Δευτέρα, 20 Νοέμβριος 2017 13:27

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ – ΖΑΚΥΝΘΟΣ 0-0: Νίκη... αγνοείται εντός έδρας

Γράφτηκε από τον

Ούτε στο τέταρτο φετινό εντός έδρας ματς ήρθε η νίκη για τον Τσικλητήρα.

Η ομάδα της Πύλου έμεινε στο 0-0 με τη Ζάκυνθο, στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η “αυλαία” της 7ης αγωνιστικής στον 5ο όμιλο της Γ’ εθνικής και παραμένει στην προτελευταία θέση, ισόβαθμη με τους Νησιώτες. Η χθεσινή ήταν η τρίτη “λευκή” ισοπαλία για τον Τσικλητήρα ενώπιον του κοινού του, μετά από αυτές με Βάρδα και Καλαμάτα, ενώ ενδιάμεσα είχε ηττηθεί με 1-2 από τον Αστέρα Βλαχιώτη. Ετσι δεν μπόρεσε να δώσει στη συνέχεια στο διπλό της περασμένης Κυριακής στο Λεωνίδιο και με 6 βαθμούς, βρίσκεται στο -4 από την 7η θέση που ισοδυναμεί με παραμονή.

Ο Τσικλητήρας ήταν κακός στο πρώτο ημίχρονο, όπου η ανώτερη Ζάκυνθος με τον αέρα υπέρ της, είχε δοκάρι, χαμένο τετ α τετ και δύο ακόμα σημαντικές ευκαιρίες.

Στο δεύτερο μέρος όμως, η Μεσσηνιακή ομάδα ξύπνησε και παρότι έπαιξε με 10 παίκτες από το 60’ λόγω αποβολής του Μπίζου, ήταν καλύτερη και έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τους Οντσβόνγκ και Γεωργιόπουλο για να πάρει το τρίποντο.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθούμε και στη διαιτησία του Τσιρογιάννη (Αχαϊας), ο οποίος έκανε πολλά λάθη. Αρνήθηκε πέναλτι στον Τσικλητήρα στο 24’ και έβγαζε με ευκολία την κίτρινη κάρτα στους παίκτες των γηπεδούχων, όχι όμως και στα μαρκαρίσματα που έκαναν οι φιλοξενούμενοι. Κάτι που προκάλεσε τον έντονο εκνευρισμό και στο τέλος του αγώνα ο Νίκος Κακαλέτρης του είπε ότι ήταν η χειρότερη διαιτησία που έχει περάσει από την Πύλο.

Στο ματς που ξεκίνησε στη 1 το μεσημέρι, η Ζάκυνθος μπήκε καλύτερα και στο 10’ άγγιξε το γκολ, όταν ο Τσιριγώτης εκτέλεσε φάουλ από πλάγια θέση αριστερά και ο προωθημένος Λιάμης με τακουνάκι έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα από λάθος γύρισμα του Σεντεμέντε με το κεφάλι, ο Μπεσού βγήκε τετ α τετ με τον Κόκκαλη που απέκρουσε.

Στο 24’ ο Γεωργιόπουλος σούταρε έξω από την περιοχή, ο Διαμαντής απέκρουσε και στην εξέλιξη της φάσης, ο Λιάμης φαίνεται να σπρώχνει τον Οντσβόνγκ, που ήταν έτοιμος να σουτάρει, αλλά ο ρέφερι έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Αυτή ήταν και η μόνη στιγμή που ο Τσικλητήρας απείλησε στο πρώτο μέρος.

Η Ζάκυνθος πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και στο 30’ ο Κίτος σούταρε από καλή θέση άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 38’ Τσιριγώτης και Μπεσού συνεργάστηκαν μέσα στην περιοχή και ο δεύτερος από πολύ κοντά σούταρε άουτ.

Στο 54’ Μπεσού, Μαρσελίνιο έπαιξαν το 1-2 και ο Βλαδίκας που ήταν ο τελικός αποδέκτης της μπάλας σούταρε άουτ. Ιδια κατάληξη είχε και το σουτ του Μαρσελίνιο από εξαιρετική θέση στο 57’.

Τεράστια διπλή ευκαιρία και... αποβολή

Στο 59’ ο Πύλιος ελίχθηκε έξω από την περιοχή και σούταρε ο Διαμαντής απέκρουσε και στην επαναφορά ο Οντσβόνγκ από πολύ κοντά δεν μπόρεσε δύο φορές να νικήσει τον γκολκίπερ της Ζακύνθου. Και σαν μην έφθανε αυτό στην επόμενη φάση ο Τσιρογιάννης θα δείξει πολύ εύκολα την κάρτα, που ήταν η δεύτερη στον Μπίζο για φάουλ στη μεσαία γραμμή. Η αποβολή όμως πείσμωσε τους γηπεδούχους, που βρήκαν στην αντεπίθεση χώρους, αλλά ο Γεωργιόπουλος νικήθηκε σε όλες τις περιπτώσεις από τον αντίπαλο πορτιέρο. Στο 74’ ο Διαμαντής έδιωξε με τα πόδια στο τετ α τετ και στο 87’ έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε την μπάλα στο σουτ στην κίνηση του Γεωργιόπουλου, έπειτα από ωραία ατομική ενέργεια και σέντρα του Γιαννόπουλου.

Στο 89’ ο Γεωργιόπουλος και πάλι σούταρε για να αποκρούσει με το πόδι ο πορτιέρο της Ζακύνθου. Σε αυτή τη φάση πάντως, περίμενε μόνος στο β’ δοκάρι ο Χατζηστάμου και αν έπαιρνε την πάσα, το γκολ θα ήταν σίγουρο.

Η Ζάκυνθος στο διάστημα που έπαιξε με αριθμητικό πλεονέκτημα έχει να επιδείξει ένα σουτ του Μαρσελίνιο που έδιωξε ο πολύ καλός χθες Κόκκαλης και το κακό τελείωμα του προωθημένου Λιάμη στπ 94’, από φάουλ του κορυφαίου των φιλοξενούμενων Μαρσελίνιο.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Κόκκαλης, Σβίγκος (53’ Μάραντος), Μπίζος, Γεωργιάδης, Σεντεμέντες, Μούσα (56’ Ακασού), Γεωργιόπουλος, Τσάτσος, Οντσβόνγκ (78’ Ρήγας), Γιαννόπουλος, Πύλιος (82’ Χατζηστάμου).

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Διαμαντής, Ν. Πέττας, Τριανταφυλλίδης (76’ Μαρίνος), Παπαδόπουλος, Τσιριγώτης, Λιάμης, Κίτος (70’ Βαρότσης), Ρ. Πέττας, Μπεσού, Μαρσελίνιο, Βουτσίσεβιτς (42’ Βλαδίκας).