πυροσβέστη ο ίδιος ο Κατερινιώτης τεχνικός φρόντισε να τις σβήσει στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.

Ο Νίκος Ζαλίκας παραδέχτηκε ότι η δήλωση ήταν ατυχής και εξήγησε ότι δεν ήθελε να φορτώσει με άγχος τους παίκτες. Αποκάλυψε δε, ότι κατόπιν δικής του εισήγησης έχει μπει στα συμφωνητικά ορισμένων παικτών πριμ ανόδου. Επιμένει πάντως να χαρακτηρίζει φαβορί για τον τίτλο στον 5ο όμιλο της Γ’ εθνικής, τους δύο Αστέρες. Οχι γιατί η Αμαλιάδα και το Βλαχιώτη έχουν καλύτερους παίκτες, αλλά διότι, έχουν, όπως λέει, πιο ισορροπημένο υλικό. “Με την άφιξή μου στην ομάδα, ήμουν ο άνθρωπος που έκανα πρόταση μέσα στις συμφωνίες των ποδοσφαιριστών να υπάρχουν και πριμ ανόδου. Προς τιμήν της η διοίκηση συμφώνησε. Είναι και παιδιά, που δεν έχουν τέτοιο συμφωνητικό, αλλά θα κοιτάξουμε να επιβραβευτούν με κάτι ανάλογο που έχουν οι άλλοι στα συμφωνητικά τους”. Για την αναστάτωση που προκλήθηκε στην ομάδα από τις δημόσιες τοποθετήσεις του, όπου απέφευγε να κάνει λόγο για πρωτάθλημα τόνισε: “Δυστυχώς ορισμένοι έκαναν σημαία την τελευταία μου δήλωση, την οποία δεν την έκανα πρώτη φορά. Την κυματίζουν, ο καθένας κατά το δοκούν και με το δικό του τρόπο. Δεν κακίζω κανέναν. Δική μου είναι η δήλωση και στέκομαι πίσω από τα λόγια μου. Από τότε που ήρθα, το πρώτο πράγμα που ετέθη με τους ανθρώπους της ομάδας, ήταν να κάνουμε μία ανταγωνιστική ομάδα, που θα πρωταγωνιστεί μέσα στο γήπεδο. Να στοχεύσουμε ψηλά και με την παρουσία και των νέων παικτών, αλλά και των παλιών, να στοχεύσουμε στο πρωτάθλημα. Αυτό ετέθη και σε παλαιότερες δηλώσεις μου. Τώρα το εάν επιλέγει ο προπονητής το δικό του τρόπο και το αν αυτό θεωρείται από ορισμένους είτε άστοχη είτε ατυχής δήλωση, εμένα που ηγούμαι του αγωνιστικού, θα μου επιτρέψετε να σας πω το εξής. Πολλές φορές πολλοί προπονητές και δεν είμαι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος, επέλεξαν να κρατήσουν χαμηλό προφίλ. Αυτό κάνω και εγώ, γιατί γνωρίζεται ότι η ομάδα στήθηκε με πολύ κόπο, με πολύ προσπάθεια από όλους μας. Εγώ με τον κ. Τσάκωνα κατανάλωσα πολλές εξωαγωνιστικές ώρες για τη δημιουργία αυτής της ομάδας και κανένας δεν θα μου αφαιρέσει το δικαίωμα, να εκτιμήσω εγώ τον τρόπο που θα αντιμετωπίσω ορισμένες καταστάσεις και θα κρατήσω μια ισορροπία στο αγωνιστικό τμήμα της ομάδας. Αν κάποιους στεναχώρησα με αυτή τη δήλωση, το λέω ευθαρσώς, προφανώς να εκτιμήθηκε διαφορετικά. Η ομάδα ης Καλαμάτας εξ’ ορισμού όπου και αν βρίσκεται, πρέπει να πρωταγωνιστεί. Εγώ θα σας πω ένα πράγμα. Δεν είμαι ο προπονητής, ο οποίος είναι ευθυνόφοβος, αλλά πολύ περισσότερο εμφανίζει την ομάδα του με φόβο μέσα στο γήπεδο. Αυτή η δήλωση μπορεί να θεωρηθεί ατυχής. Ηθελα να κρατήσω όμως τη δική μου ισορροπία στο τμήμα. Ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος προπονητής είμαι που κάνω αυτή τη δήλωση”.

 

 

“Δεν έχω ποδοσφαιρική... τσατσά”

 

 

Ο Νίκος Ζαλίκας δήλωσε ακόμα στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι: “Κυκλοφορώ μόνος μου. Δεν έχω ποδοσφαιρική τσατσά ή ιδιαίτερο στήριγμα. Εκείνο που κάνω, το κάνω με αγάπη και γνώση. Με σεβασμό απέναντι στους συνεργάτες και με όσους έχουν αλισβερίσι με το ποδόσφαιρο. Είμαι από τους λίγους προπονητές που παίζουν για να κερδίσουν. Και δομούν το παιχνίδι για να κερδίσουν. Και όχι να βγουν στο γήπεδο για να μην χάσουν. Δυστυχώς η εικόνα που παρουσιάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι μέσα σε αυτή τη φιλοσοφία πολλών”.

 

 

“Μου λείπει η διπλωματία, εμπνέομαι από τον κόσμο”

 

 

Ο Νίκος Ζαλίκας, αφού επανέλαβε ότι πιστεύει στους παίκτες που έχει στη διάθεσή του, έκανε λόγο για έλλειψη διπλωματίας “Δυστυχώς ενώ μπορώ να χειριστώ πολλά πράματα, μου λείπει η διπλωματία σε προσωπικό επίπεδο. Αυτό το κομμάτι προσπαθώ να το αναπληρώσω με σοβαρότητα. Τώρα αν η αντίληψη ορισμένων είναι ρηχή, δεν ευθύνομαι εγώ. Προσωπικά εμπνέομαι από τους παίκτες σε όποια ομάδα και αν δουλεύω, Στην Καλαμάτα εμπνέομαι και από τον κόσμο. Και επειδή μπορούν να βρεθούν ορισμένοι κακεντρεχείς και να πουν ότι πουλάει φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες, εγώ εισπράττω κάθε μέρα την αγάπη του κόσμου. Θέλω να φανώ αντάξιος, με αυτά που πρεσβεύει η διοίκηση, ο κόσμος και όλοι μας. Ο κόσμος, μου λέει προχωρήστε και θα φέρουμε και άλλο κόσμο στο γήπεδο”.

 

 

Για Αμαλιάδα και Βλαχιώτη

 

 

“Θα παλέψουμε για το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία στιγμή. Σας είπα, από την αρχή Αστέρας Αμαλιάδας και Αστέρας Βλαχιώτη είναι τα φαβορί”. Σε ερώτηση της “Ελευθερίας” για ποιο λόγο βάζει τους Αστέρες πάνω από την Καλαμάτα, ο Ν. Ζαλίκας είπε “ Τώρα μην ιντριγκάρετε. Εχουν πιο ισορροπημένο υλικό. Στην ομάδα μας, υπάρχουν πάντως 4-5 παίκτες που δεν τους έχει καμία ομάδα στην κατηγορία”.

 

 

Στις 2 μ.μ. με Ζάκυνθο την Κυριακή

Στις 2 το μεσημέρι θα ξεκινήσει ο κυριακάτικος αγώνας της Καλαμάτας με τη Ζάκυνθο στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φιλοξενούμενοι στο ταξίδι της επιστροφής. Γι’ αυτό όπως είπε ο Νίκος Ζαλίκας, έχουν αλλάξει και οι ώρες των προπονήσεων της “Μαύρης Θύελλας”, που θα προσπαθήσει να κάνει το “3 στα 3” στην έδρα της, παρά τα προβλήματα τραυματισμών. Σήμερα πριν από την προπόνηση, οι παίκτες θα δουν σε βίντεο τη Ζάκυνθο.

 

 

Τρεις απουσίες

 

 

Η Καλαμάτα θα αγωνιστεί χωρίς τους Παπουτσογιαννόπουλο, Σαραντόπουλο και Μερκούρη που παραμένουν τραυματίες. Ακόμα ο Γκόμες αποχώρησε με πρόβλημα στον τετρακέφαλο από την Πύλο, αλλά εκτιμάται ότι θα αγωνιστεί την Κυριακή, ενώ διαθέσιμος θα είναι και ο Τσατσόπουλος που είχε ίωση την Τετάρτη, αλλά ακολούθησε το χθεσινό πρόγραμμα στην προπόνηση στο Ασπρόχωμα. Να σημειωθεί ότι ο Ν. Ζαλίκας έκανε ιδιαίτερη μνεία χθες στους Τσεμπερίδη και Καμινιώτη που παρά τα προβλήματα, αγωνίστηκαν με τον Τσικλητήρα.

 

 

Προσμένει το βοηθητικό

 

 

Να ολοκληρωθεί σύντομα το γήπεδο στα Παλιάμπελα, ώστε να λυθεί το γηπεδικό πρόβλημα της Καλαμάτας ζήτησε ο Νίκος Ζαλίκας και ευχαρίστησε τους υπεύθυνους για το Δημοτικό στάδιο, αλλά και στα υπόλοιπα γήπεδα που φιλοξενούν την ομάδα.

 

 

Δόθηκε ο εσωτερικός κανονισμός

 

 

“Τα παιδιά θα παραλάβουν τον εσωτερικό κανονισμό της ομάδας, ώστε να μπορούμε να λειτουργούμε σε αυστηρότερα πλαίσια”, είπε χθες ο Νίκος Ζαλίκας και πράγματι στην απογευματινή προπόνηση μοιράστηκε στους παίκτες ο εσωτερικός κανονισμός.

 

 

Για τις 3 εκτός έδρας ισοπαλίες

 

 

Η Καλαμάτα δεν έχει ακόμα νίκη εκτός έδρας, μένοντας στο 0-0 κατά σειρά με Πανηλειακό, Αστέρα Βλαχιώτη και Τσικλητήρα Πύλου. Ο Νίκος Ζαλίκας σχολιάζοντας το γεγονός είπε: “ “Προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο και δουλεύουμε στις αδυναμίες μας. Με τον Τσικλητήρα, δεν ήμασταν τόσο καλοί όσο σε άλλα ματς, αλλά ούτε και τόσο κακοί που ορισμένοι θέλησαν να εμφανίσουν κόντρα σε μια ομάδα που σε κάθε παιχνίδι παίζει την κατηγορία. Ειδικά στο β’ μέρος, ήμασταν πιο κινητικοί, αλλά ο ρυθμός πολλές φορές έπεφτε. Με το που τελείωσε το Βλαχιώτη, εστίασα στην Πύλο, γιατί ήξερα τι θα αντιμετωπίσω. Η κάθε ομάδα έχει τα δικά της μέσα και γι’ αυτό δεν ψέκασα τον τρόπο που εκμαίευσαν καθυστερήσεις. Στη φάση που ζητάμε πέναλτι, έχει υπάρξει κατά φαντασία επιθετικό φάουλ και στην εξέλιξη γίνεται το πέναλτι. Δεν μεμψιμοιρούμε, ούτε κάνουμε κριτική στους διαιτητές”. Τέλος να σημειωθεί ότι ο Ν. Ζαλίκας τόνισε ότι κάθε Πέμπτη πλέον θα γίνεται συνέντευξη Τύπου ώστε να ενημερώνεται ο κόσμος για όλα τα θέματα.