Τρίτη, 21 Νοέμβριος 2017 12:57

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Στοιχίζουν οι ισοπαλίες σε Πύλο και Ληξούρι

Γράφτηκε από τον

Χρυσή ευκαιρία να πλησιάσει στον ένα βαθμό την κορυφή της βαθμολογίας του 5ου ομίλου της Γ’ εθνικής έχασε προχθές η “Μαύρη Θύελλα”, η οποία υποχρεώθηκε σε ισοπαλία με 1-1 στο Ληξούρι με τον Παλληξουριακό.

Η Καλαμάτα είχε πάρει προβάδισμα στο σκορ από το 45’ με τον Τάσο Καντούτση, στο β’ ημίχρονο δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που είχε για να τελειώσει το ματς με ένα δεύτερο γκολ και στο 94’ τιμωρήθηκε από τους γηπεδούχους που πέτυχαν το γκολ της ισοφάρισης για το τελικό 1-1.

Με το βαθμό που τελικά πήρε η Μεσσηνιακή ομάδα πλησίασε στους 3 βαθμούς τον πρωτοπόρο Αστέρα Αμαλιάδας, ο οποίος την ίδια ώρα γνώριζε την πρώτη του ήττα, στο εκτός έδρας ντέρμπι με τον Πανηλειακό με 1-0. Παράλληλα, η Καλαμάτα έπεσε στην τρίτη θέση, καθώς ο Αστέρας Βλαχιώτη πέτυχε μια ακόμη νίκη και πλέον πέρασε δεύτερος, δύο βαθμούς πάνω από την Καλαμάτα ενώ και ο Πανηλειακός πλησίασε το γκρουπ των πρωτοπόρων (δύο πίσω από Καλαμάτα).

Η Καλαμάτα έμεινε χωρίς εκτός έδρας νίκη για τέταρτο συνεχόμενο ματς καθώς μακρυά από το γήπεδο του Μεσσηνιακού μετρά τέσσερις ισοπαλίες σε ισάριθμα ματς. Και αν οι ισοπαλίες σε Πύργο με Πανηλειακό και Λακωνία με Βλαχιώτη κρίθηκαν – και ήταν – θετικά αποτελέσματα, οι δύο πρόσφατες ισοπαλίες σε Πύλο και Ληξούρι ήταν σίγουρα εκτός προγράμματος.

Απέναντι σε δύο ομάδες που κατά κάποιο τρόπο ανήκουν στο “δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας” του ομίλου, η Καλαμάτα έχασε τέσσερις βαθμούς. Πρόκειται για βαθμούς που στοιχίζουν καθώς η Καλαμάτα θα μπορούσε ήδη να έχει σκαρφαλώσει στην κορυφή της βαθμολογίας. Φυσικά η υπόθεση κορυφή παραμένει ανοικτή, ενώ τις τελευταίες αγωνιστικές γίνεται πιο ορατό πως υπάρχουν τέσσερις ομάδες (Καλαμάτα, Αμαλιάδα, Βλαχιώτη και Πανηλειακός) που δεν έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους και δείχνουν ικανές να χτυπήσουν τον τίτλο.

Θυμίζουμε πως την προσεχή αγωνιστική το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής διακόπτεται και η 8η αγωνιστική θα γίνει την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου με την Καλαμάτα να υποδέχεται τον Παναρκαδικό.

Αύριο με Πανθουριακό

για το Κύπελλο Μεσσηνίας

Αύριο Τετάρτη ωστόσο υπάρχει αγώνας Κυπέλλου Μεσσηνίας για την Καλαμάτα που στις 3 μ.μ. θα υποδεχθεί στο γήπεδο του Μεσσηνιακού τον Πανθουριακό στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για την ημιτελική φάση. Η Καλαμάτα θα προσπαθήσει να πάρει από το αυριανό ματς ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης εν όψει του επαναληπτικού που θα γίνει στις 20 Δεκεμβρίου. Θυμίζουμε πως το άλλο ζευγάρι της ημιτελικής φάσης συνθέτουν ο Απόλλωνας και ο Πάμισος, οι οποίοι στο πρώτο ματς έφεραν 1-1 στην Καλαμάτα.

Αγωνιστικά, στην “Μαύρη Θύελλα” υπάρχουν τα προβλήματα τραυματισμών των Παπουτσογιαννόπουλου, Τσεμπερίδη, Μερκούρη και Σαραντόπουλου.