Δευτέρα, 13 Νοέμβριος 2017 18:50

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 0-1: "Ερυθρόλευκη" επικράτηση στο... ντέρμπι των ουραγών

Γράφτηκε από τον
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 0-1: "Ερυθρόλευκη" επικράτηση στο... ντέρμπι των ουραγών

 

 

Ο Ολυμπιακός Καλαμάτας αναδείχθηκε νικητής το Σάββατο στο ντέρμπι των ουραγών της Α' τοπικής επικρατώντας του Μιλτιάδη στον Πύργο Τριφυλίας με 1-0.

Οι "ερυθρόλευκοι" πέτυχαν προχθές το παρθενικό τους γκολ στο πρωτάθλημα με τον Νίκο Αναγνωστόπουλο στο 46' και αυτό έμελλε να τους χαρίσει την πρώτη νίκη, με την οποία ξεκόλλησαν από την τελευταία θέση.

Ηταν ένα ματς ανάμεσα σε δύο ισοδύναμες ομάδες που έχουν στόχο την παραμονή και σαφώς η νίκη μετρά διπλά για το συγκρότημα του Τάσου Χατζηαγγελή.

Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, έχασαν ευκαιρίες και γι' άλλα γκολ και εν τέλει δίκαια έφυγαν με τους 3 βαθμούς της νίκης.

Στον αντίποδα αυτή ήταν μια οδυνηρή ήττα για τον Μιλτιάδη που είναι πλέον μόνος ουραγός στη βαθμολογία και πολύ δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό.

Η ομάδα του Τάκη Κάππου παρατάχθηκε με σημαντικές απουσίες (εκτός οι Διαμαντόπουλος, Γαλάνης, Ταγκαλάκης, αποχώρησε τραυματίας στο ημίχρονο ο Κουτίβας) και μόνο στο τελευταίο 15λεπτο πίεσε για την ισοφάριση χάνοντας 2-3 καλές ευκαιρίες.

Στο 16' την εκτέλεση φάουλ του Αναγνωστόπουλου απομάκρυνε δύσκολα σε κόρνερ ο Δημητρακόπουλος, Το κόρνερ εκτέλεσε ο Αναγνωστόπουλος, με τον Μαλαπάνη να παίρνει την κεφαλιά που απέκρουσε σε νέο κόρνερ ο γκολκίπερ του Μιλτιάδη.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλό τους στο πρώτο μέρος, χωρίς πάντως να δημιουργούν άλλες φάσεις.

Με το ξεκίνημα όμως του δευτέρου ημιχρόνου άνοιξε το σκορ για λογασριασμό της καλαματιανής ομάδας... Στο 46' λοιπόν ο Αναγνωστόπουλος με διαγώνιο σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία, με τον γκολκίπερ Δημητρακόπουλο να αργεί να επέμβει (0-1).

Το γκολ αυτό έδωσε περαιτέρω πνοή στον Ολυμπιακό που ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος μέχρι το 70'. Εχασε μάλιστα τρεις σημαντικές ευκαιρίες σε ένα 5λεπτο για να διευρύνει το προβάδισμά του. Στο 52' το φάουλ του Αναγνωστόπουλου έβγαλε σε κόρνερ ο Δημητρακόπουλος, ενώ δύο λεπτά αργότερα το σουτ του Τσαναλία δεν βρήκε για λίγο στόχο. Νέα καλή στιγμή στο 56' με τον Τσαναλία να βρίσκει στην περιοχή τον Μπέρμπερη που πλάσαρε, όμως ο τερματοφύλακας των "μελανόλευκων" απομάκρυνε.

Στο 61' μετά από κόντρα του Πετρόπουλου με τον Κοστρίβα, η μπάλα έφτασε στον Παυλόγιαννη που με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ ύστερα από υπόδειξη του β' βοηθού Καυκά.

Ο Μιλτιάδης πίεσε στο τελευταίο 15λεπτο και έχασε καλή ευκαιρία στο 81'...

Ο Κάππος εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Τσέρτος πήρε την γυριστή κεφαλιά με την μπάλα να χτυπά στον συμπαίκτη του Πετρόπουλο ένα μέτρο από την εστία και ενώ είχε πορεία προς τα μέσα.

Στο 88' χάθηκε νέα ευκαιρία για την ισοφάριση όταν ύστερα από σέντρα του Κάππου ο Πετρόπουλος έστειλε με κεφαλιά την μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Καλή ήταν η διαιτησία του Καρβούνη και των βοηθών του Τσοπανάκη και Καυκά.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Δημητρακόπουλος, Αυρηλιώνης, Γεωργακόπουλος, Λακριντής, Κουτίβας (46' λ. τρ. Κανελλόπουλος), Κάππος, Τσέρτος, Δημόπουλος (65' Κονσταντίνοφ), Καραμπότσος (76' Ταχίρι), Παυλόγιαννης, Πετρόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Λαμπίρης, Κακαλέτρης, Τσαναλίας, Κολιός, Κοστρίβας, Μαλαπάνης, Βέλμαχος, Μπαζάνης (92' Τσεκάνι), Αναγνωστόπουλος (90' Μουχαρέμι), Μαγουλιανίτης (46' Μπέρμπερη), Ανδρεάκος (85' Γιαννόπουλος).