Δευτέρα, 20 Νοέμβριος 2017 16:18

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1-2: Μεγάλο διπλό με ανατροπή

Γράφτηκε από τον

Μετά από δύο ισόπαλα αποτελέσματα για το πρωτάθλημα και ένα για το κύπελλο (την Τετάρτη με τον Πάμισο) ο Απόλλωνας επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας το απόγευμα του Σαββάτου στο “Π. Γεωργανάς” της Σπερχογείας με 2-1.

Μια νίκη που διατηρεί την ιστορική ομάδα της Καλαμάτας στην πρώτη 3άδα του βαθμολογικού πίνακα της Α’ τοπικής. Βέβαια για να φτάσει στην επικράτηση χρειάστηκε να ανατρέψει το σκορ, αφού η γηπεδούχος ομάδας πήρε προβάδισμα στο 24ό λεπτό. Αρχικά έφτασε στην ισοφάριση ένα λεπτό πριν την εκπνοή του α’ 45λεπτου και έκανε την ανατροπή στο 58’. Οπως και στο προηγούμενο παιχνίδι για το πρωτάθλημα με τον Α.Ο. Φαραί, ο Απόλλωνας σπατάλησε ένα ημίχρονο, το πρώτο, ενώ στην επανάληψη παρουσιάστηκε, αρκετά ανταγωνιστικός και πιο αποφασισμένος για να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Βέβαια σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γκολ της ισοφάρισης σχεδόν με το τέλος του πρώτου μέρους.

Ο τραυματισμός νωρίς, μόλις στο 5’, του Ηλία Κουντάνη στο πρόσωπο (ράγισμα στη μύτη) και η άμεση αποχώρηση του προς το νοσοκομείο Καλαμάτας για αποκατάσταση του προβλήματος του, ανάγκασε τον προπονητή του Απόλλωνα Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο, να αλλάξει τα πλάνα του, αλλάζοντας θέσεις σε παίκτες και ίσως αυτό να είχε αντίκτυπο στην παρουσία της ομάδας στη διάρκεια του α’ ημιχρόνου.

Η Σπερχογεία όπως σε κάθε ματς στην έδρα της ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι, με παίκτες να δείχνουν μεγάλο πάθος και διάθεση για να σκοράρουν και να βοηθήσουν την ομάδα τους να κερδίσει. Ο Αντώνης Χριστόπουλος ήταν αυτός που έχασε την ευκαιρία του αγώνα για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα στο 16’, κάτι που κατάφερε 8 λεπτά αργότερα μετά από ωραία συνεργασία με τους συμπαίκτες του, ενώ και μετά το γκολ είχε άλλη μια καλή στιγμή για να σκοράρει στο 33’ με “ανάποδο ψαλίδι”. Το γκολ που δέχτηκαν οι “ταύροι” λίγο πριν τη λήξη του α’ μέρους ήταν ότι χειρότερο, αφού αν πήγαινε στα αποδυτήρια με τον υπέρ της σκορ, θα μπορούσε να ελπίζει σε κάτι καλύτερο στο β’ μέρος.

Αναγκαστική διακοπή του αγώνα στο 28’ για περίπου ένα λεπτό, καθώς ξεκόλλησε το κάτω μέρος του αριστερού παπουτσιού του διαιτητή Πλακογιάννη. Αμεσα το αντικατέστησε και συνέχισε τον αγώνα, χωρίς πρόβλημα.

Τα γκολ

Στο 24' ο Ηρ. Καραχάλιος άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και βγήκε πάσα στον Ι. Καραχάλιο, αυτός με μπροστινή μπαλιά έβγαλε στην πλάτη των αμυντικών τον Χριστόπουλο, που μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και με διαγώνιο σουτ πέρασε την μπάλα πάνω από τον Τσιγάρο και την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0. Στο 44' ο Παπαδέας έφτασε από τα πλάγια στην περιοχή και πάσαρε στον Γκελγκέρια, αυτός έκανε τη σέντρα παράλληλη προς την εστία - σχεδόν στη μικρή περιοχή - και ο Πανταζής με κοντινό πλασέ έκανε το 1-1. Στο 58' μπροστινή μπαλιά του Γκελγκέρια για τον Μιχαλόπουλο, που είχε βγει στην πλάτη των αμυντικών, και βρέθηκε μόνος απέναντι στον Τσούλο και με σουτ πέτυχε το 1-2, με τους γηπεδούχους να φωνάζουν ότι ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ.

 

Σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 16' έχασε η γηπεδούχος ομάδα. Οι παίκτες της Σπερχογείας, άλλαξαν ωραία την μπάλα με τον Αγγελή να βρίσκει με μπροστινή μπαλιά τον Χριστόπουλο και αυτός φάτσα με τον Τσιγάρο βιάστηκε να πλασάρει στέλνοντας την μπάλα άουτ αρκετά από το κάθετο δοκάρι.

 

Καλές στιγμές

Στο 33' ο Αγγελής έκανε τη σέντρα η μπάλα κόντραρε σε Παπαδέα και στρώθηκε στον Χριστόπουλο, που έκανε το γυριστό σουτ (ψαλιδάκι), άλλα έστειλε την μπάλα άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 49' σε κόρνερ ο Γκελγκέρια άλλαξε την μπάλα με τον Μιχαλόπουλο και ο πρώτος μπήκε στην περιοχή έκανε το διαγώνιο σουτ για να αποκρούσει σωτήρια με γροθιές ο Τσούλος. Στο 60' σέντρα του Χριστόπουλου ο Ι. Καραχάλιος έκανε την κοντινή κεφαλιά και έστειλε την μπάλα να κτυπήσει στη ρίζα του κάθετου δοκαριού και να καταλήξει άουτ. Στο 76' οι αμυντικοί δεν κατάφεραν να διώξουν τη μπάλα σε σέντρα του Παπαδέα και ο Αλεξόπουλος προσπάθησε να σκοράρει με πλασέ όμως ο Τσούλος απέκρουσε σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Μιχαλόπουλος και ο Γκελγκέρια με κεφαλιά έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 81’ ο Αλεξόπουλος με κεφαλιά πάσα τροφοδότησε τον Διονυσόπουλο και αυτός στην πρώτη του επαφή λίγο μετά την είσοδο του στο ματς, έκανε το διαγώνιο σουτ στέλνοντας την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 84’ ο Χριστόπουλος προσπάθησε να σκοράρει με απευθείας φάουλ από το ημικύκλιο σχεδόν της περιοχής, όταν πέρασε την μπάλα χαμηλά από το ανθρώπινο τείχος, αλλά ο Τσιγάρος με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα. Στο 92’ ο Κακαλής που είχε προωθηθεί έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή με τον Τσούλο να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να αποκρούσει με το ένα χέρι.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Τσούλος, Παπανικολόπουλος, Μπαλαούρας (55’ Δημητρίου), Βεργόπουλος, Γ. Δωδέκατος, Μπάλας, Ηρ. Καραχάλιος (57’ Γιακουμής), Αγγελής, Μπούνας, Χριστόπουλος, Ι. Καραχάλιος (74’ Κώστας).

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τσιγάρος, Κακαλής, Παπαδέας, Λαγωνικάκος, Κουντάνης (9’ λ.τρ. Παπαβασιλόπουλος), Παλιατσέας, Πανταζής (89’ Γαβράς), Στραβάκος, Αλεξόπουλος, Μιχαλόπουλος, Γκελγκέρια (79’ Διονυσόπουλος).