Δευτέρα, 13 Νοέμβριος 2017 13:20

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΖΑΚΥΝΘΟΣ 2-0: Με άνετη νίκη πλησίασε την κορυφή

Γράφτηκε από τον

Ιδανική εξέλιξη είχε η έκτη αγωνιστική του 5ου ομίλου της Γ’ εθνικής για την “Μαύρη Θύελλα”.

Από τη μια η Μεσσηνιακή ομάδα συνδύασε καλή εμφάνιση και άνετη νίκη επί της Ζακύνθου με 2-0 στο γήπεδο του Μεσσηνιακού και από την άλλη ο πρωτοπόρος Αστέρας Αμαλιάδας είχε την πρώτη του βαθμολογική απώλεια στο πρωτάθλημα, καθώς περιορίστηκε σε εντός έδρας ισοπαλία (2-2) με την Αχαϊκή.

Η Καλαμάτα έτσι παρέμεινε στην 2η θέση της βαθμολογίας (μαζί με Βραχνέικα και Βλαχιώτη) αλλά πλησίασε στους 4 βαθμούς τον πρωτοπόρο Αστέρα Αμαλιάδας, ο οποίος την επόμενη αγωνιστική έχει μπροστά του το εκτός έδρας Ηλειακό ντέρμπι με τον Πανηλειακό.

Στο χθεσινό ματς, που έγινε παρουσία περίπου 600 φιλάθλων, η Καλαμάτα επικράτησε χάρη στα γκολ του Ρονκάτο στο 57’ και του Αθανασόπουλου στο 93’ με τους δύο παίκτες να σκοράρουν για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα (ο Αθανασόπουλος είχε και δοκάρι στο 82’). Η είσοδος του δεύτερου στο παιχνίδι ως αλλαγή μάλιστα βοήθησε πολύ την Καλαμάτα να ξεκλειδώσει την άμυνα της Ζακύνθου που μέχρι το 57’ κρατούσε το μηδέν.

Η Μεσσηνιακή ομάδα είχε τον έλεγχο από το ξεκίνημα του αγώνα, ωστόσο στο πρώτο ημίχρονο δεν αξιοποίησε την 2-3 ευκαιρίες που είχε στο πρώτο 20λπτο και έμεινε στο μηδέν. Στο β’ ημίχρονο όμως μπήκε πολύ δυνατά και ειδικά από τη στιγμή που άνοιξε το σκορ κυριάρχησε απόλυτα και είχε ευκαιρίες για πολύ μεγαλύτερο σκορ.

Παράλληλα, κράτησε ανέπαφη την εστία της για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι, κάτι που δεν έχει καταφέρει καμιά άλλη ομάδα στην Γ’ εθνική.

Πίεσε στο ξεκίνημα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα

Η Καλαμάτα μπήκε στο ματς δυνατά και έψαξε το γρήγορο γκολ, σε 2-3 περιπτώσεις έφτασε με αξιώσεις κοντά στο να προηγηθεί όμως τελικά ο αιφνιδιασμός αυτή τη φορά δεν πέτυχε. Ετσι μετά από ένα αρκετά πιεστικό πρώτο 20λεπτο, στην συνέχεια η Ζάκυνθος ισορρόπησε το ματς και το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς κάτι ιδιαίτερο με το 0-0 να μένει φυσιολογικά.

Στο 10’ είχαμε την πρώτη επικίνδυνη επίθεση της Καλαμάτας όταν μετά από πάσα του Ρονκάτο στην περιοχή, ο Παπαδόπουλος έδιωξε πάνω στον Τσουλάκο που με πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα περίπου ένα μέτρο άουτ.

Πολύ ωραία φάση και πρώτη πολύ καλή ευκαιρία για την Καλαμάτα στο 16΄όταν ο Καμινιώτης έκανε εξαιρετική προσπάθεια και σέντρα από αριστερά, ο Γουερέ έπιασε στην κίνηση το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 17' η Ζάκυνθος απείλησε για πρώτη φορά με τον Καρβάλιο να σουτάρει έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Το ματς είχε ρυθμό με την Καλαμάτα να έχει την υπεροχή στο πρώτο 20λεπτο και στο 19΄από σέντρα του Τσουλάκου και απομάκρυνση των αμυντικών ο Γουερέ έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 22' μετά από φάουλ του Καμινιώτη, ο Παπαδόπουλος λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ αφού μετά την κεφαλιά του η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι, κόρνερ.

Απόλυτη κυριαρχία στο β’ ημίχρονο

Η Καλαμάτα προσπάθησε να πιέσει και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 49' ο Γουερέ κόπηκε τελευταία στιγμή από τους αμυντικούς ενώ στο επόμενο λεπτό ο Λιόλιος έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Καμινιώτης βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα από το ύψος του πέναλτι αλλά δεν βρήκε καλά τη μπάλα και χάθηκε μια καλή ευκαιρία για την Καλαμάτα.

Στο 57' όμως η Καλαμάτα έφτασε στο γκολ. Ο Καλογερόπουλος έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Αθαανασόπουλος (που μόλις είχε μπει στο ματς στη θέση του Τσουλάκου) έκανε την κεφαλιά πάσα στον Ρονκάτο και αυτός με πλασέ πέτυχε το 1-0 για την Καλαμάτα.

Στην συνέχεια η Καλαμάτα κυριάρχησε απόλυτα στο γήπεδο.

Στο 68' από φάουλ του Γουερέ, ο Ορ. Νικολόπουλος έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στο 70' ο Γουερέ με ωραία πάσα βρήκε τον Καμινιώτη στην περιοχή αλλά ο τελευταίος καθυστέρησε να πλασάρει και έδωσε την ευκαιρία στον Διαμαντή να βγει και να κοντράρει σωτήρια τη μπάλα με τα πόδια. Στο 75' ο Αθανασόπουλος μπήκε στην περιοχή από αριστερά αλλά το σουτ που έκανε κόντραρε σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ.

Στο 80' ήταν η σειρά του Γουερέ να χάσει την ευκαιρία να τελειώσει το ματς όταν μπήκε στην περιοχή από δεξιά, αλλά αντί να δώσει στον αμαρκάριστο Αθανασόπουλο, προσπάθησε να τελειώσει μόνος τη φάση και ο Διαμαντής βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο 82' ο Ρονκάτο βρήκε τον Αθανασόπουλο που με πλασέ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι και άουτ, χάνοντας νέα ευκαιρία να τελειώσει το ματς.

Τελικά στο 93' ο Αθανασόπουλος με κοντινό πλασέ μετά από πάσα του Καμινιώτη διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για την Καλαμάτα.

Καμινιώτης, Γουερέ και ο Αθανασόπουλος μόλις μπήκε στο ματς διακρίθηκαν περισσότερο από την Καλαμάτα ενώ η αμυντική γραμμή δεν αντιμετώπισε προβλήματα.

Διαιτητής ήταν ο Λιάρος με βοηθούς τους Ροζάκη και Ισάκοφ, όλοι από την Λακωνία.

Κίτρινη κάρτα είδαν οι Κίτος (17'), Τσιριγώτης (21'), Παπαδόπουλος (68'), Καλογερόπουλος (80').

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γκόμεζ, Καλογερόπουλος, Λιόλιος, Καντούτσης, Ορ. Νικολόπουλος, Τσεμπερίδης (90' Κουρέλας), Ζαχαρόπουλος, Καμινιώτης (94' Ν. Νικολόπουλος), Τσουλάκος (55' Αθανασόπουλος), Ρονκάτο (87' Τσατσόπουλος), Γουερέ.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Διαμαντής, Μαρίνος, Ν. Τριανταφυλλίδης (76' Βλαδίκας), Παπαδόπουλος, Τσιριγώτης, Κίτος (85' Κυριάζος), Ν. Πέττας (52' Λιάμης), Ρ. Πέττας, Μπεσού, Καρβάλιο, Βαρότσης (65' Τσουκαλάς).

Ζαλίκας: “Αφιερώνουμε τη νίκη στον κόσμο”

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του και την νίκη ήταν ο προπονητής της Καλαμάτας Νίκος Ζαλίκας. “Προσπαθήσαμε από την αρχή να ελέγξουμε το ματς και είχαμε κάποιες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο αλλά μας έλειψε το γκολ. Στο β’ ημίχρονο επικρατήσαμε απόλυτα. Είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα. Ξεχνάμε όμως αυτό το ματς και κοιτάζουμε το επόμενο με τον Παλληκουριακό εκτός έδρας. Αφιερώνουμε τη νίκη στον κόσμο που μας βοηθά και πιστεύουμε ότι στο μέλλον θα είναι ακόμη περισσότερος. Είναι σημαντικό ότι έχουμε κρατήσει το μηδέν στην άμυνα”, τόνισε ο Ζαλίκας που αναφέρθηκε και στην παρουσία του Αθανασόπουλου τονίζοντας πως είναι σημαντικό να έρχονται λύσεις από τον πάγκο.

Ο Αθανασόπουλος από την πλευρά του τόνισε πως η Καλαμάτα ήταν καλύτερη, είχε ευκαιρίες να πάριε προβάδισμα από το πρώτο ημίχρονο και έφτασε δίκαια στη νίκη.

Ο τεχνικός της Ζακύνθου Μάρκος Στεφανίδης τόνισε πως το ματς κρίθηκε από την ποιότητα των παικτών της Καλαμάτας. “Παίξαμε με ένα δύσκολο αντίπαλο και το ματς κρίθηκε στην διαφορά ποιότητας κάποιων παικτών της Καλαμάτας. Προσπαθήσαμε να διαφυλάξουμε το μηδέν στην άμυνα και αν κρατούσαμε λίγο περισσότερο το 0-0 ίσως στο τέλος να βρίσκαμε χώρους για να ψάξουμε το γκολ. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια, εύχομαι τα καλύτερα στην Καλαμάτα”.