Δευτέρα, 13 Νοέμβριος 2017 14:59

ΠΑΜΙΣΟΣ – ΕΡΑΝΗ 4-2: Μόνος πρώτος με νέα ανατροπή!

Γράφτηκε από τον

Με αγχωτικό τρόπο επέστρεψε στις νίκες ο Πάμισος αφού νίκησε δύσκολα την Εράνη με 4-2, κάνοντας μία ακόμη ανατροπή τη φετινή σεζόν.

Ετσι οι νησιώτες έμειναν μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία της Α’ τοπικής μετά την νέα ισοπαλία του Απόλλωνα, νιώθοντας όμως... καυτή τη ανάσα του Πανθουριακού που ακολουθεί ένα βαθμό πίσω.

Η Εράνη έβαλε δύσκολα στην ομάδα του Αλέξη Μαντζούνη μιας και προηγήθηκε με τον Πέππα στο 31’ και διαμαρτύρεται έντονα για τη φάση του 41’ όταν ο γκολκίπερ Αντωνόπουλος έχασε την μπάλα από τα χέρια του και αυτή φάνηκε να περνά τη γραμμή του τέρματος...

Οι Φιλιατρινοί φώναξαν για γκολ και όπως φάνηκε και στο βίντεο είχαν δίκιο σε μια καθοριστική φάση αφού αν γινόταν το 0-2, η εξέλιξη του αγώνα ενδεχομένως να ήταν διαφορετική.

Οι νησιώτες αφυπνίστηκαν στο δεύτερο μέρος και ανέτρεψαν την κατάσταση μέσα σε ένα εξάλεπτο, με πρωταγωνιστή τον Βαγγέλη Λαθύρη που κέρδισε ένα πέναλτι και έκανε το 2-1 στο 51’. Η εξαιρετική όμως χθες Εράνη είχε τον τρόπο να ισοφαρίσει με τον Βλαχόπουλο και να χάσει κλασική ευκαιρία για το 2-3. Ο Πάμισος όμως ήταν πιο εύστοχος και πιο ψύχραιμος και με τους Καραγιάννη και Φιλόπουλο πέτυχε την έκτη του νίκη στη σεζόν.

Κατά τα άλλα ο χθεσινός αγώνας που παρακολούθησαν 300 περίπου θεατές, εκ των οποίων 30-40 φίλοι της Εράνης, ήταν διαφήμιση για το ποδόσφαιρο μεταξύ δύο εκ των 4-5 πιο ιστορικών ομάδων του νομού. Επιθετικό ποδόσφαιρο, έξι γκολ, μονομαχίες, χαμένες ευκαιρίες και ένα “γεμάτο” ποδοσφαιρικό 90λεπτο.

Μόλις στο 1’ ο Λαθύρης μετά από κούρσα σούταρε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Η Εράνη απάντησε στις ευκαιρίες στο 3’ με τον Νικολακόπουλο να βγάζει με κάθετη πάσα

τετ α τετ τον Δημητρακόπουλο που πλάσαρε αδύναμα και έδωσε τη δυνατότητα στον Αντωνόπουλο να μπλοκάρει.

Προηγήθηκε στο 31’ με Πέππα

Η ομάδα του Κώστα Λυμπερόπουλου όντας καλά στημένη, πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 26’ η κεφαλιά του Μπεγέτη από εκτέλεση φάουλ του Βλαχόπουλο έφυγε λίγο πάνω από την εστία.

Στο 28’ οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ όταν μετά από πάσα του Κατσαρού, ο Λαθύρης πλάσαρε με την μπάλα να κοντράρει και να φτάνει στον Κάνιστρα που σούταρε, με τον Αλεβίζο να διώχνει με τάκλιν σε κόρνερ.

Στο 31’ ο Βλαχόπουλος εκτέλεσε ένα κόρνερ, η μπάλα χτύπησε στον Μπαστακό και ο Αντωνόπουλος απέκρουσε... Ο Πέππας όμως στην εξέλιξη της φάσης έκανε με προβολή το 0-1, παρά την προσπάθεια του Αντωνόπουλου που την έδιωξε αφού είχε περάσει τη γραμμή, κάτι που υπέδειξε ο β’ βοηθός Γαλακούτης.

Στο επόμενο λεπτό ύστερα από γέμισμα του Κατσαρού, ο Λαθύρης έπιασε την κεφαλιά με τον Λυμπερόπουλο να διώχνει σε κόρνερ με εντυπωσιακή επέμβαση.

Δεν μέτρησε γκολ του Μπεγέτη στο 41' 

Και φτάνουμε στο 41’ όταν ο Μπεγέτης έκανε τη σέντρα σουτ, ο Αντωνόπουλος έχασε την μπάλα από τα χέρια του και την έδιωξε αφού είχε πορεία προς τα δίχτυα... Ο κ. Γαλακούτης έμεινε στη θέση του θεωρώντας πως η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή, κάτι που ασπάστηκε ο κ. Μπλάνας.

Οι Φιλιατρινοί φώναξαν έντονα πως έπρεπε να μετρήσει το γκολ και είχαν δίκιο, αφού φάνηκε πως ο Αντωνόπουλος απομάκρυνε την μπάλα αφού είχε περάσει τη γραμμή.

Το έφερε... τούμπα με Λαθύρη

Με το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου ο Μαντζούνης έκανε την ομάδα του πιο επιθετική βάζοντας στο ματς τους γρήγορους Καραγιάννη και Καραπετιάν, αντί των Μωράκη και Παπαδόπουλου.

Μάλιστα στο πρώτο λεπτό του δευτέρου μέρους ο Λαθύρης από αριστερά τρίπλαρε τον Νικολακόπουλο που τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή και ο κ. Μπλάνας έδωσε σωστά το πέναλτι.

Ο Μπαστακός ήταν εύστοχος από τη λευκή βούλα ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Μετά από 5 λεπτά ο Λαθύρης χτύπησε και πάλι, όταν μετά από βαθιά μπαλιά “άδειασε” με τρίπλα δύο αμυντικούς και με ψύχραιμο πλασέ από κοντά έκανε το 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι δεν έπεσαν ψυχολογικά μετά από αυτή την εξέλιξη και στο 61’ ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Οικονομόπουλου, ο Μπουρδέκας πήρε την κεφαλιά για να απομακρύνει ο Αντωνόπουλος.

Ισοφάριση με Βλαχόπουλο στο 62’

Στο επόμενο λεπτό όμως ύστερα από βαθιά μπαλιά του Αλεβίζου ο Δημητρακόπουλος πήρε την κεφαλιά πάσα για τον Βλαχόπουλο που αφύλακτος μέσα στην περιοχή έκανε με διαγώνιο σουτ το 2-2, αφού πρώτα η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι.

Μάλιστα στο 66’ λίγο έλλειψε να βάλει και τρίτο γκολ η Εράνη... Μετά από γέμισμα και λάθος διώξιμο του Αντωνόπουλου, ο Μπεγέτης έκανε το πλασέ με τον Μπαστακό να απομακρύνει σωτήρια.

“Μίλησαν” Καραγιάννης, Φιλόπουλος

Και αφού δεν έγινε σε αυτή τη φάση το 2-3, στην επόμενη σημειώθηκε το 3-2...

Ο Ηλιόπουλος επιχείρησε έξυπνα τη σέντρα σουτ από θέση μέσα αριστερά και ο Καραγιάννης στο δεύτερο δοκάρι έστειλε με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στη συνέχεια με τον Πάμισο να ελέγχει το ματς και να σφραγίζει τη νίκη του στο 82’ με καρφωτή κεφαλιά του αμαρκάριστου Φιλόπουλου μετά από εκτέλεση φάουλ του Βέλλη (4-2).

Στα λεπτά που απέμεναν οι “πράσινοι” της Μεσσήνης έχασαν δύο ευκαιρίες με τον Λαθύρη στο 87’ και το 89’, με τον Λυμπερόπουλο να του λέει “όχι” και στις δύο περιπτώσεις.

Καλή ήταν σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Μπλάνα και του α’ βοηθού Κομπιλίρη. Ο β’ βοηθός Γαλακούτης έκανε σοβαρό λάθος στη φάση του 41’.

ΠΑΜΙΣΟΣ: Αντωνόπουλος, Μπερερής, Φιλόπουλος, Μωράκης (46’ Καραγιάννης), Παπαδόπουλος (46’ Καραπετιάν), Βέλλης, Ηλιόπουλος, Κάνιστρας (76’ Κατσιβαρδέας), Λαθύρης, Κατσαρός (68’ Σταματελόπουλος), Μπαστακός.

ΕΡΑΝΗ: Λυμπερόπουλος, Μπουρδέκας, Μπακούρος (80’ Χρονόπουλος), Αλεβίζος, Πέππας (89’ Φουντάς), Νικολακόπουλος (55’ Οικονομόπουλος), Μπεγέτης, Δημητρακόπουλος (91’ Σπυρόπουλος), Βλαχόπουλος, Παπαγεωργίου, Παπαδήμος.