Τρίτη, 14 Νοέμβριος 2017 13:01

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: “Η άμυνα φέρνει πρωταθλήματα”, λέει ο Τάσος Καντούτσης

Γράφτηκε από τον

Μετά από έξι αγωνιστικές στην Γ’ εθνική η Καλαμάτα είναι η μοναδική από τις 98 ομάδες των 8 ομίλων της κατηγορίας που διατηρεί ανέπαφη την εστία της δημιουργώντας ένα αξιοσημείωτο αμυντικό ρεκόρ!

Παράλληλα, με την προχθεσινή νίκη επί της Ζακύνθου με 2-0 στο γήπεδο του Μεσσηνιακού εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία του πρωτοπόρου του 5ου ομίλου Αστέρα Αμαλιάδας με την Αχαϊκή και πλησίασε στους 4 βαθμούς την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του 5ου ομίλου.

Ο προβληματισμός μετά την ισοπαλία της περασμένης αγωνιστικής στην Πύλο, έδωσε λοιπόν την θέση του στην αισιοδοξία που υπάρχει πλέον για την συνέχεια στο “μελανόλευκο” στρατόπεδο.

Ο Καντούτσης μιλά για το μηδέν παθητικό και περιμένει εκτός έδρας νίκες

Από τους πρωταγωνιστές της έως τώρα πορείας της Καλαμάτας είναι ο Τάσος Καντούτσης που λόγω θέσης έχει συντελέσει ιδιαίτερα στο αμυντικό ρεκόρ που δημιουργεί η “Μαύρη Θύελλα”. Ο νεαρός στόπερ πάντως με δηλώσεις του στην “Ελευθερία” σημειώνει πως η καλή αμυντική λειτουργία είναι δουλειά όλης της ομάδας: “Γνωρίζουμε πως είμαστε η μοναδική ομάδα που δεν έχει δεχθεί ακόμη γκολ στην κατηγορία. Για να συμβεί αυτό όμως χρειάζεται να δουλέψει σωστά όλη η ομάδα και όχι μόνο ο τερματοφύλακας ή οι αμυντικοί. Μακάρι να συνεχίσουμε να μην δεχόμαστε γκολ καθώς, όπως λένε, η άμυνα φέρνει πρωταθλήματα”, τόνισε ο Τάσος Καντούτσης ενώ σχολιάζοντας το προχθεσινό ματς με την Ζάκυνθο τόνισε πως η Καλαμάτα θέλει μόνο νίκες στην έδρα της: “Στο γήπεδο μας είμαστε πολύ δυνατοί και θέλουμε να έχουμε μόνο νίκες. Ξέραμε πως η Ζάκυνθος θα παίξει αμυντικά και έπρεπε να βρούμε τις λύσεις για να σκοράρουμε. Τελικά στο β’ ημίχρονο ξεκλειδώσαμε την άμυνα τους και πήραμε μια απόλυτα δίκαιη νίκη”.

Εντός η Καλαμάτα κερδίζει αλλά μακρυά από το γήπεδο του Μεσσηνιακού έχει μόνο ισοπαλίες, ωστόσο ο Καντούτσης θεωρεί πως θα έρθουν άμεσα και διπλά. “Μέχρι τώρα εκτός έδρας παίξαμε δύο ντέρμπι με Βλαχιώτη και Πανηλειακό ενώ στην Πύλο δεν κάναμε καλή εμφάνιση. Θεωρώ ότι από συγκυρίες δεν έχουμε κερδίσει εκτός έδρας και πιστεύω ότι θα κάνουμε και διπλά, ξεκινώντας από το ματς της Κυριακής με τον Παλληξουριακό όπου θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς”.

Η Καλαμάτα μπορεί να είναι στο -4 από την κορυφή, ωστόσο η μέχρι τώρα εικόνα της σε συνδυασμό με τα όσα δείχνουν οι άλλες ομάδες κάνουν τον Καντούτση να αισιοδοξεί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου: “Η ομάδα έχει ξεκινήσει με αποκλειστικό στόχο την πρώτη θέση και την άνοδο. Αν συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό την προσπάθεια πιστεύω ότι καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας. Γίνεται σοβαρή προσπάθεια στην ομάδα και αξίζει να την στηρίξει ο κόσμος. Περιμένουμε ακόμη πιο κοντά τους φιλάθλους μας στην συνέχεια”, κατέληξε ο νεαρός αμυντικός της “Μαύρης Θύελλας”.

Η Μεσσηνιακή ομάδα από χθες έστρεψε την προσοχή της στο εκτός έδρας παιχνίδι της Κυριακής με τον Παλληξουριακό για την 7η αγωνιστική του 5ου ομίλου της Γ’ εθνικής.