Τετάρτη, 15 Νοέμβριος 2017 15:13

Κρίσιμη αγωνιστική για Καλαμάτα και Πύλο

Γράφτηκε από τον

Οι Κυριακάτικες νίκες των Μεσσηνιακών ομάδων της Γ’ εθνικής βελτίωσαν την βαθμολογική τους θέση και τις έφεραν πιο κοντά στη θέση που φιλοδοξούν να βρεθούν στο φινάλε του πρωταθλήματος.

Η Καλαμάτα με το 2-0 επί της Ζακύνθου πλησίασε στους 4 βαθμούς τον πρωτοπόρο Αστέρα Αμαλιάδας, ο οποίος μάλιστα την Κυριακή θα παίξει εκτός έδρας στο Ηλειακό ντέρμπι με τον Πανηλειακό. Η “Μαύρη Θύελλα” έχει τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς εντός και πλέον ψάχνει και για την πρώτη της εκτός έδρας νίκη. Την Κυριακή θα φιλοξενηθεί από τον Παλληξουριακό (3 μ.μ.), σε ένα ματς που με την κατάλληλη προσοχή θα καταφέρει εύκολα ή δύσκολα να προσθέσει τρεις ακόμη βαθμούς στο ενεργητικό της. Αρκεί βέβαια να... σκοράρει καθώς εκτός έδρας μετρά τρεις λευκές ισοπαλίες σε ισάριθμα ματς. Το παιχνίδι στην Κεφαλλονιά είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Καλαμάτα που θέλει οπωσδήποτε νίκη η οποία θα την φέρει σε απόσταση βολής από την κορυφή αν δεν κερδίσει ο Αστέρας Αμαλιάδας στον Πύργο. Θυμίζουμε ότι η Αμαλιάδα θα παίξει εκτός και με τον Αστέρα Βλαχιώτη σε δύο εβδομάδες, ενώ την 10η αγωνιστική θα επισκεφθεί το γήπεδο του Μεσσηνιακού. Για αυτό και η Καλαμάτα πρέπει να κερδίσει τα προσεχή ματς – που είναι στα μέτρα της – ώστε να πλησιάσει και άλλο ή και να ανέβει στην κορυφή με νίκη στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής.

Ο Τσικλητήρας Πύλου μπήκε όπως έπρεπε στην καθοριστική για αυτόν τετράδα αγώνων που ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή. Το διπλό στο Λεωνίδιο τον έφερε στους 5 βαθμούς, μαζί με την Ζάκυνθο την οποία θα υποδεχθεί την Κυριακή (3 μ.μ.) σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο ματς. Με νίκη οι Πυλιώτες αφήνουν 3 βαθμούς πίσω τη Ζάκυνθο, λογικά ξεπερνούν τον Παλληξουριακό (αν αυτός δεν κερδίσει την Καλαμάτα) και ενδεχομένως να περάσουν ή να πιάσουν και την Βάρδα (αν η ομάδα της Ηλείας δεν κερδίσει τον Διαγόρα Βραχνέικων), σε ένα σενάριο αποτελεσμάτων που δεν είναι καθόλου απίθανο. Πρόκειται για μια αγωνιστική που μπορεί δηλαδή να φέρει τον Τσικλητήρα πάνω από 4 ομάδες, σε απόσταση μιας... ανάσας από την ζώνη του υποβιβασμού. Επιπλέον, ακολουθούν οι αγώνες με Αχαϊκή εκτός και Παλληξουριακό εντός, όπου θα κριθούν πολλά για τον Τσικλητήρα.

 

 Η Καλαμάτα πάει λοιπόν για το πρώτο της διπλό και ο Τσικλητήρας για τον πρώτο του άσο, σε μια ιδιαίτερα σημαντική αγωνιστική που μπορεί να φέρει ακόμη πιο ψηλά στην βαθμολογία τις Μεσσηνιακές ομάδες.