Δευτέρα, 13 Νοέμβριος 2017 17:48

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 0-4: Τρίτη σερί νίκη με καλή εμφάνιση

Γράφτηκε από τον

 

Την 3η συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα πέτυχε η Κυπαρισσία κερδίζοντας προχθές το απόγευμα στο Ασπρόχωμα την τοπική ομάδα με 4-0.

Η Τριφυλιακή ομάδα, εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά λάθη των γηπεδούχων κυρίως στα δύο πρώτα γκολ, με τα οποία προηγήθηκε στο α’ ημίχρονο και στη συνέχεια με σωστή διαχείριση του παιχνιδιού βρήκε δίχτυα άλλες δύο φορές στην επανάληψη και έφτασε στη επικράτηση.

Το Ασπρόχωμα, πλήρωσε τα λάθη της αμυντικής του γραμμής, αλλά και το γεγονός ότι δεν ήταν αποτελεσματικό σε αρκετές επιθετικές ενέργειες που δημιούργησε στη διάρκεια του 90λεπτου, αλλά κυρίως στο πρώτο μέρος, όπου παρότι δέχτηκε δύο γκολ, θα μπορούσε με τις ευκαιρίες που έκαναν οι παίκτες του να έχει βάλει γκολ περισσότερο από μία φορά. Αυτό δεν συνέβη γιατί από τη μία οι επιθετικές προσπάθειες των παικτών σταματούσαν στα δοκάρια και από την άλλη ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, εξουδετέρωνε τα σουτ των αντιπάλων του, όταν χρειάστηκε.

Φάσεις - γκολ

Στο 1ό λεπτό ο Χατζηαράπης με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Γ. Σακκά. Στο 15’ ο Κωνσταντόπουλος έκανε την παράλληλη σέντρα στην περιοχή και ο Γ. Σακκάς, που επιχείρησε να την μπλοκάρει, δεν εκτίμησε σωστά την πορεία της μπάλας και στην προσπάθεια του να την απομακρύνει την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για να γίνει έτσι το 0-1. Στο 21’ ο Παπανικολόπουλος με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 24’ από κόρνερ του Αρ. Ηλιόπουλου, ο Λούτα έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα “σταμάτησε” στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 30’ ο Αρ. Ηλιόπουλος προσπάθησε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, αλλά ο Λαμπρόπουλος με τα δάχτυλα απέκρουσε αρχικά, η μπάλα στη συνέχεια κτύπησε στο οριζόντιο και κατέληξε κόρνερ. Στο 38’ σε αντεπίθεση της Κυπαρισσίας ο Βατσής έκανε την μπροστινή μπαλιά στον Κοσμά και αυτός, αφού πρόλαβε την έξοδο του Γ. Σακκά με ψηλοκρεμαστό πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω από το σώμα του και πέτυχε το 0-2. Στο 46’ ο Αρ. Ηλιόπουλος συνδυάστηκε με τον Γυφτέα και αυτός με διαγώνια πάσα τροφοδότησε τον Μπεκιάρη, ο οποίος πάνω σχεδόν στην γραμμή δεν μπόρεσε να πλασάρει και έχασε σπουδαία για να μειώσει το σκορ. Στο 51’ ο Ζαφειρόπουλος συνδυάστηκε ωραία με τον Αρ. Ηλιόπουλο και αυτός έκανε την πάσα στο Μουράτι που έπιασε το σουτ έξω από περιοχή αναγκάζοντας τον Λαμπρόπουλος να αποκρούσει σε κόρνερ. Στο 58’ ο Αρ. Ηλιόπουλος πέρασε δύο αντίπαλους και σούταρε έξω περιοχή, όμως και πάλι ο Λαμπρόπουλος με τα δάχτυλα απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 64’ σουτ του Κοσμά απέκρουσε ο Γ. Σακκάς και στην επαναφορά ο Τσιμόπουλος με κοντινό πλασέ σημείωσε το 0-3. Στο 70’ ο Κωνσταντόπουλος έκανε την μπροστινή μπαλιά για τον Βατσή και αυτός σε κενή εστία με πλασέ “έγραψε” το τελικό 0-4.

Οι φιλοξενούμενοι εκτός από τα 4 γκολ, έχασαν και άλλες ευκαιρίες για γκολ κυρίως με τους Κωνσταντόπουλο (3), Τσιμόπουλο και Κοσμά.

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ: Γ. Σακκάς, Ε. Χρονόπουλος, Ζαφειρόπουλος, Λούτα (87’ Γιαμαρέλος), Α. Χρονόπουλος, Παπανικολόπουλος, Μπεκιάρης, Μουράτι, Ι. Σακκάς (49’ Κουραμπάς), Γυφτέας (55’ Θεοδωρόπουλος), Αρ. Ηλιόπουλος.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Λαμπρόπουλος (70’ λ.τρ. Αθανασόπουλος), Ανδρούτσης, Ζαφείρης, Μιτρόφ, Μπακόπουλος, Ντιόπ, Κωνσταντόπουλος, Τσιμόπουλος, Βατσής (80’ Παναγιωτόπουλος), Κοσμάς (82’ λ.τρ. Ντέντα), Χατζηαράπης (65’ Θεοχαρόπουλος).