Πέμπτη, 16 Νοέμβριος 2017 11:19

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ – ΠΑΜΙΣΟΣ 1-1: Οι Νησιώτες το προβάδισμα για τον τελικό, απέναντι στους καλύτερους Καλαματιανούς

Γράφτηκε από τον

Ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς στη Μεσσήνη, άφησαν χθες Απόλλωνας και Πάμισος στο “Γ. Λουκαρέας”.

Οι καλαματιανοί ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και αφού έχασαν πέναλτι με τον Αλεξόπουλο στο 7’, προηγήθηκαν στο 61’ με τον Πανταζή. Οι Νησιώτες όμως ισοφάρισαν στο 85’ με σέντρα – σουτ του Καραπετιάν (και κόντρα στον Περιβολάρη). Οι δύο παίκτες (Πανταζής, Καραπετιάν) δηλαδή που ήρθαν από τον πάγκο, διαμόρφωσαν το τελικό 1-1 και όλα θα κριθούν στο δεύτερο ημιτελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας, που θα διεξαχθεί στις 20 Δεκεμβρίου. Ο Πάμισος έχει προβάδισμα με το εκτός έδρας γκολ, όμως ο Απόλλωνας έδειξε και χθες ότι είναι ικανός για την πρόκριση. Πλέον χρειάζεται νίκη ή ισοπαλία από 2-2 και πάνω για να διεκδικήσει το τρόπαιο. Να σημειωθεί ότι οι “πράσινοι” έδωσαν το πέμπτο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι στο κύπελλο, έχοντας κερδίσει τα προηγούμενα και παραμένουν αήττητοι και στις δύο διοργανώσεις. Ο Απόλλωνας έχει ηττηθεί μόνο στο πρώτο ματς στο θεσμό από τον Α.Ο. Φαραί, ενώ είναι επίσης αήττητος στην Α’ τοπική και μέχρι πρότινος συγκάτοικος του Παμίσου στο ρετιρέ της βαθμολογίας.

Με άλλα λόγια δύο από τις καλύτερες ομάδες της Μεσσηνίας αναμετρήθηκαν χθες παρουσία 400 και πλέον θεατών.

Ο Απόλλωνας έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο 7’, όταν ο Διονυσόπουλος κέρδισε πέναλτι από τον γκολκίπερ Αντωνόπουλο, ύστερα από λάθος γύρισμα με το κεφάλι του Μπαστακού. Ο Αλεξόπουλος από τα 11 βήματα έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Ο Απόλλωνας δεν πτοήθηκε από το χαμένο πέναλτι και συνέχισε να έχει περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή του, ψάχνοντας με ορθολογικό τρόπο να βρει διαδρόμους για την εστία του Παμίσου. Οι Παλιατσέας και Μιχαλόπουλος έκαναν πολλή δουλειά στο κέντρο, ενώ ο Κακαλής τα πήγε εξαιρετικά πάνω στον Λαθύρη. Πολύ καλή παρουσία είχε στο κέντρο των μετόπισθεν και ο Περιβολάρης. Ετσι ο ταχύτατος μεσοεπιθετικός των φιλοξενούμενων δεν είχε τους χώρους, που έβρισκε σε άλλα ματς και οι Νησιώτες, δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Στο 26’ ο Γκελγκέρια σούταρε από το ημικύκλιο της περιοχής, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ. Στο 38’ και στο 39’ Καραγιάννης και Κάνιστρας δοκίμασαν το σουτ από καλή θέση, αλλά στην πρώτη φάση η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ και στη δεύτερη βρήκε σε αντίπαλο και πέρασε κόρνερ.

Φάση διαρκείας και... 1-0

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους έλειψαν οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, με εξαίρεση αυτή στο 51’, όπου ο Λαθύρης από πλάγια θέση αριστερά, αντί να πασάρει προτίμησε το σουτ και η μπάλα πέρασε πλάγιο άουτ!

Το σκορ άνοιξε τελικά στο 61’ έπειτα από φάση διαρκείας: Κόρνερ Μιχαλόπουλου, κεφαλιά Λαγωνικάκου (και αφού κόντραρε η μπάλα) στο οριζόντιο δοκάρι, σουτ Στραβάκου απέκρουσε ο Αντωνόπουλος και νέο σουτ Πανταζή, η μπάλα κοντράρει και καταλήγει στα δίχτυα. Το 1-0 έδωσε ψυχολογία στον Απόλλωνα, που είχε στη συνέχεια δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Γκελγκέρια για να πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση. Ο πρώην γκολκίπερ όμως των καλαματιανών Σπύρος Αντωνόπουλος κράτησε το 1-0 στο σουτ του ικανού επιθετικού στο 65’ και στη κεφαλιά στο 79’ (έπειτα από φάουλ του Μιχαλόπουλου). Ενδιάμεσα στο 68’ ο Πάμισος απείλησε για πρώτη φορά ουσιαστικά στο δεύτερο ημίχρονο με την κεφαλιά του Ηλιόπουλου (άουτ) από γύρισμα του Λαθύρη.

Η λύση ήρθε από τον... πάγκο

Ο Αλέξης Μαντζούνης θέλοντας να χτυπήσει στην κόντρα πέρασε στο 75’ στη θέση του Σταματελόπουλου τον Καραπετιάν, ο οποίος στο 85’ μπήκε από δεξιά μέσα στην περιοχή και έκανε τη σέντρα – σουτ, με τη μπάλα να χτυπά στο πόδι του Περιβολάρη, να ξεγελά τον Τσιγάρο και να καταλήγει στα δίχτυα.

Ετσι ο Πάμισος πήρε το καλύτερο, βάση της εικόνας του, από το χθεσινό ματς και στο 90’ είχε μάλιστα την ευκαιρία για μία ακόμα φετινή ολική ανατροπή, κερδίζοντας φάουλ σε καλή θέση. Ο Παπαδόπουλος, όμως έστειλε την μπάλα άουτ.

Στα αξιοσημείωτα ότι ο Μπαχράμης, αναπληρωματικός γκολκίπερ του Απόλλωνα στο χθεσινό παιχνίδι τραυματίστηκε στον ώμο κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης στο ημίχρονο.

Το ματς διαιτήτευσε ο Μπλάνας με βοηθούς τους Καρβούνη και Γκούμα.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Τσιγάρος, Κακαλής, Παπαδέας, Λαγωνικάκος, Περιβολάρης, Παλιατσέας (86’ Κουντάνης), Διονυσόπουλος (52’ Πανταζής), Στραβάκος, Αλεξόπουλος (71’ Παπαβασιλόπουλος), Μιχαλόπουλος, Γκελγκέρια.

ΠΑΜΙΣΟΣ: Αντωνόπουλος, Σταματελόπουλος (75’ Καραπετιάν), Βέλλης, Μπαστακός, Κατσιβαρδέας (82’ Αριστομενόπουλος), Μωράκης, Κατσαρός (60’ Μπερερής), Καραγιάννης (66’ Παπαδόπουλος), Κάνιστρας, Ηλιόπουλος, Λαθύρης.