Δευτέρα, 20 Νοέμβριος 2017 12:03

ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-1: Στο 94’ έχασε τη νίκη...

Γράφτηκε από τον

Λίγα δευτερόλεπτα μακρυά από το πρώτο της φετινό διπλό βρέθηκε χθες στην Κεφαλλονιά η “Μαύρη Θύελλα” όμως τελικά δεν κατάφερε ούτε αυτή τη φορά να γευτεί τη χαρά της εκτός έδρας νίκης.

Μάλιστα χθες η Μεσσηνιακή ομάδα βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα καθώς πήρε προβάδισμα με το γκολ του Καντούτση στο 45’ και κρατούσε τη νίκη μέχρι το 94’. Στο σημείο αυτό όμως και ενώ απέμεναν λίγα δευτερόλεπτα για το τέλος, ο Παλληξουριακός ισοφάρισε με απευθείας φάουλ του Αλ. Λυκούδη στερώντας από την “Μαύρη Θύελλα” δύο πολύτιμους βαθμούς.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ήταν το πρώτο γκολ που δέχτηκε φέτος ο Γκόμες στο πρωτάθλημα, το οποίο δυστυχώς ήρθε σε ένα πολύ άσχημο χρονικό σημείο και στέρησε δύο βαθμούς από την Καλαμάτα. Παράλληλα η Μεσσηνιακή ομάδα έχασε την μεγάλη ευκαιρία να μειώσει στον ένα βαθμό την διαφορά της από την κορυφή, καθώς την ίδια ώρα ο πρωτοπόρος Αστέρας Αμαλιάδας έχανε (με γκολ στο 92’) με 1-0 από τον Πανηλειακό στον Πύργο.

Ετσι μετά την χθεσινή ισοπαλία, η Καλαμάτα έπεσε στην τρίτη θέση και βρίσκεται 3 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Αστέρα Αμαλιάδας και 2 από τον δεύτερο Αστέρα Βλαχιώτη.

Το φιλμ του αγώνα

Το παιχνίδι είχε αρκετά καλό ρυθμό με δυνατές μάχες στη μεσαία γραμμή και την Καλαμάτα να έχει τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος της διάρκειας αλλά και τις ευκαιρίες για να κλειδώσει τη νίκη με ένα δεύτερο γκολ.

Από την άλλη, οι γηπεδούχοι του Σπ. Παπαδάτου πάλεψαν με πάθος για το θετικό αποτέλεσμα και δικαιώθηκαν στο φινάλε.

Στο 8’ είχαμε την πρώτη καλή φάση όταν ο Καλογερόπουλος έβγαλε την σέντρα από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Ρονκάτο που βρήκε με την σειρά του τον Γουερέ αλλά αυτός σούταρε άουτ.

Ο Ρονκάντο στο 13’ βρήκε στην περιοχή και δεξιά τον Καμινιώτη, όμως το πλασέ στην κίνηση του τελευταίου έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ, από την δεξιά γωνία του Κουστουμπάρδη.

Στο 19’ ο Καμινιώτης εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά για τον αμαρκάριστο στην μικρή περιοχή Νικολόπουλο, όμως η κεφαλιά του έστειλε την μπάλα άουτ.

Μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για τους γηπεδούχους να προηγηθούν, όταν στην αντεπίθεση, ο Κόμητας βρήκε στο 30’ στην περιοχή και δεξιά τον Πολλάκη, με το επιθετικό του Παλληξουριακού να πιάνει ένα διαγώνιο σουτ και την μπάλα να σταματάει στο δεξί δοκάρι του Γκόμες.

Ο Τσουλάκος στο 37’, μετά το κόρνερ του Καμινιώτη πλάσαρε από καλή θέση και ο Ζερβός απομάκρυνε την μπάλα πάνω από την γραμμή της εστίας του σε κόρνερ.

Σπουδαία απόκρουση στο 44’ για τον Κουστουμπάρδη στο πλασέ του Τσουλάκου, μετά την εξαιρετική κάθετη πάσα του Κουρελά.

Προηγήθηκε με Καντούτση στο 45'

Στο 45’ όμως ο Καντούτσης με κεφαλιά, ύστερα από την σέντρα του Κουρέλα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 0-1.

Ένα σουτ εκτός περιοχής του Ζαφειράτου στο 56’, μετά την πάσα του Ηλ. Αντωνάτου έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ από την εστία του Γκόμες

Στο 65’ ο Αθανασόπουλος έχασε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει το 0-2 όταν βρέθηκε σε καλή θέση και έπιασε το σουτ αλλά ο Κουστουμπάρδης έβγαλε σε κόρνερ.

Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους «μελανόλευκους» στο 70’ όταν ο Γουέρε μόνος με τον Κουστουμπάρδη καθυστέρησε να πλασάρει, με αποτέλεσμα να προλάβει και να σώσει ο Ζερβός.

Στο 80’ μετά την ωραία συνεργασία Γουέρε – Ρονκάντο και γύρισμα του τελευταίου ο Αθανασόπουλος καθυστέρησε απέναντι από τον Κουστουμπάρδη, που πρόλαβε να μαζέψει την μπάλα σε μια ακόμη καλή ευκαιρία για την Καλαμάτα.

Ισοφάρισε ο Λυκούδης στο 94' με φάουλ

Και αφού δεν έγινε το 0-2 η Καλαμάτα στο 94’ τιμωρήθηκε όταν ο Λυκούδης με εντυπωσιακό χτύπημα φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων, παρά την προσπάθεια του Γκόμες.

Διαιτητής ήταν Π. Κέκελος με βοηθούς τους Θ. Βαλλιάνο και Κ. Σούζα από την Αιτωλοακαρνανία.

ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ: Κουστουμπάρδης, Αραβαντινός (68’ Χασάι), Κ. Αντωνάτος (66’ Μαυροειδής), Ζερβός, λούλουδας, Λυκούδης, Κόμητας, Στ. Βαλεντής, Ηλ. Αντωνάτος (79’ Βαλεντής), Πολλάκης, Ζαφειράτος (66’ Μπράτι).

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γκόμες, Καλογερόπουλος, Λιόλιος, Καντούτσης, Νικολόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Κουρέλας (68’ Τσατσόπουλος), Καμινιώτης, Ρονκάτο (90’ Νινιός), Τσουλάκος (60’ Αθανασόπουλος), Γουέρε.